Skip to Content

Kleurrijk houten speelgoed – een musthave in de klas van Grimms en Grapat

Als gastouder had ik een paar kleine sets van Grimms. Super kleurrijk houten speelgoed waar de fantasie van kinderen goed werd geprikkeld. Ik verkocht het speelgoed en op de school waar ik vorig jaar werkte kenden ze dit speelgoed verder niet. Maar nu ik op een Montessorischool sta waar houten speelgoed juist de basis is van alles wordt dit uitdagende speelgoed veel gebruikt!

kleurrijk houten speelgoed

Kleurrijk houten speelgoed

Kleurrijk houten speelgoed wordt door de kinderen in mijn klas goed ontvangen. Het prikkelt hun fantasie, ze worden uitgedaagd in sorteren, ordenen, stapelen, bouwen en vertellen hun eigen verhaal erbij. Kinderen bouwen samen of werken alleen op een kleedje op de grond. Ze krijgen vrijheid in keuze welk materiaal ze er allemaal nog mee bij willen betrekken, zolang het maar weer netjes wordt opgeruimd. Op de site van houtspel ging ik op zoek naar geschikte uitbreidingen. Ik koos een set van Grimms en twee sets van Grapat. Prachtige merken met duurzaam speelgoed vol prachtige kleuren.

Grimms:

Grimms houten speelgoed is duurzaam en handgemaakt speelgoed van de hoogste kwaliteit. Het is een van de bekendste merken van antroposofisch houten speelgoed dat zich onderscheid door haar vorm en kleurgebruik. Grimms wordt gemaakt in Duitsland. De vormen en kleuren kunnen op allerlei manieren worden gebruikt en dragen sterk bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen. (o.a. stimuleren van de fantasie, het versterken van het creatief vermogen, het leren omgaan met textuur-verschillen en het verbeteren van de oog-hand coordinatie).

Grapat:

Het houten speelgoed van Grapat is met zijn antroposofische achtergrond helemaal perfect voor kleuters. Het speelgoed is speciaal bedacht om de fantasie van kinderen te prikkelen en kinderen uit te dagen om steeds nieuwe ideeën te bedenken en uit te werken. Daarnaast zijn de producten ook perfect om te gebruiken op de seizoenstafel. Het speelgoed van Grapat is gemaakt van lokaal beuken- en berkenhout en daarna gekleurd met een natuurlijke verf op waterbasis. Hierna afgewerkt met bijenwas wat het geheel veilig maakt voor het milieu en natuurlijk voor kinderen. Perfect te combineren met Grimms en met een hele gave Mandala lijn!

kleurrijk houten speelgoed

Mandela’s maken

Het liefste zou ik nog veel meer kleurrijk houten speelgoed van Grapat en Grimms willen hebben. Zeker met de leuke Mandela serie van Grapat kunnen kinderen met loose parts prachtige kunstwerken maken. Al mijn loose parts bakken met restmateriaal heb ik op mijn vorige school achter gelaten. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe kinderen hier mee werken en hoe hun ontwikkeling daarmee vooruit gaat. Niet alleen de fijne motoriek overigens. Maar ook het bouwkundig inzicht, hoe het werkt met evenwicht, groter en kleiner en een platte en bolle kant. Het is allemaal zo leerzaam! En door al die kleurtjes ook nog eens heel vrolijk!

Kleurrijk houten speelgoed een musthave voor thuis of in de klas!

Op de site van houtspel vind je nog veel meer prachtig kleurrijk houten speelgoed. Niet alleen van de merken Grapat en Grimms. Maar ook van merken als Magic Wood, Bauspiel en Bumbu Toys waar je ook weer leuke dieren kunt uitzoeken om de verhaallijnen nog fantasievoller te maken bijvoorbeeld. Een droomdeurtje opent de deur naar een bijzondere wereld vol magie en fantasie.

Niet alleen op school maar ook voor thuis is dit speelgoed zeer geschikt. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen hier al mee spelen en dat kan zo maar doorgaan tot 8 jarige leeftijd. Maar zijn er jongere broertjes of zusjes om mee te spelen dan is die leeftijd zeker nog op te rekken!

kleurrijk houten speelgoed

Een goede investering in duurzaam speelgoed wat mij betreft!

Heb jij thuis ook kleurrijk houten speelgoed?

Footer2
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.