Skip to Content

Onmisbare items thuiskantoor, een top 3!

Zucht, en nog een dikke zucht.. Zo druk ik me mild uit nu de scholen weer sluiten. Ik denk dan even puur aan mezelf als thuiswerkende ouder. Over alles valt iets te zeggen maar daar gaat deze blog niet over. Ik ben een mama die door omstandigheden thuis moet werken. En met 1 of meerdere kinderen in huis voelt het thuiswerken vaak meer als een vermoeiend hindernisparcours. Maar ik maak er weer het beste van en deel graag deze 3 onmisbare items voor je thuiskantoor!

ruim je bureau op dag

Onmisbare items thuiskantoor

1. De basis

Laten we beginnen met de basis van onmisbare items thuiskantoor. En dat is je houding! Geen reden om thuis niet te kijken naar een ergonomische werkplek. Zorg dus echt voor een fijne tafel op de juiste hoogte. Daarbij een fijne stoel die goed bij die tafel past. Als je zit moeten je voeten volledig de grond raken. Je knieën zijn iets lager dan je heupen en er zit iets van ruimte tussen je knieholte en het zitvlak van je stoel. De lage rugsteun van je stoel moet net boven je onderrug(je broekriem) komen en je schouders steunen tegen de rugleuning.

Je kan voor niet al te veel geld een passend bureau plus stoel kopen. Een Ikea heeft bijvoorbeeld voor elk interieur wel iets wat passend is. Zorg ook dat je regelmatig even pauze neemt van je scherm. Mijn opticien heeft me hun 20/20 regel uitgelegd. Na 20 minuten even 20 seconden je ogen dicht voordat je weer doorgaat. Sta ook regelmatig op en beweeg. Een fles water erbij en je bent goed op weg. Een solide start in onmisbare items thuiskantoor.

100 online activiteiten met kinderen
Afbeelding via Pixabay

2. Materiaal

Je werkmateriaal is ook erg belangrijk en daarom mijn nummer 2 in onmisbare items thuiskantoor. Investeer in een goede internetverbinding. Niks zo irritant en onnodig storend als een verbinding die traag is. Zeker met meerdere schermen tegelijk is het fijn. Ook heb ik zelf ervaren dat de juiste materialen zo veel fijner werken. Ik heb een bijvoorbeeld een Chromebook waardoor ik overal in huis kan werken. Maar ook een goede printer is onmisbaar. Niet dat ik dat zelf per se veel gebruik voor mijn eigen werkzaamheden maar wel om dingen te printen voor het thuisonderwijs van mijn dochter! Ze leert lezen en schrijven en dan wil ik wel dat alle letters goed geprint op het vel papier staan.

Andere onmisbare items voor thuiskantoor zijn bij mij ook mijn Apple airpods. Het was een hele dure uitgave maar wat mij betreft het waard. Ik kan soms heerlijk even een eigen bubbel creëren met muziek en in calls ben ik goed te horen. Ze gaan lang mee en de connectie is perfect. Ook hou ik graag een voorraad bij zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Dan denk ik aan voldoende papier, schrijfmateriaal, instant ink en altijd een extra oplaadkabel in huis. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar de leeftijd van de kabels lijkt wel stukken korter dan dat het ooit was. En niet kunnen opladen is een kleine nachtmerrie.

onmisbare items thuiskantoor
Afbeelding BUMIPUTRA via Pixabay

3. Relax en ontspan in onmisbare items thuiskantoor

Wat nog meer echt hoort bij onmisbare items thuiskantoor, zijn de items die voor wat ontspanning zorgen. Ik ervaar best wat stress van het alle ballen hoog houden. Want ik moet werken voor een inkomen, maar tegelijk vind ik het ook fijn om te doen. Ik vind mijn werk leuk, het is een stukje van mezelf waar ik mijn passies in kwijt kan. Maar ik ben ook een mama met kinderen thuis. Ik wil dat ze leren in deze periode dat ik werk voor centjes (en wat je daarmee doet) maar tegelijk wil ik ook een mama voor ze zijn.

Op sommige dagen gaat het goed. En er zijn ook veel dagen dat het niet lukt. Ik zorg dus altijd dat ik wat items heb liggen ter vermaak voor mijn kinderen zodat ik ook kan werken. Wat papier, notitieboekjes, pennen etc. Ze kunnen naast me dan ‘kantoortje’ spelen en ik kan hopelijk nog wat ontspannen werk doen. In plaats van de strijd aangaan en ze weg te sturen. Samen kan soms een oplossing zijn.

Ook heb ik graag planten om me heen. Dit geeft rust en zorgt tegelijk voor een goed werkklimaat. Ik zorg voor een rustig en opgeruimd bureau en ik heb vaak wat etherische lavendelolie voor een ontspannen geur in huis. Deze dingen zijn voor mij persoonlijk onmisbare items thuiskantoor. Een combinatie van een goede basis, goed materiaal plus extra items voor een fijne sfeer. De ene dag gaat het beter dan een andere dag maar ik probeer er thuis het beste van te maken!

Wat zijn voor jou onmisbare items op je thuiskantoor?

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.