Skip to Content

Stratego Original met Battle Cards, een klassieker met een twist

Na vele spellen reviewen ben ik er wel over uit, wij zijn een familie die van simpele spellen houden. Simpel in erbij pakken en gaan. Wij hebben een te lage concentratie en interesse in spellen met heel veel uitleg en regels. Tenzij er een gamemaster is die het spel kan dragen, dan vind ik het wel leuk om mee te doen. Stratego valt helemaal in onze smaak. Deze klassieker heb ik zo veel gespeeld. Tot aan levend Stratego aan toe. Dit spel is er nu in een verse variant, met wat opfrissingen én een extra speloptie namelijk de battle cards. Stratego Original met Battle Cards is een heerlijk fris klassiek spel, want aan de basisregels is verder niks veranderd. Wat dan wel? Lees snel verder!

Stratego Original met Battle Cards bordspel

Stratego Original met Battle Cards

Met het Stratego Original met Battle Cards bordspel laat je zien dat je de vaardigheid, strategie en het lef hebt om je tegenstander te slim af te zijn.

Liefhebbers van strategiespellen genieten met volle teugen van het Stratego original refresh bordspel. Door dit spel te spelen laat je zien dat je je tegenstander te slim af kunt zijn en hun vlag kunt veroveren. Daarvoor heb je vaardigheid, strategie en lef nodig. Je plant namelijk een campagne, zet troepen in geheime formaties in en neemt ze mee in de strijd. Elke beweging en aanval levert meer informatie op wanneer Rood en Blauw het tegen elkaar opnemen. Je overmeestert de personages van je tegenstander en past op voor mensen met speciale vaardigheden en onverwachte valstrikken. Je kunt kiezen voor een aanval of juist een verdediging. Wat wordt jouw winnende strategie?

Doel van het spel: jouw vlag verdedigen en de vlag van de ander veroveren. Met een leger die je zelf mag plaatsen ga je de strijd aan. Elk onderdeel van je leger heeft eigen unieke eigenschappen.

Battle cards: met de battle cards ga je nog dieper in op de mogelijkheden van je leger. Versterk, verdedig of loop extra als je een specifieke kaart inzet. Stratego is nog nooit zo explosief geweest.

Stratego Original met Battle Cards

Eigenschappen Stratego Original met Battle Cards

 • Het Stratego Original met Battle Cards bordspel vergt vaardigheid, strategie en lef.
 • Je kunt het originele spel spelen of je kunt Battle Cards toevoegen die het mogelijk maken om ambitieuze zetten uit te proberen, verrassingsaanvallen te lanceren en de verdediging te versterken. Kies dus zelf voor klassieke modus of battle card optie.
 • Tijdens het spel ontwikkel je twee belangrijke vaardigheden, namelijk logisch denken en strategie.
 • Het spel bestaat uit 40 rode en 40 blauwe pionnen, 30 Battle Cards, het bordspel zelf, een scherm en instructies.
 • Met helder instructieboekje
 • Zowel manne- als vrouwelijke soldaten!

Wat is er nieuw aan de Stratego 2023?

Een nieuwe frisse editie is tot leven gekomen tijdens het jubileum van dit spel. Die editie is extra speciaal en dat is deze niet. Maar er is toen wel een verandering in werking gezet die ook doorspeelt in de Stratego Original met Battle Cards editie. Er zijn namelijk vrouwen bij! Niks niet twee legers van alleen mannen. Nee, ook vrouwen vechten zij-aan-zij mee. Ik vind dit erg tof want als meisje werd in eerste instantie vroeger altijd tegen me gezegd dat Stratego alleen een spel voor jongens was. Nou na deze jongens meermaals in de pan te hakken… uh van het bord te vegen piepten ze wel anders.

Heel fijn dat deze editie van Stratego Original met Battle Cards dus gewoon vrouwen bevat in de legers. Het is een leuke mix geworden. En niet meer dan een logische verandering in mijn ogen die het spel totaal niet beïnvloed verder. Alhoewel… mijn dochter van 9 haar lievelingskleur is blauw en bij blauw is de Maarschalk een vrouw. Dus haar keuze zal altijd blauw zijn met dit spel. Gelukkig ben ik graag rood ;).

Lekker spelen

Ik ben Stratego Original met Battle Cards in de avond met mijn partner gaan spelen. Twee volwassenen die het spel kennen én leuk vinden. Wel merkten we dat onze ogen ouder worden want we konden de plaatjes op de pionnen slecht zien en de nummers ook niet echt in de schemer. Ook bevat de doos een handige rangorde om de spelers in te leggen, maar die nummers zagen we ook lastig. Overdag hadden we hier geen last van. Het zou fijn zijn als dit misschien iets meer contrast zou krijgen want onze ogen zijn niet echt slecht. Dus ik denk dat het voor veel oudere mensen lastig te zien is. Verder mag dit de pret niet drukken en hebben we weer heerlijk dit spel gespeeld.

We hadden bedacht dat dit spel nog niks voor onze oudste dochter van 9 zou zijn. We hadden niet meer ernaast kunnen zitten. Direct uit school wilde ze spelen en het ene na het andere spel hebben we gespeeld. De moeilijkheid bij haar is dat ze geen strategie echt heeft (nog) dus de vlag kan echt overal zitten. Stratego Original met Battle Cards is deels strategie maar een pokerface is zeker ook belangrijk. Ik kijk naar een tegenspeler en haal daar heel veel informatie uit.

Kijk hier voor het originele spel

De kaarten zijn een hele toffe extra. Voor mij hoeft het niet, Stratego is al leuk zoals het is. Maar de keuze vind ik tof en zeker als je het weer veel speelt en in die flow zit, dan is een extra uitdaging echt heel tof erbij! Wij zijn fan van deze Stratego Original met Battle Cards editie met vrouwen.

Stratego Original met Battle Cards

Winnen Stratego Original met Battle Cards

Namens Jumbo mogen we 2x een spel weggeven van deze editie. Hoe tof! Wat mag je doen?

Gefeliciteerd: Danie en Marianne

 • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.
 • Ik vind het leuk om te lezen tegen wie jij graag wil spelen?
 • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

In ongeveer twee weken tijd ontvangen de winnaars een berichtje. Succes!

winnen Stratego Original met Battle Cards

Specificaties Stratego Original met Battle Cards

 • Adviesleeftijd: vanaf 8 tot 18 jaar
 • Merk: Jumbo
 • CE keurmerk: Ja
 • Artikelnummer: 1997960
 • Ean: 8710126199572
 • 2 spelers
spelletjes spelen
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sami

Wednesday 27th of September 2023

Wat lijkt het me leuk om dit met de tweeling te spelen. Ze zijn nu 9 en lijkt me de ideale leeftijd om grote mensen spelletjes met ze te spelen waarbij ze strategisch moeten spelen. Graag een kansje

Marian B

Wednesday 27th of September 2023

Leuk spel om samen met mijn zoon te spelen. Vroeger veel bij een vriendinnetje gespeeld dit spel. Maar helaas ben ik iets te laat voor deze mooie winactie.

Daniëlle

Saturday 23rd of September 2023

Ik houd bijna iedere week wel een spelletjes avond met een van mijn beste vriendinnen. We zijn altijd erg gewaagd aan elkaar met spelletjes, en ik denk dat dat met dit spel niet anders zal zijn. Extra leuk dat ze het spel vernieuwd hebben met vrouwen, daar word ik dan weer extra blij van. Ik doe graag mee met de winactie, ben erg benieuwd!

Anneleen De Visscher

Saturday 23rd of September 2023

Ik doe heel graag mee om opnieuw te ontdekken. Vroeger zelf veel gespeeld maar heel benieuwd om het nu aan zoon van bijna 9 te leren.

Minke van der Eijk

Wednesday 20th of September 2023

Ik doe graag mee. Ik zie onze zoon al een potje tegen zijn vader spelen. Of tegen mij 😊.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.