Marokkaanse paprikapuree een gerecht voor bij de borrel

Deze Marokkaanse paprikapuree voor bij de borrel doet het goed op bruscetta, een toastje of als een bijgerecht bij vis. Deze Slada Felfla is vol van smaak en een heerlijke oppepper in de koude wintermaanden. Ongetwijfeld zijn er in Marokko zelf vele variaties van dit recept. Ik gebruik een recept dat gebaseerd is op dat van Claudia Roden. In haar kookboek Duizend-en-één smaken staan recepten uit de Marokkaanse, Turkse en Libanese keuken. Het is een fijn kookboek dat in 2012 bekroond is met de Johannes van Damprijs.

Paprikapuree ingrediënten
Ingrediënten

Wat heb je nodig voor de Marokkaanse paprikapuree?

  • 6 rode paprika’s
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 4-5 eetlepels azijn of sap van 1,5 citroen
  • snuf chilipeper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • schil van een halve ingemaakte citroen
In de oven
In de oven

Hoe maak je het?

  • Zet je oven aan op de grillstand een hoge temperatuur, liefst zo heet mogelijk
  • Leg je paprika’s op een bakplaat of kleine braadslede en zet het geheel minimaal 30 minuten in de oven
  • Keer de paprika’s na 15 minuten om
  • Kijk of de schil van je paprika’s zwartgeblakerd is
  • Haal je paprika’s uit de oven en doe ze in een grote diepvrieszak of kom die je kunt afsluiten
  • Wacht tot de schil van de paprika’s los heeft gelaten door de stoom die vrijkomt
  • Haal de schil eraf, verwijder de zaadlijsten en stelen
  • Pureer de paprika’s met een blender met de knoflook, citroensap (of azijn), chilipeper, komijn, olijfolie
  • Bewaar in de koelkast een paar dagen tot gebruik of tot een week in de vriezer
Marokkaanse paprikapuree vriezer
Voorbereiding: Kan een week in de vriezer

Hoe varieer je het?

Je kunt de Marokkaanse paprikapuree voor bij je borrel garneren met gesneden verse peterselie of koriander. Leg bij andere dipjes, wellicht een stukje kaas of stukjes groenten. Zelf vind ik geroosterde sesamzaadjes er mooi op staan. Het doet het goed op een toastje of bruscetta. Als saus bij gebakken witvis is je Marokkaanse paprikapuree een fijne, pikante tegenhanger. Verwarm eventueel nog even op als je graag een warme saus bij je vis wil hebben.

Paprikapuree eindresultaat
Lekker op een toastje, bruscetta of als saus bij vis
Footer1
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.