Skip to Content

Onderwater van Carll Cneut, om bovenwater creatief te zijn.

Wat een feestje, toen Onderwater van Carll Cneut binnen kwam! Prachtig teken, kleur-, knutsel- en schilderboek. Mijn dochter (8) ging er meteen mee aan de slag. Alle spullen waar je maar iets creatiefs mee kunt doen kwamen er aan te pas. Met het puntje van de tong naar buiten lekker creatief bezig zijn. Of zoals de ondertitel van Onderwater, aangeeft: tekenen, krabbelen en kleuren met Carll Cneut. Heerlijk toch?

Onderwater, een creatief boek om te koesteren

Heb je kinderen die graag creatief bezig zijn? En die daarnaast dol zijn op vissen, de zee en alles wat daar in leeft? Dan is Onderwater van Carll Cneut zeker interessant! Onderwater is een creatief boek om te koesteren. En doe je er verder niks mee? Het is ook nog eens mooi om naar te kijken en doorheen te bladeren. Mijn moeder (78) kwam binnen, zag het boek liggen en begon er vrijwel meteen in te bladeren. Eén klein nadeel. Het is een redelijk groot boek. Niet iets wat je onder je arm meeneemt of even in een kastje legt. Maar goed, daar is het dan ook niet voor bedoeld! Het is bedoeld om lekker te tekenen, krabbelen en kleuren. En dat doel wordt zeker bereikt!

Wie is Carll Cneut?

Carll Cneut studeerde grafische vormgeving aan het Sint-Lucas instituut in Gent. In 1996 debuteerde hij als illustrator van prentenboeken met Varkentjes van marsepein met tekst van Geert de Kockere. De tekeningen van Carll Cneut zijn nooit helemaal af omdat zo de fantasie van de kinderen geprikkeld wordt. In hun eigen verbeelding kunnen ze de tekeningen aanvullen. En in Onderwater hoeven ze dat niet aan de verbeelding over te laten. Carll Cneutt is sinds enkele jaren docent illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Hij geeft ook workshops op verspreide locaties. Hij stelt zich bewust open voor de input van de lezer. En waar kennen we Carll Cneut nog meer van? Juist! Van de Vuurzeevlieg en Andere verhalen van Toon Tellegen. Waar hij in 2020 de Zilveren Penseel voor heeft gekregen.

Bovenwater met Onderwater

Het boek geeft verschillende mogelijkheden. Het heet Onderwater omdat het over vissen, onderwaterplanten, schelpen en andere schepselen gaat die in het water leven. Op alle pagina’s staat een opdracht om je te stimuleren je vooral uit te leven. Dat stimulerende komt ook uit de manier waarop de illustraties zijn gemaakt. Je kan natekenen, je kan zelf tekenen, schilderen, knippen, kleuren, noem maar op. En dat 80 pagina’s lang! Wat ik zo grappig vind is dat je zeker bovenwater blijft met dit heerlijke boek. Daar zijn je kinderen wel even mee zoet! En misschien jij zelf ook wel. Naast een boek over vissen is er trouwens een soortgelijk boek over vogels: Vogels, tekenen, krabbelen en kleuren met Carll Cneut. Kan je je ook lekker op uitleven met kwasten, potloden en wat je maar wil.

Specificaties Onderwater

Uitgeverij: De Eenhoorn | Auteur: Carll Cneut | 9789462915466 | februari 2021 | 80 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.