Skip to Content

Een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten – een goed idee!

Deze periode werkt vrijwel iedereen thuis. Tijd om dus eens wat extra aandacht te besteden aan je werkplek thuis. Een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten is goed voor het binnenklimaat én je humeur.

Een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten

Een goed binnenklimaat: een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten

Ik hou van planten. Zo, dat is gezegd. Planten heb je nooit genoeg. Dat vind ik tenminste, mijn man denk daar soms wat anders over. Maar van planten word ik gewoon erg vrolijk. Nu ik net de kerstboom heb opgeruimd, vind ik dat er ineens zo’n groot, gapend gat is in de woonkamer. De slogan ‘Kerstboom eruit, kamerplant erin’ is er daarom niet voor niets. Zo heb je toch iets groens in je huiskamer! Of voor je werkplek, want mijn huiskamer is de komende weken ook mijn thuiskantoor.

Hoe ziet mijn thuiswerkplek er dan uit?

Ik werk als juf in een kleutergroep. De komende weken werk ook ik dus vanuit huis. Ik moet dus toegeven dat mijn thuiswerkplek geen echt thuiskantoor is. Meestal zit ik gewoon met een laptop aan de eettafel, tussen mijn meiden in die hun schoolwerk doen. Of ik zit op een kamertje boven, tussen de boekenkasten en voorraad knutselspullen. Echt een kamertje voor een juf, maar niet echt een aantrekkelijke thuiswerkplek.
Omdat ik gek ben op planten, vind ik een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten geweldig. Het is goed voor het binnenklimaat, maar ziet er ook nog eens geweldig uit!

Een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten

Wat zijn luchtzuiverende planten?

En zo kwam ik dus op de site van Jngl uit, tijd voor een update van mijn werkplek! Als ik de hele dag in de huiskamer zit te werken, kan ik een beetje extra vrolijkheid wel gebruiken. En dat niet alleen, ook wel wat extra frisse lucht: een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten.
Want zoals algemeen bekend, geven alle planten zuurstof. Maar sommige plantensoorten staan er ook om bekend dat ze luchtzuiverende eigenschappen hebben. Ze dragen bij aan een schonere lucht in huis, omdat ze schadelijke stoffen uit de lucht halen en deze afbreken. Als je dus de hele dag thuis zit te werken, dan is dit geen overbodige luxe.

Een thuiswerkplek met luchtzuiverende planten

Een mooie Kentia Palm voor in mijn huiskamer

Ik heb in mijn huiskamer al vele soorten planten. Ik hou van planten, maar ze houden niet altijd van mij…. Daarom hou ik ook wel van planten die wat gemakkelijker zijn in het onderhoud. Het liefst zou ik mijn huis omtoveren in een mini-jungle. Die planten met die tropische look, daar houd ik echt het meest van. Daarom viel mijn oog al snel op een mooie grote Kentia palm. Zo’n palm mist nog in mijn huiskamer en geeft meteen een echte urban jungle vibe! Ideaal voor mijn thuiswerkplek met luchtzuiverende planten.

luchtzuiverende plant

Jngl, voor een bloeiende urban jungle!

Jngl is een vrij nieuwe webshop voor kamerplanten. En ze hebben behoorlijk wat keuze! Ze hebben kamerplanten in allerlei soorten en maten. Op de site staan ze in handige categorieën genoemd. Zo heb je bijvoorbeeld makkelijke kamerplanten (altijd handig als je geen groene vingers hebt!), grote kamerplanten en diervriendelijke kamerplanten.
Maar ik ben dus gaan neuzen in de categorie luchtzuiverende planten. Daar hebben ze niet alleen mooie palmen, maar ook Monstera, Strelitzia (paradijsvogelbloem), een koffieplant of ananasplant.
Wat ik het sympathieke vind van deze webshop, is dat ze voor elke plant die verkocht wordt, een boom laten planten.

luchtzuiverende kamerplant

Planten verzonden via de post

Omdat het op dit moment niet de bedoeling dat je voor niet noodzakelijke aankopen de deur uit gaat, en de tuincentra gesloten zijn, is je planten via een webshop bestellen ideaal.
Ik was wel wat huiverig, want hoe zou mijn plant aankomen via de post? Dit was echt een grote verrassing, want dit is supergoed geregeld. Mijn Kentia palm werd verzonden in een stevige verzenddoos met luchtgaten, waarop duidelijk de bovenzijde stond aangegeven. En toen ik de plant uitpakte, bleek er echt geen enkel korreltje aarde los in de doos te liggen.
Na het uitpakken, was het tijd om mooi mijn thuiswerkplek met luchtzuiverende plant mooi in te gaan richten!

Blij met mijn thuiswerkplek met luchtzuiverende plant

En nu staat mijn Kentia palm op een mooi plekje in de huiskamer. De hele dag heb ik uitzicht op mijn nieuwe aanwinst. Want behalve dat deze plant goed is voor een goed binnenklimaat, is deze vooral goed voor mijn humeur!

Lees ook deze blogs

footer-7
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.