Buitenspeelgoed 1 jaar – een cadeautip voor plezier in de buitenlucht

Als ouders weten we hoe belangrijk het is om onze kleintjes de kans te geven de buitenwereld te verkennen en te genieten van de frisse lucht. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de algehele ontwikkeling van onze kleintjes. Daarom wil ik je graag kennismaken laten maken met fantastisch buitenspeelgoed dat perfect is afgestemd op 1-jarige avonturiers, met kleurrijke ballen, peuterglijbanen en zachte speelmatten om de motoriek te stimuleren en de buitenomgeving te ontdekken. Buitenspeelgoed voor kinderen rond de 1 jaar!

bal

Buitenspeelgoed 1 jaar: Ballen

Kleurrijke ballen zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ze stimuleren ook de motorische vaardigheden van jouw kleintje. Zachte, lichte ballen zijn ideaal om te rollen, gooien en vangen. Kies ballen met verschillende texturen en kleuren om de zintuiglijke waarneming te bevorderen terwijl ze buiten spelen.

ballen voor baby’s *

sensorische ballen

Sensorische ballen als buitenspeelgoed 1 jaar

Sensorische ballen* zijn echt geweldig voor baby’s en peuters om mee te spelen en te ontdekken. Structuren, vormen en kleuren.

ballenbad

Ballenbak en andere ballenspellen

Een ballenbak* vinden kinderen van 1 jaar geweldig buitenspeelgoed en binnenspeelgoed. Hoe jonger je kind hoe minder ballen je nodig hebt.

glijbaan buitenspeelgoed baby 1 jaar

Baby en peuterglijbaan

Een peuterglijbaan is de perfecte introductie tot het plezier van glijden. Kies een kleine, stevige glijbaan met zachte hellingen die geschikt is voor de kleintjes. Het beklimmen en glijden draagt bij aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden en geeft jouw kleintje het vertrouwen om de wereld van bovenaf te bekijken.
Er zijn echt al hele schattige glijbanen voor jonge avonturiers en ze groeien eigenlijk steeds meer. Het ligt dus een beetje aan de leeftijd van je kindje het seizoen om dit buitenspeelgoed 1 jaar cadeau te geven welke maat je nodig hebt.

De peuterglijbanen zijn net wat hoger. Ik deel er een paar.

wipwap  buitenspeelgoed baby 1 jaar

Hobbelpaard en wipwap voor baby’s en peuters

Met zijn schommelstoel ontwerp zijn hobbeldieren ideaal voor kinderen van 1 tot 2 jaar oud. Of je nu binnen of buiten speelt, de kleine avonturier zal dol zijn op de hobbeldier en urenlang plezier hebben. Maak de feestdagen extra speciaal met dit geweldige cadeau voor zowel jongens als meisjes.

Een schommelwip vinden baby’s en peuters ook echt geweldig als buitenspeelgoed 1 jaar cadeau!

 buitenspeelgoed baby 1 jaar speelmat

Buitenspeelgoed 1 jaar zachte matten:

Zachte speelmatten bieden een comfortabele ondergrond voor de eerste stappen en zitten, terwijl ze tegelijkertijd bescherming bieden tegen eventuele valpartijen. Kies matten met leuke kleuren en patronen om de visuele stimulatie te vergroten terwijl jouw kleintje geniet van de buitenlucht.
Je kan kiezen voor een speelkleed, deze zijn niet waterbestendig. Maar tegenwoordig zijn er ook foam matten* die je in elkaar kunt puzzelen. Perfect want die kunnen wel tegen een stootje en beter water!

 buitenspeelgoed baby 1 jaar loopfiets

Loopfiets:

Een loopfiets is een geweldige manier om de motorische vaardigheden en het evenwicht van jouw kleintje te ontwikkelen. Kies een loopfiets met een lage zithoogte en stevige handvatten, zodat jouw kleintje veilig kan genieten van zijn eerste fietstochtjes in de tuin.

bellenblaas  buitenspeelgoed baby 1 jaar

Buitenspeelgoed 1 jaar: Bellenblazen

Bellenblazen* brengt een vleugje magie in elke buitenspeelsessie. Kleintjes vinden het geweldig om de zwevende bellen te volgen en te proberen ze te vangen. Het bevordert niet alleen de hand-oogcoördinatie, maar zorgt ook voor veel lachende gezichtjes. Loopt je kindje nog niet? Met dit buitenspeelgoed van rond de 1 jaar wil je kleintje vast rechtop staan en zo snel mogelijk een bel te pakken krijgen.

 buitenspeelgoed baby 1 jaar zwembad

Zwembadje voor de zomer

Het ontdekken van water en een kind watervrij maken begint al vroeg. Natuurlijk laat je je kindje niet onbeschermd en onbewaakt in het water spelen. Buitenspeelgoed rond de 1 jaar met waterplezier moet altijd in de gaten worden gehouden. Een jong kindje heeft maar een heel klein laagje water nodig om te kunnen verdrinken helaas.
Maar laten we het leuk houden want er is superveel leuk waterspeelgoed te vinden.
Voor waterspeelgoed lees ook deze blog over badspeelgoed

Buitenspelen op jonge leeftijd is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Het stelt hen in staat om hun zintuigen te prikkelen, motorische vaardigheden te verbeteren en een liefde voor de natuur te ontwikkelen. Dus, ouders, trek die schoenen aan, ga naar buiten en geniet samen met jullie kleintje van het avontuurlijke plezier in de frisse lucht!

buitenspeelgoed 1 jaar

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.