Skip to Content

Fantasievriendjes – heb jij wel eens een Imaginary Friends gehad?

Imaginary Friends, heel veel mensen hebben wel eens een fantasievriendje gehad. Een onzichtbaar vriendje die je hielp als je het moeilijk had. Een knuffel die tot leven kwam, een onzichtbaar vriendje voor wie er zelfs extra gedekt moest worden aan tafel. In de film fantasievriendjes leven we mee met Bea die heel veel Imaginary Friends wil gaan helpen!

filmposter Fantasievriendjes zijn heel normaal om te hebben voor kinderen. Maar wat gebeurd er met deze Imaginary Friends als hun kind groot wordt?

Fantasievriendjes de Nederlandstalige versie van Imaginary Friends

De Amerikaanse familiefilm Imaginary Friends is ingesproken door een geweldige Nederlandse stemmencast. Daarover zometeen meer. Voor gezinnen met kinderen is er dus een Nederlands gesproken versie van Fantasievriendjes. En ja die wil je zien. Niet alleen om het bespreekbaar te maken dat het prima is om een onzichtbaar vriendje te hebben. Maar de film heeft nog veel meer onderwerpen die mogelijk zijn om over te praten eventueel.

Waar gaat Fantasievriendjes over?

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

Maar deze samenvatting is veels te kort om deze grappige en mooie film te omvatten.

Bea, het meisje en hoofdpersoon in deze prachtige film is een meisje van 12 jaar. In de eerste scenes zien we een warm gezin die fantastische fantasievolle creatieve dingen doen met elkaar. Langzaamaan veranderd het beeld en hebben we door dat haar moeder heel ziek is.

In het heden komt ze met een grote koffer aan bij haar oma. Ze is helaas niet zomaar op vakantie bij haar oma, nu is het haar vader die in het ziekenhuis ligt. Logischerwijs doet dit wat met een kind van 12 jaar. Dit is tevens het startsein van de Fantasievriendjes!

Goed verhaal met verrassend einde

De Fantasievriendjes hebben hulp nodig. Er is gewoon een bejaardenhuis vol met deze Imaginary Friends die geen kind meer hebben. Het is helaas zo dat als kinderen ouder worden ze op een gegeven moment hun onzichtbare vriendje vergeten. Soms zijn deze vriendjes namelijk maar een tijdelijke aanwezigheid. Bijvoorbeeld omdat het kind geen broertjes en zusjes heeft en iemand mist om mee te spelen thuis. Of als er een heftige situatie is zoals scheiden, overlijden of ernstige ziekte. En sommige kinderen hebben gewoon zo’n wilde fantasie dat hun knuffels en poppen echt tot leven lijken te komen in hun dromen of rollenspellen.

Bea ontdekt dat ze Fantasievriendjes kan zien en ontdekt ook dat ze hulp nodig hebben. Ze krijgt zowaar een baan als een soort matchmaker tussen Imaginary Friends en kinderen. Maar dat is nog best lastig!

Ondertussen bezoekt ze ook nog haar vader en een jongen in het ziekenhuis elke dag. De wending van de film is krachtig neergezet en verrast volkomen.

Het acteerwerk van Ryan Reynolds is geweldig in deze film.

Nederlandse stemmencast fantasievriendjes
Emmanuel Ohene Boafo, Jada Coppens, Jeroen Spitzenberger

Nederlandse stemmencast en originele cast

Cast: In IF zijn Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming en Fiona Shaw te zien. Daarnaast spreken onder andere Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. en Steve Carell de stemmen in van de prachtige en unieke wezens die de rijke fantasie van kinderen weerspiegelen.

Nederlandse Stemmencast: Gijs Naber (Stem Calvin), Jada Coppens (Stem Bea), Elise Schaap (Stem Blossom), Jeroen Spitzenberger (Stem Blue), Emmanuel Ohene Boafo (Stem Lewis)

Details over de film Fantasievriendjes

  • Releasedatum : vanaf 16 mei 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 194 minuten
  • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 6
  • Genre: Familiefilm
  • Regie: John Krasinki
  • DistributeurParamount Pictures (via Universal)

Kijk ook eens naar deze films

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.