Skip to Content

15 buitenspellen voor volwassenen: een tip plezier, teamwork en avontuur!

In een tijd waarin technologie ons steeds meer binnenshuis houdt, is het gemakkelijk om te vergeten hoe verfrissend en verkwikkend het buitenleven kan zijn. Gelukkig zijn er talloze spannende buitenspellen die niet alleen voor kinderen zijn, maar ook perfect zijn voor volwassenen! Of je nu op zoek bent naar teambuilding met collega’s, een leuke activiteit voor een vriendengroep of gewoon een manier om wat quality time door te brengen met geliefden, deze spellen zullen je zeker inspireren en enthousiasmeren.

Geocaching buiten bewegen

Teamverband – buitenspellen voor volwassenen:

Vlaggenroof Deluxe: Een klassieker die nooit uit de mode raakt! Verdeel je groep in twee teams, geef elk team een vlag en verstopt deze op het terrein van het speelveld van de tegenstander. Het doel is om de vlag van het andere team te stelen en veilig terug te brengen naar je eigen basis zonder getikt te worden door de tegenstanders. Dit buitenspel voor volwassenen is ook uit te breiden met Stratego regels.

Geocaching: Voor een avontuurlijke en moderne draai aan schatzoeken, probeer geocaching! Geocaching is een wereldwijd spel waarbij deelnemers GPS-ontvangers * gebruiken om verborgen containers, of ‘caches’, te vinden op specifieke locaties die zijn gemarkeerd door coördinaten. Het is een geweldige manier om de natuur te verkennen terwijl je op zoek bent naar verborgen schatten.

kubb buitenspelen voor volwassenen

  Competitie:

  Ultieme Frisbee: Dit spel combineert de snelheid van voetbal met de precisie van frisbee gooien. Het enige wat je nodig hebt is een open veld en een frisbee. Verdeel de spelers in twee teams en probeer de frisbee naar je teamgenoten te gooien terwijl je probeert te scoren door de frisbee in de endzone van de tegenstander te vangen.

  Boerengolf: Vergeet de traditionele golfbaan en probeer boerengolf! In plaats van een glad gazon, speel je op een boerderij met natuurlijke hindernissen zoals heuvels, sloten en dieren. Gebruik een houten klomp als club en probeer de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Leuk voor families en teamuitjes deze buitenspellen voor volwassenen.

  Kubb: Dit Scandinavische werpspel is perfect voor een dagje in het park of op het strand. Het doel van het spel is om de koning van de tegenstander omver te werpen door houten stokken, of ‘kubbs’, naar hem te gooien. Maar pas op, want je tegenstander zal proberen hetzelfde te doen!

  strandvolleybal buitenspellen voor volwassenen

   Sportief:

   Strandvolleybal: Als je toegang hebt tot een strand, is strandvolleybal een geweldige manier om plezier te hebben en actief te blijven. Graaf een net in het zand, verdeel de teams en sla de bal heen en weer terwijl je geniet van de zon en het geluid van de golven. Altijd leuk als buitenspellen voor volwassenen.

   Kajakken/Kanoën: Als je toegang hebt tot een meer, rivier of kustgebied, overweeg dan om te gaan kajakken of kanoën. Het is een geweldige manier om te genieten van de schoonheid van de natuur terwijl je een leuke en uitdagende lichaamstraining krijgt.

   paintball buitenspellen voor volwassenen

    Avontuurlijke buitenspellen voor volwassenen:

    Oriëntatieloop: Test je navigatievaardigheden met een oriëntatieloop in de natuur. Gebruik een kaart en kompas om checkpoints te vinden die verspreid liggen over het terrein. Het is een geweldige manier om je buitenomgeving te verkennen terwijl je een leuke uitdaging aangaat.

    Paintball: Voor degenen die op zoek zijn naar wat adrenaline en competitie, is paintball een geweldige optie voor buitenspellen voor volwassenen. Bewapend met verfkogels en tactische uitrusting, werk samen met je team om je tegenstanders uit te schakelen en de overwinning te behalen.

    Schattenjacht: Organiseer een schattenjacht voor je vrienden of collega’s en laat ze aan de hand van aanwijzingen en raadsels op zoek gaan naar de verborgen schat. Het kan zo simpel of uitdagend zijn als je zelf wilt, en het is gegarandeerd een hit voor alle leeftijden.

    Survival Skills Workshop: Leer essentiële overlevingsvaardigheden zoals het maken van vuur, het bouwen van schuilplaatsen en het vinden van voedsel en water met een survival skills workshop. Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar het kan ook van pas komen tijdens je volgende outdoor avontuur.

    Voordelen van yoga
    Afbeelding van Sofie Zbořilová via Pixabay

    Ontspannend:

    Outdoor Yoga: Geniet van de rust en sereniteit van de natuur terwijl je je lichaam en geest versterkt met een sessie outdoor yoga. Zoek een rustige plek in de natuur, leg je yogamat neer en laat je meevoeren door de geluiden van de omgeving terwijl je jezelf in verschillende houdingen brengt.

    Verfrissende buitenspellen voor volwassenen:

    Waterballonnengevecht: Op een warme zomerdag is er niets verfrissender dan een ouderwets waterballonnengevecht! Verdeel je groep in twee teams, vul wat ballonnen met water en laat het gevecht beginnen. Het perfecte spel om af te koelen en plezier te hebben tegelijkertijd.

    Water doorgeven: Een rustigere verfrissend buitenspel voor volwassenen is wat rustiger. Ga in een rij voor elkaar zitten. Zorg voor heel veel sponsen en twee grote emmers vol water. Zorg dat het water van de ene emmer naar de andere komt via de sponsen.

    Of je nu op zoek bent naar samenwerking, competitie, sportiviteit of avontuur, deze buitenspellen voor volwassenen beloven plezier en opwinding voor iedereen. Dus trek je schoenen aan, nodig je vrienden uit en ga de uitdaging aan in de prachtige buitenlucht!

    Lees ook deze blogs

    ellen
    Delen is enorm lief

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.