Skip to Content

Hit Man, nu al een hit in Amerika

Bij het zien van de filmposter van ‘Hit Man’ raakte ik twee keer in de war. Ten eerste had ik ‘Hit Man’ onlangs niet al op televisie gezien, en ten tweede is dat nu die Nederlandse acteur: Leo Alkema?
Onlangs was er inderdaad een film genaamd ‘Hit Man’ op tv, maar het ging om een hele andere, namelijk ‘the Hitman’s Bodyguard’. En hoewel Leo Alkema erop lijkt is het toch echt acteur Glen Powell die de hoofdrol vertolkt. Toch gebeurt dat wel vaker dat dezelfde naam voor een film en/of een boek gebruikt wordt. Waarom, geen idee. Soms geeft dat verwarring. Aan de andere kant is daar ook meteen een vertrouwd gevoel van herkenning. In dit geval een positief gevoel, maar toch zal ‘Hit Man’ op zijn eigen kwaliteiten beoordeelt moeten worden. De synopsis beloofd in ieder geval al veel goeds.

Filmposter

Hier gaat de film de Hit Man over

Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zeer getalenteerd als het gaat om schakelen tussen verschillende persoonlijkheden. Zo kan hij voor iedereen de perfecte hitman te zijn. Wanneer hij echter gevoelens begint te krijgen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison, komt hij in een lastig parket terecht. Als Madison verliefd wordt op een van Gary’s alter ego’s – de mysterieuze en sexy Ron – zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.
De film ‘Hit Man’ is een verassend intelligente komedie, en gebaseerd op een ongelofelijk waargebeurd verhaal.

Hit Man

Hit Man is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Regisseur Richard Linklater baseerde de film ‘Hit Man’ op een artikel van de Texas Monthly uit 2001. Gary Johson, inmiddels overleden, werkte daadwerkelijk als nep huurmoordenaar voor de politie. Het echte verhaal is wel veel serieuzer. Dat is dan ook meteen het donkere randje van de film geworden. Richard Linkkater gooide er echter ook een komische filter overheen en voegde er verschillende plotwendingen aan toe, die volledig fictief zijn.

Glen Powell
Acteur Glen Powell

Zelfs streamingdienst Netflix was meteen enthousiast

Deze spannende combinatie van een waargebeurd verhaal met een komisch twist heeft volgens critici, in Amerika, goed uitgepakt. De film ‘Hit Man’ is in de Verenigde Staten dan ook al opgekocht door de streamingsdienst Netflix. Daar zal de film vanaf juni te zien zijn. In Nederland (en België) is het nog niet bekend of de film op Netflix komt. Maar vanaf 23 mei kunnen we ‘Hit Man’ wel gaan zien in de bioscopen.

Hit Man

Kijk hier alvast naar de trailer van Hit Man

Details over de film Hit man

 • Releasedatum : vanaf 23 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen
 • Speelduur: 115 minuten
 • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 • Classificatie: 12
 • Genre: Actie, Komedie
 • Regie: Richard Linklater
 • Acteurs: Glen Powell, Adria Arjona
 • DistributeurWW Entertainment

Wil jij ook naar deze film? Kijk hier hoe je vrijkaarten kunt winnen

Bij jij ook nieuwsgierig geworden naar de film ‘Hit Man’, dan hebben wij, van MamaScrapelle, leuk nieuws. In samenwerking met WW Entertainment mogen we namelijk 3x twee vrijkaarten weggeven. Hoe je daarvoor in aanmerking komt lees je hieronder. Veel succes!

Winactie Hit Man

OPTIE 1

 • Reageer onder de social media post van de winactie met wie jij graag ‘Hit Man’ wil zien.
 • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

 • Reageer onder deze recensie met wie jij graag ‘Hit Man’ wil zien.

EXTRA

 • Volg MamaScrapelle op social media indien mogelijk. We zitten op InstagramFacebookTikTokYouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van ‘Hit Man’ voor een extra winkans
 • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
 • Beide opties mag uiteraard ook.

De winnaars van de vrijkaarten voor de film ‘Hit Man’ krijgen een bericht via de mail of pb.

Hit Man

Klik hier voor meer films voor volwassenen 2024

Hit Man
footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maryse Hocks

Wednesday 22nd of May 2024

Leuk een avondje uit met zijn 2 Samen met mijn vriend. We missen ee leuke film om te kijken Netflix en Pathe thuis hebben we al gezien tijd voor wat nieuws en even uit huis.

Yvon

Monday 20th of May 2024

Ik wil hem graag zien met mijn beste vriendin, die momenteel een beetje in de lappenmand zit. Een avondje bioscoop zal haar goed doen.

Marian B

Wednesday 15th of May 2024

Ik ben zeker nieuwgierig geworden naar deze film. Ik zou mijn moeder meenemen, samen naar de bios is alweer eventjes geleden.

Janneke

Wednesday 15th of May 2024

Wat lijkt mij dit een geweldige film! Deze zou ik heel graag willen zien met mijn allerliefste filmmaatje!

Josje

Tuesday 14th of May 2024

Zou dit graag zien met mijn neef en beste vriend, lijkt me spannend en mooi met de wetenschap dat het ook nog eens waargebeurd is!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.