Skip to Content

STEM puzzel bouwkunde – tangram & puzzelkaartjes. Een leuke uitdaging!

Een tangram puzzel, daar hadden we eigenlijk nog niet zo vaak van gehoord. Daarmee kun je met verschillende blokjes allerlei vormen en figuren bouwen. Een hele goede oefening voor het ruimtelijk inzicht en logisch nadenken. Wij hebben de tangram puzzel uitgeprobeerd van de serie STEM. Deze puzzels zijn speciaal ontworpen om het leren, creëren, bouwen en ontdekken te stimuleren. Voor echte wetenschappers in de dop. De STEM puzzel bouwkunde is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Lees verder voor meer informatie dit verrassend uitdagende speelgoed!

voorkant

STEM Puzzel – Bouwkunde Tangram & Puzzelkaartjes

STEM is de Engelse afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Oftewel wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde. Allemaal concepten waar kinderen ontzettend veel van kunnen leren. En deze komen samen in de bouwkunde puzzel van STEM. De puzzel bevat houten tangram vormen en 40 puzzelkaartjes. Hierop staan allerlei figuren, dieren en voorwerpen om met behulp van de 7 blokjes na te maken. Met de uitdaging op de voorkant van het kaartje, en de oplossing (gelukkig!) op de achterkant. Want op het eerste gezicht lijkt het goed te doen. Maar dat is natuurlijk niet zo. Behoorlijk uitdagende puzzels zitten er tussen!

Maak bijvoorbeeld een jogger, konijn of huis na. Voor onze kinderen een hele leuke bezigheid, maar ook als ouder raak je er behoorlijk door uitgedaagd. En je kunt ook zelf een poging doen om een nieuwe vorm te bedenken, dus ook daarin kun je wat creativiteit kwijt. Maar je kunt met de 40 kaartjes best even vooruit. Reken er op dat de meeste puzzels niet in 1 of 2 minuten gemaakt zijn!

Een tangram is van oorsprong een Chinese puzzel bestaande uit 7 stukjes, de zogenaamde tans. Samen vormen die een vierkant. Er zitten twee grote en twee kleine driehoeken in, evenals een middelgrote driehoek. Daarnaast een vierkant en een parallellogram. Hoe deze 7 stukken een vierkant vormen is al een uitdaging op zich. Krijg de STEM puzzel maar weer eens terug in het doosje!

Combineer slim bouwen met logisch nadenken, een klein beetje creativiteit en heel veel verbeelding

bouwkunde

De kracht van puzzelen

Puzzelen heeft alles te maken met logisch nadenken, creativiteit en heel veel verbeelding. Uit onderzoek is gebleken dat het heel goed is voor je hersenen om te puzzelen. Er worden nieuwe verbindingen aangemaakt, en het draagt er zelfs aan bij dat de kans op bijvoorbeeld dementie afneemt. Dus van puzzels kun je er niet genoeg in huis hebben. Het blijft leuk voor jong en oud. En dan is het erg leuk om ook eens een ander soort puzzel te proberen, zoals deze STEM puzzel.

STEM is een concept met meerdere speelgoedmogelijkheden. Zoals wetenschappelijke experimenten en wiskundige raadseltjes. Vernieuwend en origineel. Het is erop gericht om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met Bèta-onderwerpen. De STEM puzzel bouwkunde biedt dus op een speelse manier een voorproefje in de wereld van wiskunde en wetenschap.

De stem puzzels zijn speciaal ontworpen om het leren, creëren, bouwen en ontdekken te stimuleren. Jonge wetenschappers kunnen zich ontwikkelen naar de denkers, vernieuwers en uitvinders van morgen.

STEM

Dit is een leuke speelgoedtip voor wat oudere kinderen die een wiskundeknobbel hebben. Voor kinderen die van een uitdaging houden en niet snel opgeven. En voor ouders die graag helpen en hun hersenen willen kraken! Er zijn nog vele andere varianten van de STEM puzzels. Zoals de wiskunde sudoku, piramidepuzzel en wetenschap moleculepuzzel. Genoeg keuze dus!

Specificaties STEM puzzel bouwkunde tangram

Leeftijd: 8 – 88 jaar | Materiaal: hout | EAN 5407006500414 | Uitgeverij Baeckens | Introductie juni 2020 | Meer informatie kijk hier

Footer4
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.