Skip to Content

Moedermelk in bad – een badje met borstvoeding

Wat ruikt beter dan een pas gewassen baby? Veel baby’s vinden het heerlijk om in bad te gaan. Een bad nemen is de perfecte manier voor een baby om zich te ontspannen. Wanneer je een baby een melkbad geeft, dan krijg je naast de geur van een frisse kleine baby ⁠ook een aantal extra gezondheidsvoordelen. In deze blog vertellen we je meer over Moedermelk in bad en ook hoeveel borstvoeding erin moet.

een melkbad
Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Moedermelk in bad waarom?

Baby’s in moedermelk baden is een eeuwenoud therapeutisch middel om veelvoorkomende huidproblemen bij baby’s te verzachten. Een melkbad helpt namelijk bij het behandelen van huidproblemen, omdat moedermelk barst van de positieve eigenschappen die zowel de binnenkant als de buitenkant van je baby voeden, beschermen en genezen. Studies tonen aan dat moedermelk genezende eigenschappen heeft.

Wees niet ongerust, je hoeft je baby niet in een badkuip te dompelen die tot de rand gevuld is met moedermelk. Je hebt maar een klein beetje afgekolfde borstvoeding nodig om het babybadje om te toveren in een rustgevende ervaring voor de baby. Vanwege het vetgehalte in de moedermelk kan het gebruik daarvan in een warm bad bijzonder ontspannend zijn voor je baby.

moedermelk in bad is goed voor de baby. Hoeveel hoeveel moedermelk in badje. En waarom is borstvoeding in het badwater goed voor baby?
Afbeelding van Pexels via Pixabay 

Alternatieven voor moedermelk badje

Wat kun je echter doen als je beslist om geen moedermelk te geven maar toch iets extra wilt doen voor de huid van je baby. Als het idee van een melkbad niet helemaal bij je past, maar je wilt wel de voordelen voor de huid die een melkbad kan bieden, probeer dan een van de alternatieven. Zo kun je kiezen om je eigen moedermelk in bad voor baby’s te maken, en dat kan op heel wat verschillende manieren.

Je kunt kiezen om de ingrediënten voor badmelk voor baby’s te kopen of je kunt het zelf maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor RainPharma Baby Bath Milk, een verzorgende badmelk die de huid van je baby soepel en zacht houdt en beschermt tegen uitdroging. Baby Bath Milk is gemaakt van verzorgende oliën uit gezonde eetbare planten zoals romige avocado, frisse kokosnoot en superfood granaatappel.

moedermelk in bad is goed voor de baby. Hoeveel hoeveel moedermelk in badje. En waarom is borstvoeding in het badwater goed voor baby?

hoeveel moedermelk in badje?

Een melkbad maken is in principe vrij eenvoudig. Een melkbad betekent gewoon het toevoegen van melk – van een koe, geit, borst of zelfs amandel of kokosnoot – aan het gebruikelijke lauwe tot warme bad van je baby. Daarom kun je dit makkelijk zelf doen.

Vul het babybadje met warm water zoals je gewoonlijk doet. Voeg de borstvoeding toe, kopje voor kopje, tot je de gewenste hoeveelheid melk hebt bereikt. Hoe meer moedermelk in bad je gebruikt, hoe romiger het water natuurlijk zal zijn. 150ml tot 300ml is voldoende.

Laat hierna je baby 5 tot 15 minuten weken terwijl je het melkachtige water over het lichaam sprenkelt. Voeg een kleine hoeveelheid warm water toe mocht het water beginnen afkoelen. Haal je baby er na 15 minuten uit en maak hem of haar droog. Een melkbadje een of twee keer per week is voldoende om de huid van je baby glad, soepel en gezond te houden.

Je hoeft niet noodzakelijk te kiezen tussen het gebruik van melk of verzorgende badmelk. Je kunt je baby ook baden in een combinatie van beide. Een melkbad samen met verzorgende badmelk of essentiële oliën is zeker en vast een goed idee. Voeg bijvoorbeeld een etherische olie van lavendel toe aan de warme melk.

Een ding is zeker! Je baby zal echt genieten van zijn of haar badje en een melkbadje is ook perfect om leuke foto’s te nemen van je kindje. Neem een kijkje op Instagram onder de hashtag #milkbath, en je zult meteen wat inspiratie kunnen opdoen voor moedermelk in bad.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.