Skip to Content

Sushi wafels maken – een trendy recept

Laatst zag ik op Instagram een foto voorbij komen van iets wat me ontzettend lekker leek: sushi wafels! Maar koken is niet echt mijn hobby, dus ik heb er verder niets mee gedaan. Totdat ik ze even later weer op mijn tijdlijn kreeg. En ik ben wel gek op poké-bowls en sommige soorten sushi. Daarbij komt het feit dat we sinds kort een wafelijzer hebben. De sushi wafels lieten me niet los, dus ik ben toch de keuken in gedoken. In deze blog zie je hoe je zelf ook sushi wafels maakt!

sushi wafels

Je hoeft geen keukenprinses te zijn voor sushi wafels

Voor mij kan een recept niet eenvoudig genoeg zijn. Ik hou van dingen die niet al te ingewikkeld zijn. Liefst met niet al te veel ingrediënten, en als het dan ook nog snel klaar kan zijn is dat helemaal ideaal. Deze sushi wafels kun je gewoon maken als je niet zo heel veel kookervaring hebt. Maar ze zijn wel heel erg lekker! Het is ook niet zo heel veel werk, maar je moet wel de tijd nemen, omdat je de rijst af en toe een tijdje moet laten staan.
Hieronder leg ik uit hoe je deze sushi wafels moet maken.

Wat heb je nodig voor sushi wafels?

De ingrediënten die je nodig hebt voor sushi wafels:

  • 250 gram sushirijst
  • 350 ml water
  • 3 eetlepels rijstazijn of sushiazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kristalsuiker

Deze ingrediënten heb je nodig voor de topping van de sushi wafels:

wafelijzer met rijst

Hoe maak je de sushi wafels?

De eerste stap is het maken van de sushi rijst. Je moet de sushi rijst eerst minimaal 30 minuten in 350 ml water laten staan.
Kook vervolgens de rijst 10 minuten, met de deksel op de pan. Laat na deze tijd de rijst nog 15 minuten rusten met de deksel op de pan. Haal tijdens het koken én het rusten de deksel niet van de pan!

Meng in de tussentijd de rijstazijn met het zout en het kristalsuiker, totdat het volledig is opgenomen. Als de sushirijst klaar is, dan kun je dit mengsel verdelen over de rijst, en het hier doorheen scheppen.

Laat de rijst een beetje afkoelen en vervolgens kun je deze in het wafelijzer stoppen. Verdeel de rijst over het wafelijzer, maak ongeveer een plak van 1 à 1,5 centimeter dik. Laat deze wafels zo’n 6 of 7 minuten bakken, tot ze een beetje lichtbruin worden en een krokant korstje krijgen.

sushi wafels

De laatste stap

Als de sushi wafels klaar zijn, kun je ze naar smaak gaan bekleden met toppings naar keuze. Ik hou bijvoorbeeld niet van krabsticks, maar als je dit wel lekker vindt, kun je dit er natuurlijk gewoon lekker op doen!
Ik heb zelf gekozen voor sushi wafels met komkommer en zalm. Hier heb ik een beetje gebakken uitjes op gedaan. Ik heb hele lekkere sushi mayonaise, en die maakt het helemaal af.
Als je het lekker vindt, kun je er ook voor kiezen om er nog sojasaus bij te serveren.

Smakelijk eten!

recept rijst zalm komkommer

Nog meer makkelijke recepten

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke recepten? Lees dan zeker ook deze blogs met recepten die we op MamaScrapelle hebben uitgewerkt:

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.