Fietsen met je baby op de fiets of in een bakfiets

Op de Negenmaandenbeurs 2023 zijn er een hoop bedrijven te vinden met het thema onderweg met je baby. Van wandelen met je baby, een weekendje weg of fietsen met je baby. Natuurlijk neem je ook een kijkje op het grote bakfietsparcours om eindelijk eens uit te proberen hoe dat nou fietst zo’n bakfiets!

Fietsparcours negenmaandenbeurs

Fietsen met je baby, peuter of kleuter

Als je je kind meeneemt op de fiets is het belangrijk dat je baby voor een fietszitje al goed rechtop kan zitten. Wanneer dat is, verschilt per baby. Meestal is dat vanaf ongeveer 9 maanden. Een weg met veel hobbels, drempels en trillingen is niet erg geschikt voor kleine baby’s. Wil je eerder fietsen met je baby dan kun je denken aan een bakfiets waar de maxi cosi veilig in kan staan.

Fietsen met je baby Thule Yepp 2 fietszitjes

Thule Yepp 2 Maxi & Mini Fietszitjes

Het merk Thule ken ik al heel lang. Zo ben ik echt heel blij geweest als gastouder, met de meerlingwagen waar ik tot wel 3 kinderen in kon vervoeren. Ook het merk Yepp is mij bekend want daar had ik altijd een fietszitje achterop van. Een aantal jaren geleden zijn Yepp en Thule samen gegaan en het werd de hoogste tijd dat Thule Yepp een update kreeg. Het iconische Thule Yepp 2 fietszitje heeft een update gekregen met nieuwe tijdloze kleuren en een design die de klassieke look respecteert en tegelijkertijd een grote stap voorwaarts zet. Zowel het fietsstoeltje voorop – als achterzitjes blinken uit in gebruiksgemak, zijn snel en stevig te monteren en zitten comfortabeler dan ooit tevoren. Ze voldoen hiermee aan de strengste internationale veiligheidsnormen waarbij comfort, kwaliteit en de Plug & Play installatie hand in hand gaan. Fietsen met je baby is veiliger dan ooit!

European Safety standaard

Vanaf mei 2023 geldt de nieuwe European Safety standaard (EN 14344:2022) dat meer inspeelt op het belang van veiligheid op de weg. Thule kan, en wil hier ook vanaf het eerste moment aan voldoen zodat de best verkochte Thule fietszitjes van Nederland ten alle tijden aan de nieuwe standaarden voldoen en optimaal veilig zijn voor ouder en kind.

De zitjes hebben een zachte, waterafstotende en schokabsorberende, geventileerde EVA zitting, ook wel bekend als het zachte crocs materiaal. De hoofd-, arm- en voetbescherming steken boven de nieuwe normen uit en hebben een optimale geometrie. De rugleuning kent twee zachte schouderbandjes waardoor de kindjes comfortabel zitten en niet afglijden. De Thule Yepp 2 Mini en Maxi zijn bestand tegen weer, wind en ook ijsjes waarbij de zitting eenvoudig schoon te maken is. En waar ze bovendien in uitblinken is het zitcomfort voor jouw kindje.

De Thule Yepp 2 fietszitjes / fietsstoeltje voldoen nu 100% aan de veiligheidsnormen (EN Standard 14344:2022): veiligheid, comfort & plug & play! Fietsen met je baby kan vanaf 9 maanden waarbij de Mini tot 15kg draagkracht heeft en de Maxi tot 25 kilo.

Prijs: Thule Yepp 2 mini € 119,95; Thule Yepp maxi: € 139,95
www.thule.com

Lees ook deze blogs:

Je vindt Thule op stand 12.305 in hal 10 bij de Negenmaandenbeurs 2023.

Fietsen met je baby, peuter of kleuter – Bakfietsen

Zo lang heb ik een bakfiets gewild, maar het is er nooit van gekomen. Het bakfietsparcours is een vast onderdeel op de Negenmaandenbeurs en bij twee bedrijven waren wij welkom.

De Dolly bakfiets; lichtgewicht, trendy uitstraling en kleuren, degelijke Nederlandse kwaliteit. De Dolly bakfiets is met zijn lichte gewicht en soepele rijeigenschappen de perfecte bakfiets voor zowel de korte als de langere ritten. Een Dolly zorgt voor vrijheid en heerlijke woon-crèche-werk-crèche-supermarkt-woon ritjes. Daarnaast betekent een Dolly meestal een auto minder op de weg. Dolly Bakfiets houdt jonge gezinnen al ruim 10 jaar in beweging met de unieke service aan huis voor vrijblijvende proefrit, service én onderhoud. Fietsen met je baby kan veilig met de Dolly Maxi-Cosi houder Deluxe. Met deze, speciaal door Dolly ontwikkelde, autostoeltjeshouder voor verschillende merken, waaronder Maxi-Cosi, kun je je baby al vanaf een paar maanden gemakkelijk en veilig meenemen in de Dolly (het is hierbij wel belangrijk om goed te kijken of jouw baby wel al voldoende kracht in het nekje heeft).

Deze elektrische bakfiets kun je helemaal zelf samenstellen met framekleur en bakkleur.
Tijdens de Negenmaandenbeurs hebben ze een korting van 300 euro en een gratis regentent (t.w.v. 349 euro).

Je vindt Dolly-bakfiets op stand 12.421 in hal 12

Fietsen met je baby in een babboe bakfiets

Babboe is het bekendste merk bakfiets. In 2007 kwam de allereerste Babboe bakfiets op de markt, de Babboe Big. Na dit model zouden er nog vele volgen. Inmiddels hebben we dus al 15 jaar lang kennis en ervaring opgedaan op het gebied van twee- en driewielbakfietsen. Elektrisch en niet-elektrisch. Voor kinderen, honden en goederen. Ze hebben al meer dan 9 modellen bakfietsen met 20 variaties. Van klein tot groot om je kinderen en huisdieren veilig in te vervoeren. Voor elk gezin van 1 kind tot 6 kinderen is er wel een babboe bakfiets.

Fietsen met je baby kan veilig via de Steco maxi cosi drager of de babyschaal. Met de maxi cosi drager van Steco kun je je baby vanaf 3 maanden (wanneer het nekje sterk genoeg is) veilig en eenvoudig meenemen in de bakfiets. De maxi cosi drager wordt zo in de bak gemonteerd dat je je kindje gezellig kunt aankijken.

Je vindt Babboe bakfietsen op stand 12.417 in hal 12

Hoe fiets jij het liefst met je baby?

Lees ook deze verslagen van de huidige Negenmaandenbeurs:

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.