Moestuinmaatjes een nieuwe spaaractie van de AH voor je eigen moestuin

De moestuinmaatjes zijn er weer en daar is de meerderheid hier in huis blij mee. Dochterlief en ik vinden het super leuk om iets te laten groeien en lekker onze handen vies te maken terwijl we in de aarde zitten te wroeten. Manlief heeft vooral vrees voor overvolle vensterbanken vol met groente en kruiden.

Moestuinmaatjes

Moestuinmaatjes

Het leuke van deze moestuinmaatjes is dat er ook weer lekker veel bloemen zijn dit jaar. Groente heeft een moestuinmaatje met kruiden of bloemen en er zijn maar liefst 15 setjes te verzamelen met in totaal dus 30 verschillende potjes.

Andijvie en Cosmea, Peultjes en Korenbloem, Snijbiet en Kamille, Cherrytomaat en Dropplant, Pluksla en Klaproos, Sperzieboon en wilde Marjolein, Courgette en Phacelia, Pompoen en Juffertje-in-t-groen, Spinazie en Koriander, Komkommer en Zonnebloem, Radijs en Boekwijt, Spitskool en Dille, Palmkool en Inkarnaatklaver, Rucola en Salie, Wortel en Bieslook.

Wat zijn jouw favoriete moestuinmaatjes? Hier in huis hebben we al extra Wortel – Bieslook en Pompoen ingezaaid. Niet dat dochterlief die pompoenen wil opeten, want dat vindt mevrouw niet zo lekker. Maar ze is wel dol op Halloween!

Moestuinmaatjes

Planten van de zaadjes

Voor het eerst dit jaar gaat dochterlief helemaal zelfstandig aan het werk met de moestuinmaatjes. Ze verzamelt zelf alles wat ze nodig heeft. Een grote kom voor de aarde, water, een pen om de plant datum op te schrijven en een lepel om te roeren. Al wordt de lepel al snel aan de kant gezet, want de aarde voelt zo lekker aan haar handen.

Dat kan ik wel begrijpen, ik ben zo’n type vrouw die altijd vergeet om tuinhandschoenen aan te doen, door de aarde wroeten is lekker! En zeker voor hoogsensitieve personen eigenlijk ook heel gezond! Maar goed dat is een heel ander verhaal, we hebben het nu over de moestuinplantjes.

Weetjes en feitjes

Op de achterplaat, die ik nooit neerzet omdat het zonlicht tegenhoudt, staan allemaal leuke feitjes over de verschillende moestuinmaatjes. Wat ik super vind dit jaar is dat met mijn krijtstift look de kaartjes in de potjes kunnen worden gezet. De verpakkingen gooi je niet direct weg. Het is namelijk heel leuk om ook even de weetjes te lezen die verder nergens genoemd staan. Zo leer je veel over de planten in je eigen moestuin.

Er is ook een poster waar je alles helemaal bij kunt houden. Geen idee of dochterlief dit helemaal bij wil houden. Op de achterkant van de poster staat een mooie kleurplaat. Leuk als je hem bijvoorbeeld op een raam wil plakken dat je op buiten de kleurplaat ziet en aan de binnenkant het groeiproces van jouw plantjes en kruiden bij kunt houden.

Moestuinmaatjes

Sparen maar die moestuinmaatjes

De moestuinmaatjes krijg je bij elke €15 euro aan boodschappen. De zaadjes zijn meestal niet superlang houdbaar. Wat wij niet gaan gebruiken neem ik mee naar school om daar met de kleuters ook aan de slag te gaan. Super leerzaam natuurlijk dat bloeien en groeien! En lekker om daarna te gaan proeven.

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.