Indiase curry maken, een vegan basisrecept

Ik hou van India. De smaken, de cultuur het land. Eerder omschreef ik al mijn backpack reis die ik alleen door het land maakte. Het eten zoals wij het hier maken is natuurlijk wel wat anders. De producten in India zijn allemaal puur en super smaakvol. De kruiden intens en kleurrijk en zakjes kennen ze niet echt. Pittig wordt voornamelijk ook gebruikt om bacteriën te doden omdat het leven daar nogal primitief is voor velen. Maar voor nu wil ik hier een recept delen voor Indiase curry maken. Een vegan basisrecept. Het is weer snel, eenvoudig, budget, voor meerdere dagen, naar eigen smaak en open voor variatie!

Simpele Indiase curry maken, een vegan recept. De smaken van India zijn veelzijdig en lekker. Dit recept is een prima en gezonde basis!

Indiase curry recept

 • Blik kokosmelk
 • Fles passata
 • Klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • Blik kikkererwten
 • Pot doperwtjes en worteltjes
 • 1 zoete aardappel
 • Wortelen
 • Hindoestaanse masala
 • Peper en zout
 • Verse peterselie en/of koriander

Eventuele extra smaakmakers: bouillonblokjes/poeder, kwark, yoghurt, melkpoeder, vegan koffiemelk, kerriepoeder
Lekker met: rijst, naan brood, papadums, kwark, sambal, gekookte eieren

Ik begin met de ui en knoflook fijnsnijden. Daarna schil ik de zoete aardappel en de wortels. Ik heb 5 kleinere worteltjes en na het schillen snij ik ze in plakjes. De zoete aardappel snij ik ook en dan in halve schijfjes. De kikkererwten en wortel/doperwten mix laat ik uitlekken in een vergiet. Dit is alles aan voorbereidingen voor een Indiase curry maken.

In een pan verhit ik wat olie en ik begin met de gesneden ui en knoflook aanbakken. Daarna voeg ik twee eetlepels Hindoestaan masala toe en laat het lekker even bruisen terwijl ik regelmatig blijf roeren op medium vuur. Na ongeveer 7 minuten voeg ik de gesneden wortel en zoete aardappel toe. Ik doe er een klein kopje water bij, zodat ze net lekker een beetje vocht hebben. Met de deksel erop laat ik dit op laag vuur even garen. Na ongeveer 10 minuten voeg ik de fles passata, het blik kokosmelk, 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree en wat peper en zout toe. Goed roeren en voeg nu ook de kikkererwten en doperwtjes/wortel mix toe aan dit Indiase curry recept.

Vegan basissaus – Indiase curry maken

De Indiase curry maken is nu nog wat waterig. Laat de saus op laag vuur lekker pruttelen met de deksel schuin. Zo ontwikkelen de smaken zich lekker en dikt het wat in. Na ongeveer 15 minuutjes proef ik voorzichtig en voeg ik toe wat me lekker lijkt. Peper, zout, nog wat Hindoestaanse masala en soms nog wat meer geconcentreerde tomatenpuree. Soms voeg ik ook een beetje bouillonpoeder toe of een scheutje (kokos)koffiemelk. Dit geeft het een lekker romig accent.

Wij eten dit Indiase curry recept graag met rijst, gekookte eieren, gefruit ui, sambal en verse kwark. Wat naan brood en papadums. Ik top het af met verse koriander en/of peterselie en klaar!

Indiase curry maken – extra informatie

 • Uiteraard kan je dit ook met gehakt of vega gehakt maken. Bak het gehakt eerst rul met je ui en knoflook en vervolg dan het recept.
 • Je kan in deze saus allerlei soorten groente en bonen toevoegen
 • De saus kan je prima invriezen
 • Naan brood is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Hier een recept voor een hele simpele manier met maar 2 ingrediënten!
 • Hindoestaanse masala vind je in toko’s maar tegenwoordig ook in de meeste supermarkten. Anders werkt kerriepoeder ook prima
 • Mijn “geheim” in een simpele Indiase curry is wat koffiepoeder of koffiemelk toevoegen voor een romig accentje. Dit heb je tegenwoordig ook in een vegan kokos of sojavariant.
 • Eieren kook ik hard, schil ik en voeg ik zo geheel toe een aan de saus. Op een bord schep ik dan de rijst, curry en een heel ei per persoon
 • Mijn favoriete kokosmelk is die van Nature’s Charm die sowieso een prachtig assortiment vegan producten hebben. Helaas is dit merk heel lastig te krijgen in Nederland. Maar in reguliere supermarkten zijn er ook genoeg te krijgen. Check even de ingrediënten dat er echt alleen kokos in zit
 • Kijk deze blog voor een weekmenu week zonder vlees

Geniet van je Indiase curry !

ingredienten droge kruiden

Kooklinkjes

Lees ook eens deze recepten. Het maken waard!

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.