Simpele kruidenboter zelf maken, en een leuke borrelplank tip!

Echt geloof me, als je eenmaal zelf knoflook- of kruidenboter maakt wil je niks anders meer. En ik heb nog een geheim, het is onwijs simpel! Er is een basis van (plantaardige)boter. En verder is het aan jou wat je erbij doet. In deze blog deel ik mijn favoriete recept. Plus nog toffe borrelplanken tips, want het leuk opdienen van je eten en hapjes is altijd een goed idee. Simpele kruidenboter zelf maken, dat doe je zo.

Simpele kruidenboter zelf maken

Recept Simpele kruidenboter zelf maken

Basis: (vegan)boter
Toevoegen: verse kruiden, verse knoflook, gedroogde kruiden, peper en zout

Verse kruiden: peterselie, bieslook, dille, koriander, basilicum
Gedroogde kruiden: peterselie, kruidenboterkruiden, bouillonkruiden, knoflook, uienpoeder, dragon, kerriepoeder
Zoete variant: kaneel en sinaasappelschil

Zoals je leest kan je heel veel kanten op met simpele kruidenboter zelf maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor simpel en klassiek. Maar ook voor kruidenboter met dragon en kerriepoeder kan onwijs lekker zijn. Het is echt maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ik ga nu mijn favoriete 2 combinaties delen!

Simpele kruidenboter zelf maken

Snelle kruidenboter

Simpele kruidenboter zelf maken en dan op de snelle manier. Ik haal alvast mijn roomboter uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen. En makkelijk is om mee te werken. Ik prak de ingrediënten door elkaar. Als je voor veganboter gaat is dit vaak al perfect om mee te werken. Een groot voordeel van plantaardige boter is dat hij niet zo hard wordt als roomboter!

Ik gebruik in deze variant gedroogde knoflook stukjes, knoflookpoeder, uienpoeder en een mix van kruidenboterkruiden. Beetje peper en zout. Mixen, proeven en klaar is je snelle simpele kruidenboter zelf maken! Hoe langer het staat hoe lekker het wordt.

Heb je geen kruidenboterkruidenmix? Dit bestaat uit gedroogde bieslook, gedroogde peterselie en gedroogde tijm.

Verse kruidenboter

Vers is altijd lekkerder, toch? Nou dat is wel zo, al ben ik ook fan van de snelle kruidenboter. Als je deze bijtijds maakt zijn de smaken net zo lekker. En doordat je geen verse knoflook gebruikt, stink je ook minder. Maar nu een recept voor verse simpele kruidenboter zelf maken.

Ik kies weer een boter uit en ik voeg fijngesneden verse knoflook toe. Ik knip verse bieslook en peterselie en voeg nog wat peper en zout toe. Een beetje gedroogde uienpoeder en proeven maar! Ook deze wordt steeds lekkerder hoe langer het staat.

Wil je de knoflookgeur uit je vingers? Was en scrub je handen met suiker. Door de scrubbeurt maak je de knoflook geurmoleculen kapot waardoor je vingers niet gaan ruiken naar knoflook!

Simpele kruidenboter zelf maken

Variaties

Zo simpel is het dus om te maken. Ik heb thuis vegan smeerboter en dat is ook prima om te gebruiken en lekker smeerbaar zo direct uit de koelkast. Van roomboter kies ik graag grasroomboter, deze is net wat zachter ook. Elke keer wisselt mijn manier om simpele kruidenboter zelf te maken. Soms mix ik vers met gedroogd. Soms kies ik bewust voor gedroogde knoflook omdat ik een frisse adem wil. En soms varieer ik met dragon en zwarte knoflook. Een beetje bouillonpoeder kan ook erg lekker zijn erdoor.

Toffe borrelplanken

Zie je die toffe borrelplanken? Die zijn van Finest! Een heel tof merk wat snij- en borrelplanken maakt in heel veel leuke vormen en formaten. Diverse kleuren en met als optie tot teksten graveren. Zie de blog van Tanja voor meer informatie. Ik vind het altijd een feestje om mijn eten leuk op te dienen. Ook al zit ik samen thuis met mijn man en kinderen. Een kaasje of worstje op een leuke plank eet gewoon al veel lekkerder.

En weet je, deze planken mogen in de vaatwasser! Zo fijn. Daarbij kan het tegen snijden, dus geen groeven of sporen als je er op snijdt. Het is hittebestendig tot 176 graden en gemaakt van duurzaam materiaal. En gemaakt in Zuid-Holland in het kleine stadje Den Hoorn, naast Delft. Er zijn zoveel toffe vormen en designs, ik kan alleen maar aanraden om eens een kijkje te nemen op de website. Ik weet zeker dat het een passend cadeau is voor jezelf of iemand anders!

Handige linkjes simpele kruidenboter zelf maken

finest
Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.