Pop it fidget toys, een nieuwe rage met 5 speltips!

Fidget toys zijn niet meer weg te denken uit menig klaslokaal of huiskamer. Wat is een fidget toy? Dit zijn vingerspeeltjes. Het zorgt voor ontlading van prikkels en betere concentratie. Doordat de “friemelvingers” bezig zijn kan dat kalmerend en rustgevend werken. De rage is begonnen met de spinners maar inmiddels is er heel veel meer. Zo ook de Pop it fidget toys die ik hier bespreek. En ik geef nog wat leuke speltips. Want ook dat kan.

Pop it fidget toys

Pop it fidget toys

Popt it fidget toys komen in vele maten en kleuren. Maar het ‘effect’ is hetzelfde. Je popt de bubbeltjes (poppits), net zoals bij bubbeltjesplastic. Het geeft (bijna) dezelfde voldoening. En eenmaal alle bubbeltjes gepopt, dan draai je het om en begin je weer opnieuw. Ik zie mijn tweejarige dochter er echt rustig van worden. Ze vind het heerlijk om te doen. Het is ook zo fijn klein en kan overal gedaan worden. En ook perfect voor mee onderweg! Mijn oudste dochter zoekt daarentegen echt het spelelement op en we hebben al diverse spelletjes bedacht. Ik vind het trouwens zelf ook erg leuk om te doen.

Het “officiële” spel gaat als volgt: Elke speler drukt in zijn of haar beurt een willekeurig aantal poppits in 1 rij in. De beurt wisselt en je tegenstander mag nu een willekeurig aantal poppits indrukken die nog niet ingedrukt zijn. De speler die als laatste een poppit indrukt heeft verloren. Dus het doel is om niet als laatste een poppit te poppen!

Pop it fidget toys speltips

1. ABC en 123

Wij oefenen nu het ABC thuis en we proberen steeds verder te tellen. Dus we poppen om de beurt de bubbels op de Pop it fidget toys. Terwijl we poppen zeggen we om en om het alfabet. Degene die niks meer kan zeggen heeft verloren. Dit geld ook voor cijfers die je kan laten optellen, aftellen, per 2, 3, 4 of meer stappen kan tellen.

2. Rijmen maar

Hetzelfde kan met rijmwoorden! Je kan zelf een woord opgooien waar vervolgens de ander op moet rijmen. Dan mag de ander weer een rijmwoord kiezen en zo begin je om en om met een rijmwoord kiezen. Bij elk goed antwoord mag je de poppits poppen.

3. Laatste letter

Zeg een woord en de volgende moet een nieuw woord met de eindletter maken. Dus ik roep poep, mag een bubbel poppen en dan mag mijn dochter een woord maken met de letter P. Ze roept paard, popt een bubbel, en ik mag een woord met de D maken. En zo door.

4. Race

Wie kan het snelst alle bubbels poppen? Hou de tijd bij en probeer het record te verslaan. Of race tegen elkaar met ieder een eigen Pop it fidget toys en kijk wie het snelste is.

5. Sommen en tafels

Beloon oudere kinderen met hun huiswerk zoals sommen maken met de Pop it fidget toys. Na elke som, of na elke tafelsom mag er een bubbel gepopt worden!

  • Sommige juffen en meesters worden gek van pop its terwijl andere het juist gebruiken in de les! Klik op de link voor de meest recente jeugdjournaal items

Pop it fidget toys kopen

Pop it fidget toys
Footer1

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.