Skip to Content

Meubels die goed zijn voor je lichaam – een paar tips

Bij lichamelijke gezondheid wordt er vaak gedacht aan de sportschool, hardlopen in het park of wellicht een winterse avondwandeling. Maar lichamelijke gezondheid hoef je niet altijd zo ver van huis te zoeken, ook thuis kan je werken aan je lichamelijke gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de stoelen waar je op zit als je je favoriete serie op hebt staan, maar ook of je thuiskantoor op orde is. Of heb je weleens aan de kleur of materialen gedacht die je gebruikt in huis? Welke meubels die goed zijn voor je lichaam heb jij in huis?

meubels die goed zijn voor je lichaam

Ontspanning

De meest ontspannende zithouding is vaak wel het meest ongezond voor je lichaam. Je favoriete serie bekijk je natuurlijk het liefst languit onderuit gezakt op je veel te lage bank met een zak chips. Dit hoef je niet heel lang te doen voordat je lichamelijke klachten zal ondervinden. Het is een feit dat de meeste mensen de dag zittend doorbrengen. Waarom zou je dan niet een relaxfauteuil bij meubelzorg.nl kopen? Een goede meubel dat goed is voor je lichaam! Voor elk lichaam is de perfecte stoel beschikbaar en bieden minimaal één handmatige of elektrische comfortfunctie. Denk aan je houding en laat je lichaam op een verantwoorde manier tot rust komen.

Kleur en materiaal

Ook het kleurgebruik en materiaal wat je in huis hebt, heeft invloed op je gezondheid. Een groot deel van onze tijd brengen we door in huis. Dit betekent dat we heel erg beïnvloed worden door het kleurgebruik en materiaal in huis. Natuurlijke aardse kleuren hebben bijvoorbeeld een kalmerende werking, rood stimuleert en blauw verzacht. Ook het materiaal is van belang, want elk soort materiaal gedraagt zich anders op elke soort lichtinval. Kijk op de website van meubelzorg.nl welke kleuren en materiaal gebruikt kunnen worden voor jouw meubels die goed zijn voor je lichaam. Door het ruime aanbod kan er een ideale situatie gecreëerd worden. 

Thuiskantoor met meubels die goed zijn voor je lichaam

Na de pandemie is nog steeds te zien dat het thuiswerken als het nieuwe normaal wordt beschouwd. Thuiswerkers besteden ruim 9 uur per dag achter een beeldscherm. Dit betekent dat het belangrijk is om je werkplek zo gezond mogelijk voor jezelf te maken. Heb jij al gedacht aan een ergonomische bureaustoel of een zit-sta bureau? Ook kan een voetsteun ervoor zorgen dat jij de ideale zithouding creëert. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je lichaam perfect wordt ondersteund en zo voorkom je rug-, nek- of schouderklachten. Een bureau dat in hoogte is af te stellen zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding kan werken. Wees zuinig op je lichaam en zorg er dus goed voor met meubels die goed zijn voor je lichaam!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.