Simpele traktatie basisschool, een vrolijke speklolly!

Dit keer deel ik graag een simpele en kleurrijke uitdeeltip. Het is een simpele traktatie voor basisschool, namelijk een vrolijke speklolly! Er zit suiker in, het is snoep, snel klaar en aan te passen naar je eigen wensen. Of het coronaproof is..dat wisselt. Nee het is niet voorverpakt uit de winkel. Maar we maken het wel een dag van te voren, met schone handen en pakken het in. Overleg hoe dan ook altijd even met de leerkracht wat je mag trakteren dan weet je het zeker.

Simpele traktatie basisschool

Simpele traktatie basisschool

Jaren moet ik alles uit de kast halen voor gezonde traktaties. Het beleid op Abby haar eerste school was gezond of zelfgemaakt. En zelfgemaakt mocht dan weer wel van alles bevatten. De laatste jaren is daar opeens een coronabeleid bij gekomen voor trakteren. En dat overruled op vele scholen weer het gezonde traktatiebeleid. En dan zijn er vaak nog kinderen met allergieën of bepaalde leefovertuigingen waar je rekening mee houdt. Een simpele traktatie basisschool, namelijk deze vrolijke speklolly heeft niet gekund. Tot nu.

In goed overleg met de juf hebben we deze simpele maar o-zo vrolijke traktatie gekozen. Er zijn geen allergieën in de klas en we maken het een dag van te voren en verpakken het. Ook letten we extra op hygiëne. De juf kan dan beslissen of de kinderen het meekrijgen of het in de klas gaan eten. Hieronder de stappen en benodigdheden voor de simpele traktatie basisschool: een vrolijke speklolly.

voorbeeld

Benodigdheden Simpele traktatie basisschool, een vrolijke speklolly!

 • Kabelspekken, 1 per persoon
 • Zure regenboogmatjes, 1 per persoon
 • Extra snoepje, 1 per persoon
 • Papieren rietjes
 • Zakjes om te verpakken
 • Touwtjes om dicht te knopen
 • Eventueel ijzeren of glazen rietje om gaten te maken
 • Extra: andere snoepjes, naamkaartjes, stickers voor op de lolly

Wij hebben gekozen voor 3 soorten snoepjes. Dit staat leuk maar zo zit er voor elke smaak ook wel wat bij. Ook hebben wij het simpel gehouden en geen kaartjes of stickers erop gedaan. Mijn dochter is 8 geworden en wilde het zoveel mogelijk op lolly´s laten lijken. Je kan uiteraard ook andere zure matjes kiezen. Het is jouw speklolly als simpele traktatie voor de basisschool.

Ik maak er altijd een paar extra. Just in case en voor de juffen of vriendinnetjes in andere klassen. Ik ben met een glazen rietje eerst de zure matjes met gaten gaan voorbewerken. De kartonnen rietjes waren niet supersterk. De rode aardbei snoepjes die ik had gekozen zijn super lekker. Maar niet heel handig want ze breken snel. Ik heb ze platter gemaakt en ben ook gaten met glazen rietje gaan maken in het begin van deze simpele traktatie basisschool.

Rollen maar

Op een kartonnen rietje rijg ik eerst een opgevouwen regenboog matje, dan het rode aardbeien snoepje en dan pas de spekkabel. Deze rol ik losjes op en ik steek het rietje waar de spekrol eindigt. Ik steek het niet helemaal erdoor voor de perfecte lolly vorm. Let op dat je de kabels niet te strak rolt, anders breken ze later. Je simpele traktatie basisschool is af!

Nu gaan we inpakken. Ik had zakjes met een plakrand maar die heb ik eraf geknipt. Als touw heb ik textielgaren gebruikt in diverse kleuren. Maar touw, wol of lintjes werken ook. Ideaal is deze traktatie om leuk op te dienen op een dienblad. Maar het past ook perfect in een tas. Zoals wij hebben moeten doen want het regende en het moest mee op de fiets. De simpele traktatie basisschool, deze speklolly is daardoor prima aangekomen.

Variaties Simpele traktatie basisschool, een vrolijke speklolly!

De kabelspek is wel de basis maar verder kan je natuurlijk zelf je snoepjes en verpakking kiezen. Wij zijn ongeveer 45 minuten bezig geweest met 25 traktaties maken. En er is er maar 1 mislukt dus dat laat bij mij wel zien dat dit echt een makkelijke, snelle en Simpele traktatie voor de basisschool.

Andere traktatie inspiratie nodig? Lees onderstaande blogs voor tips!

Handige linkjes

simpele traktatie basisschool
traktatie voor de basisschool
Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

 1. Echt feestelijk ziet dat er uit.
  Eindelijk weer eens iets anders dan dat eindeloze gezeur over het moet gezond zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.