Verlanglijstje voor 1 jarig meisje

Wow misschien wel de grootste mijlpaal, een eerste verjaardag! Je mag als eerste keer een verjaardagsfeestje voor je kleine meid gaan houden. Wat een stress voor veel ouders en kinderen krijgen er vaak weinig van mee. En wat geef je ze nou of wat zeg je als mensen vragen waar ze jouw kleine meid mee blij kunnen maken? Deze verlanglijst voor 1 jarig meisje gaat daarbij helpen!

1. Eerste boekjes op het verlanglijstje voor 1 jarig meisje

boeken voor de eerste verjaardag

Samen lezen is vanaf deze leeftijd al echt belangrijk! Verwacht geen lange zitsessies met de leukste verhalen, maar weet wel dat samen beleven en ervaren net zo belangrijk is. Een goede basis. Goede boeken voor deze leeftijd zijn met simpele illustraties, dikke bladzijdes en geluidjes doen het altijd goed. Op StoerLeesVoer vind je heel veel leuke boeken met reviews. Hieronder deel ik ook een paar tips voor op het verlanglijstje van een 1 jarig meisje.

2. Spelletjes voor op verlanglijstje van 1 jarig meisje

spelletjes eerste verjaardag

Spelletjes voor een 1 jarige meisje? Jazeker! Op een speelse manier is het al leuk om bezig te zijn samen. Uiteraard is er nog geen sprake van winnen of verliezen maar wel over het samen actief bezig zijn met een spel. Er is altijd iets te leren, nieuwe vaardigheden, samenwerken, geduld, motoriek enzovoort.

Hier vind je de uitgebreide review van het leuke visspel van Jouéco

Kijk hier voor de uitgebreide review van Woezel en Pip spelen verstoppertje?

verlanglijst voor 1 jarig meisje

3. Creatief speelgoed voor op verlanglijstje 1 jarig meisje

verlanglijst voor 1 jarig meisje

Creativiteit is heerlijk bij kinderen en op deze leeftijd gaat het echt om de ervaring. Verwacht geen kunstwerken maar verwacht wel plezier en ontdekken! Laat je kind kennismaken met nieuwe materialen zoals vingerverf en lekker met de handjes verven. Dat is ook waarom kinderen graag met hun eten “spelen”. Niet om ons te klieren of om vies te doen, nee om te ontdekken en ervaren. Hoe voelen dingen, hoe reageert het en wat doet het. Let wel op met creatieve materialen dat het ook in het mondje kan verdwijnen. Dus blijf er altijd bij en hou wat natte doekjes bij de hand. En kies je materialen goed uit! Geen zware en chemische verf of klei dus. Hier een paar leuke items voor op het verlanglijstje van een 1 jarig meisje.

Kijk hier voor een leuke knutsel met vingerverf

4. Speelgoed grove motoriek voor op de verlanglijst voor 1 jarig meisje

verlanglijst voor 1 jarig meisje

De grove motoriek; het leren lopen. Rond de 12 maanden gaan de meeste kindjes lopen of in ieder geval steeds meer zelfstandig staan en stapjes maken. Een leuke loopwagen is dan een perfect cadeau voor een verlanglijstje 1 jarig meisje. Je hebt ze met geluid en van plastic maar ook rustiger en van hout. Ook bestaan er leuke kruiprollen. Dit is goed voor de balans en evenwicht. Ik raad vanuit mijn pedagogische kennis en achtergrond geen loopwagentjes aan en bouncers (binnen springdingen), als een kind klaar is om te staan en lopen, dan zie je dit vanzelf. Het forceren van bewegingen die een kind nog niet zelf kan, kan eventuele schade aanbrengen in het lichaam. Verder moet ieder de keuze zelf maken maar ik zet in deze tips dus alleen pedagogisch verantwoorde items.

Kijk hier voor de uitgebreide review van de Bontoy loopwagen

Lees hier welke maat fiets je aanschaft op welke leeftijd

5. Houten speelgoed

verlanglijst voor 1 jarig meisje

Er is tegenwoordig zoveel tof houten speelgoed! Van alles is er wel te vinden. Zoals gezegd heeft dit materiaal mijn voorkeur omdat het fijn aanvoelt maar ook superduurzaam is. Het gaat heel lang mee en kan tegen een stootje. Ook vind ik houten items zelf leuk staan in de woonkamer als er dan toch iets van speelgoed blijft staan. Little Dutch is wel een favoriet die ook nog eens betaalbaar is. Grimms is echt kwaliteit en heel prikkelend door de natuurlijke uitstraling. Hieronder weer een leuke selectie voor op een verlanglijstje van 1 jarig meisje.

Kijk hier voor de uitgebreide review over Stekkels

6. Badspeelgoed voor op verlanglijstje 1 jarig meisje

verlanglijst voor 1 jarig meisje

Heerlijk ontspannen voor het slapen gaan, of om in de ochtend wakker te worden. Of na een giga poepluier misschien. Wat de reden van douchen/badderen ook is, kinderen zijn er meestal gek op! Pas goed op met welk badspeelgoed je aanbied en hou het schoon en check het regelmatig. In sommig speelgoed blijft vocht achter wat op den duur voor zwarte (schadelijke!) schimmel kan zorgen. Dus checken en verversen! Ook zijn de Hevea producten van natuurrubber gemaakt en uit 1 stuk, hierbij kan dat eigenlijk niet gebeuren. Net zoals bij Sophie de Giraf en haar vriendjes. Welk item zet jij op het verlanglijstje van een 1 jarig meisje?

7. Muzikaal speelgoed

Kinderen vinden speelgoed met geluid heerlijk. Ik heb als mama en als pedagoog een voorkeur voor rustig speelgoed van natuurlijke materialen. Maar ik kan er niet om heen dat plastic met kleur en geluid geweldig wordt gevonden door kinderen. Ook zie ik dat de aanwezigheid van meer prikkels bij dit speelgoed helemaal niet een negatief effect hoeft te hebben. In tegendeel zelfs. Kijk vooral goed wat bij jouw kind past en wat het effect is van speelgoed. Een kamer vol schreeuwend en loeiend speelgoed is voor onszelf als ouders ook niet echt fijn. Maar enkele leuke items zijn zeker een goed idee voor op een verlanglijstje van een 1 jarig meisje.

8. Interactief speelgoed voor op de verlanglijst voor 1 jarig meisje

interactief speelgoed voor verlanglijstje voor 1 jarig meisje

Dit speelgoed is natuurlijk ook met geluid, maar het gaat verder dan muzikaal speelgoed. Interactief speelgoed reageert namelijk op je kleintje. Met bewegingen of soms zelfs spraak. Er zijn diverse items die je op de verlanglijst voor 1 jarig meisje kan zetten. De Vtech zoef zoef en toet toet reeks zijn erg geliefd bij veel kinderen en hebben wij een review van. Maar ken je ook ZoomiZooz? Dit is ook een hele toffe speelgoedset van Vtech! Maar ook het interactieve speelgoed van Fisher-price is altijd een succes.

Kijk hier voor een blog over Zoomizooz

Hier lees je alles over de tante Jet theeset en het tweetalige boek

Lees hier over de Storykid voor het slapengaan

Klik hier voor een blog van VTech ToetToet

Lees hier de blog over leerzaam speelplezier met VTech

9. Fijn motorisch speelgoed

fijn motorisch speelgoed verlanglijstje voor 1 jarig meisje

Met fijn motorisch bedoel ik de kleine handelingen met je lichaam. Zoals dingen vastpakken en de pincetgreep met de vingertjes. Hoe fijner en gerichter dit wordt, hoe meer ze kunnen! Kinderen houden van uitdagingen en speelgoed wat aansluit bij hun ontwikkeling. Bij motorisch uitdagend hoort natuurlijk ook bouwspeelgoed zoals Duplo of Vtech Bla Bla Blocks. Het speelgoed wat ik hier noteer zijn goede items voor een verlanglijstje van een 1 jarig meisje.

Lees hier over bouwen met heel veel Duplo en opdrachten om te maken met Duplo.

Kijk hier voor een blog over de Blablablablocks

10. Buitenspeelgoed verlanglijst voor 1 jarig meisje

buiten speelgoed voor op verlanglijstje voor 1 jarig meisje

Op de leeftijd van 1 jaar gaan de meeste kinderen lopen. Vooral met buitenspelen gaat er een hele wereld voor hun open. Ze kunnen zitten in de zandbak, meefietsen in een loopwagen of loopfiets, spelen met een bal en zo nog meer. Speelgoed voor in de tuin, zandbak zijn superleuk om op de verlanglijst voor 1 jarig meisje te zetten en het buitenspelen te stimuleren en leuk te maken.

11. speelgoed om mee te spelen

En dan hebben we nog de categorie speelgoed om gewoon mee te spelen voor op het verlanglijstje voor 1 jarig meisje. Of het nu is voor rollenspel, of voor de beginnende woordenschat of voor de schattigheid. Van de eerste tot tweede verjaardag maken kinderen een hele grote groei in hun ontwikkeling en dan kun je wel wat variatie in cadeautjes gebruiken!

Kijk hier voor de uitgebreide review van deze kijk en leerkaarten

Footer1

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.