Skip to Content

Speelgoed voor kinderen van 1 jaar | Spelen is makkelijker leren

Kindjes van 1 jaar zijn volop in ontwikkeling. De hele wereld is nieuw en interessant. Er is opeens zoveel te ontdekken en te leren. De fijne motoriek begint te ontwikkelen, de motoriek verbetert steeds meer, ze krijgen steeds meer besef van sociale contacten en langzaamaan maken ze kennis met kleuren en vormen. Een wonderbaarlijke fase, waarin de wereld heel betoverend kan zijn, en soms ook een beetje overweldigend. Maar welk speelgoed voor kinderen van 1 jaar is nu echt geschikt?

speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Spelen is voor kinderen van 1 jaar heel belangrijk. Dat is hoe ze alles oefenen, leren en verwerken. Het juiste speelgoed kan dan heel belangrijk zijn. Het maakt het voor kinderen veel makkelijker om nieuwe dingen te leren. Door het juiste speelgoed voor kinderen van 1 jaar worden spieren en motoriek getraind. Met het juiste speelgoed worden ook gebeurtenissen verwerkt. Hoe leuker en aantrekkelijker kinderen het speelgoed vinden, des te meer zullen ze er mee spelen. Je wil ook niet dat speelgoed voor een kind van 1 jaar alleen maar educatief is. Het is belangrijk om te leren, maar plezier hebben, is misschien nog wel belangrijker. Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel, superleuk, stimulerend en ondersteunend speelgoed te krijgen. Er zijn zoveel opties dat het moeilijk kiezen kan zijn. Speelgoedadviseur helpt jou daarbij.

Aandachtspunten speelgoed voor kinderen van 1 jaar

Dankzij de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving moet speelgoed aan allerhande eisen voldoen. Houd je dus altijd aan de leeftijd die bij het speelgoed aangeraden wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een paar punten die de aandacht verdienen wanneer je op zoek bent naar speelgoed voor kinderen van 1 jaar .

Veilig spelen

Eigenlijk dien je een kleintje van 1 jaar natuurlijk de hele tijd in het oog te houden en is het ook nog eens veel leuker om samen te spelen. Voor de onbewaakte momenten, wil je in ieder geval veilig speelgoed hebben. Let er daarom op dat er geen kleine onderdelen bij zitten die ingeslikt kunnen worden of bijvoorbeeld in een neusje geduwd kunnen worden. Het moet ook geen scherpe randjes bevatten en het liefste is het ook nog bijtbaar en stevig, want kinderen van 1 jaar hebben meestal nog niet heel veel controle over de bewegingen die ze maken. Bijtbaar is omdat kinderen van deze leeftijd graag nog spullen in hun mond stoppen. Dit is nog heel normaal op deze leeftijd.

Degelijke kwaliteit

Kleine kinderen gaan ruw met speelgoed om. Aan de ene kant omdat ze nog niet zoveel controle hebben en aan de andere kant omdat kindjes gewoon lekker wild kunnen zijn. Speelgoed voor kinderen van 1 jaar moet dus degelijk zijn en van een hoogwaardige kwaliteit hebben. Dan gaat het niet alleen veel langer mee en hebben ze er dus ook veel meer en langer plezier aan, maar het is ook nog eens een stuk minder gevaarlijk.

Het juiste niveauspeelgoed voor kinderen van 1 jaar

Speelgoed wordt gemaakt voor een bepaalde leeftijd en dat is niet alleen maar om de veiligheid. Het moet ook leuk voor een kindje zijn. Wanneer iets heel erg moeilijk of lastig is, dan kan het frustrerend en averechts werken. Dan leren kinderen er niks van, maar is de kans groot dat ze het afwijzen. Wanneer een speeltje te makkelijk is, dan verliezen kinderen ook heel snel interesse. Ze worden niet meer uitgedaagd, hebben er geen plezier meer aan en zullen er dus ook niet zo snel mee spelen. Let dus niet alleen op de leeftijd die bij het speelgoed staat aangegeven, maar kijk ook naar hoever het kindje al ontwikkeld is. Speelgoed voor kinderen van 1 jaar kan voor het ene kind dus totaal anders zijn dan voor het andere kind. Elk kind ontwikkelt op zijn eigen manier, kijk vooral wat bij jouw kind past.

verlanglijstje voor 1 jarige jongen

Het is niet moeilijk om leuk speelgoed voor kinderen van 1 jaar te vinden, maar door een beetje op te letten welk speelgoed je uitkiest, kan je een kindje niet alleen heel veel speelplezier geven, maar ook nog ondersteunen in de algehele ontwikkeling. Speelgoedadviseur houdt rekening met alle factoren die van belang zijn. Van de ontwikkeling van kinderen tot aan het speelplezier en alles ertussen in.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.