Skip to Content

Baby Innovation Award 2020 een lijst met genomineerden

Tijdens de Negenmaandenbeurs zijn er weer de verkiezingen voor de Baby Innovation Award 2020. De Baby Innovation Award verkiezing is hét grote jaarlijkse evenement voor de babybranche dat naast bijzondere awards ook veel media-aandacht biedt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Kijk hier voor de award van 2023

Er zijn maar liefst 8 categorieën om een award van te winnen. Dit jaar zijn er veel technische hoogstandjes te zien bij de nominaties voor de Baby Innovation Awards, zoals een elektrisch aangedreven kinder-wagen, een kinderwagen met luchtzuivering en een UVC led sterilisator, maar ook slimme borstkolven en relaxing tights voor moeders.

Baby Innovation Award 2020

Baby Innovation Award 2020

Medio januari vindt de Mama Jurydag plaats waar genomineerden hun product live kunnen demonstreren aan een groep moeders. Zij bepalen samen met de punten van de vakjury de Categorie Awards. Daarnaast wijzen deze moeders een top 5 aan voor de Consumer Award. Daarvoor kan vanaf 1 februari én op de Negenmaandenbeurs zelf online door consumenten worden gestemd op de site van BabyInnovationAward.

Duurzaamheid staat steeds meer centraal in de babybranche. Veel producten zijn gemaakt van recyclebare materialen, organic coton en PET flessen en we zien eerste initiatieven voor een makkelijke afvalscheiding.

In totaal werden door de vakjury 25 nominaties toegekend. Daarvan gingen 19 nominaties naar de Categorie Awards, 3 naar de Green Award en 3 naar Design Award. Bij de beoordeling van de inzendingen werd de nadruk gelegd op vernieuwing, design en duurzaamheid, maar ook op oplossingsgerichte producten die het leven van de moderne, actieve ouder vergemakkelijken.

Categorie Mobility – Baby Innovation Award 2020

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Mobility zijn:

Maxi-Cosi Coral autostoeltje, Dorel

Baby Innovation Award 2020 categorie Mobility
Maxi-Cosi

Als gastouder stond mijn hal soms vol met opgestapelde Maxi- Cosi’s. Ondingen werd het ook wel eens genoemd door de onhandigheid van het tillen van je kindje. Maar wel veilig! De innovatieve Maxi-Cosi Coral is ontworpen met meerdere functies. Daarnaast biedt het vrijheid dankzij de uitneembare, ergonomische zitverkleiner, voor optimaal gemak en mobiliteit, elke dag weer. De Maxi- Cosi Coral weegt 50% minder dan andere babyautostoeltjes. Meer informatie op de site van Maxi- Cosi.

Epriam kinderwagen, Cybex

Vorig jaar tijdens de Baby Innovation Awards 2019 won Cybex de Furniture en Decoration Award met hun Lemo Chair. Dit jaar doen ze mee met hun Epriam Kinderwagen. Dankzij slimme sensoren in de duwstang is het duwen, tegenhouden en manoeuvreren van deze kinderwagen, op- of bergafwaarts, een fluitje van een cent. De elektronische kinderwagen ondersteunt maar liefst 2 tot 3 dagen met een volle accu en volgeladen kinderwagen. Ik denk de oplossing voor ouders die vanwege gezondheidsklachten moeite hebben met een kinderwagen duwen. Op de site van Cybex vind je meer informatie.

Ant buggy, Bugaboo

Baby Innovation Award 2020 category mobility en green award
Bugaboo

Een kleine alleskunner voor op reis. Hij is licht van gewicht (7,2 kg), super compact (handbagage formaat) en heeft een omkeerbaar zitje en trolley functie. Zeker voor ouders die veel op reis gaan is deze kinderwagen de perfecte aanschaf.

Tevens genomineerd voor de green award van de Baby Innovation Award 2020. Meer informatie vind je op de site van Bugaboo.

iZi Twist B i-Size autostoel, BeSafe– Baby Innovation Award 2020

Baby Innovation Award 2020 categorie mobility
BeSafe

Dat we kinderen zo lang mogelijk achteruit kijkend moeten vervoeren is inmiddels bekend. Deze roterende autostoel heeft Universal Level Technology waarmee horizontale installatie van de iZi Turn i-Size altijd mogelijk is, ongeacht de hoek van de autostoel. Door de Baby Shell kun je deze autostoel vanaf dag 1 gebruiken tot het moment dat je kind 105 cm is. Dat is ongeveer 4 jaar lang! Meer informatie vind je op de site van BabyMatters.

Categorie Travel & Savety Baby Innovation Award 2020

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Travel & Savety zijn:

Family bag, Dusq

Baby Innovation Award 2020 travel en savety dusq
Dusq

Wie zegt dat een luiertas zoet en roze of blauw moet zijn? Wat dacht je van modern, hip en mooi! Een echte familybag die langer meegaat dan de babyperiode en daarmee duurzaam is! De unisex tas groeit mee met het gezin. Van luierperiode tot schooltas. Met handige vakken, incl. vochtige spullen- of laptopvak.

Tevens genomineerd voor de Green Award van de Baby Innovation Award 2020! Meer informatie vind je op de site van Dusq.

AirCare luchtzuivering, Stokke

Luchtkwaliteit in steden wordt een steeds groter probleem. AirCare is een geïntegreerde luchtzuiveringsinstallatie in de kinderwagen.

Primeo draagzak, Hoppediz

Baby Innovation Award 2020 hoppediz
hoppediz

Dat dragen goed is voor je baby dat weten we hopelijk allemaal nu wel. Dragen is hotter dan hot en terecht! Vorig jaar won de minisling die ik mocht reviewen en het verbaast mij niks als ook deze draagzak een grote kans maakt op de Baby Innovation Award 2020.

Ergonomische ‘fullbuckle’ draagzak die je omdoet voordat de baby in de draagzak gaat en daarmee zeker innovatief! Gebruiksvriendelijk, met gespen op bereikbare plaatsen en gemaakt van Jacquard geweven en rekbare stof. Geschikt voor baby’s tot maat 74/80.

Meer informatie vind je op de site van Hoppediz

Categorie Feeding

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Feeding zijn:

CanDoCup oefenbeker, Little Luca

Baby Innovation Award 2020 feeding candocup
Little Luca

Ik kan het zelf wel! Ikke doen! CanDoCUp Is een goede vertaling voor de beker die kinderen zelf laat drinken! Een echte oefenbekers voor zelfstandige peuters! Deze ergonomische beker helpt kinderen uit een open beker te drinken. Dit is beter voor de ontwikkeling van mond- en tongspieren en vermindert het de kans op tandbederf, obesitas, vertraagde spraakontwikkeling en ijzertekort.

Meer informatie vind je op de site van Little Luca

Lees hier onze review van de CanDoCup

Freestyle Flex borstkolf, Medela

Kolven wordt een makkie met de Freestyle Flex borstkolf van Medela. Freestyle Flex is een efficiënte borstkolf met handige features. De kolf is te koppelen met een app. Uniek is het 360 graden draaibare Flex borstschild met zijn ovale vorm en wijdere openingshoek voor een hogere melkproductie. Een oplaadbare accu, USB-lader en een touchscreen maken het de kolvende moeder een feestje om de melkfabriek draaiende te houden. En ben je vergeten wanneer je voor het laatst had gekolfd? Geen probleem, de app geeft je een seintje! Ook als je accu bijna op is trouwens. Ideaal dus!

Meer informatie vind je op de site van Medela

Zero Zero zuigfles, Suavinex, Mercator Trading

Baby Innovation Award 2020 feeding zero zero fles
Suavinex – Baby Innovation Award 2020

Dit flesje bootst zowel anatomisch als functioneel de borst na, ideaal voor gebruik in combinatie met borstvoeding. Met gepatenteerd anti-koliek zakje; deze trekt samen volgens het ritme waarmee baby zuigt, dit zorgt voor een goede werking van de borstklieren. Het voorkomt luchtvorming en de kans op krampjes.

Tevens genomineerd voor de Design Award van de Baby Innovation Award 2020. Meer informatie vind je op de website van Suavinex

Categorie Care Baby Innovation Award 2020

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Care zijn:

59S sterilisatie met UVC led, Moedermelk Netwerk

Baby Innovation Award 2020 care 59s sterilisatie
59S

Als (aanstaande) moeder krijg je er mee te maken. Steriliseren. Dat doe je meestal al voor de bevalling. De gekochte speentjes en drinkflessen moeten immers startklaar staan. Steriliseren van artikelen kan tijdrovend, onpraktisch, milieuonvriendelijk en soms gevaarlijk zijn wanneer je stoom of kokend water gebruikt. Ik deed het altijd in een pannetje water op de kookplaat. En ja het duurt even voor dat water kookt en dan de tijd in de gaten houden. Met liefde voor je kind doe je dit allemaal. Maar snel en effectief in deze drukke maatschappij is fijner. Dat kan nu met de UVC led sterilisatie.

59S sterilisatie werkt met UVC led; supersnel, effectief en veilig voor flessen en spenen. Ook geschikt voor het steriliseren van andere huishoudelijke items zoals nagelschaartjes, sieraden, knuffels etc.  Handig! psst, ook je makeup kwasten zijn in een tel weer schoon!

Meer informatie vind je op de site van 59S .

Miss Fantastic relaxing tights massage, Anita Maternity

Baby Innovation Award 2020 anita legging
Anita

De Miss Fantastic relaxing tights massage maakt zware benen lichter tijdens en na de zwangerschap. De tights zijn comfortabel en gemaakt van functioneel materiaal met driedimensionale noppen die de benen masseren. Alleen in de kleur zwart beschikbaar en in de volgende maten: 36-46. Jammer dat ze niet in grotere maten beschikbaar zijn! De relaxing tights massage maakt zware benen lichter. Hij steunt, stimuleert de doorbloeding en is ook nog veelzijdig en comfortabel. Ik denk dat ook vrouwen die niet zwanger zijn hier veel gemak van zullen hebben!

Meer informatie vind je op de site van Anita

OXO Tot 2-in-1 opvouwbaar badje, Babymatters

 OXO opvouwbaar badje
OXO – Baby Innovation Award 2020

Opvouwbare badjes zijn al een bekend product, maar dit badje is anders dan de andere. Het innovatieve zit ‘m in het antislip-steuntje, waardoor je dit badje al kunt gebruiken vanaf de geboorte. Dat is nieuw! De zijden van dit bad zijn schuin, waardoor een pasgeboren baby comfortabel ligt. Als de baby groter is kan het aan de andere kant zitten waar het wat breder is. Daarnaast zit er een antislip-steuntje in waardoor de bab niet onderuit gaat in het water.

Geschikt tot 18 maanden en een dubbele afvoer maakt legen makkelijk.

Meer informatie vind je op de site van Babymatters

Categorie Furniture & Decorations Baby Innovation Award 2020

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Furniture & Decorations zijn:

Evolution Premium matras, Aerosleep

aerosleep
Aerosleep

De speciale insnijding van het koudschuim van de matras biedt de mogelijkheid om de matras ook als refluxmatras te gebruiken. Naast de Evolution biedt AeroSleep ook een milieuvriendelijke variant: de Ecolution Premium (matraskern uit KAPUA schuim). Het AeroSleep Premiumgamma biedt een slaapoplossing voor elke baby. De schuine stand is trouwens ook heel fijn voor kinderen die erg verkouden zijn!

Beschikbare afmetingen LxBxH 120x60x12 cm/ 140x70x12cm
Hellingsgraad bij anti-reflux: helling 7° – hoogste punt 20cm, laagste punt 5cm

Meer informatie vind je op de site van Aerosleep

Evolux verzorgingstafel, Childhome

 evolux
Evolux

Deze verzorgingstafel is verstelbaar op vier verschillende hoogtes en heeft een grote verzorgingsunit met hoge randen om een baby tot 15 kg veilig te verzorgen. Ideaal voor gezinnen waarvan de ene ouder veel groter is dan de andere! Daarnaast heeft de Evolux verzorgingstafel een afneembaar 3-punts veiligheidsharnas die ervoor zorgt dat de baby te allen tijde veilig is.

Meer informatie vind je op de site van Childhome

MamaRoo sleep wieg, 4Moms, Vinke Trading– Baby Innovation Award 2020

Ouders missen 6 weken slaap in het eerste levensjaar van hun kind. Dit zal wel een gemiddelde zijn, want ik ken ouders die vele uren slaap meer missen, en ook ouders die nergens last van hebben trouwens.

MamaRoo sleep is een wieg met 5 ingebouwde bewegingen die de baby helpen in slaap te vallen op dezelfde manier als bij jou in je armen. Hij heeft zelfs ingebouwde natuurgeluiden inclusief een sussend geluid.

Ik weet eerlijk gezegd niet heel goed wat ik hiervan moet denken. Want ik ben nogal van echt knuffelen en echt lichaamscontact. Je eigen stem in plaats van een computergeluid. Maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige ouders die absoluut niet zo zijn een uitkomst kan zijn. Overigens ook als je een meerling hebt en in je eentje bent kan het een goede uitkomst zijn.

Meer informatie vind je op de site van shop4Moms

Categorie Toys & Gifts Baby Innovation Award 2020

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 in de categorie Toys & Gifts zijn:

Modu speelgoedblokken, Babymatters

Alles kan met MODU speelgoedblokken: een karretje met wielen, raket, wiebelbrug, toren of giraf…! Gemaakt van ecologisch materiaal en geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Active play staat centraal, en kinderen moeten hun fantasie en motorische skills gebruiken om tot creatieve bouwwerken te komen.

En dat op een verantwoorde manier, want MODU is gemaakt uit ecologisch materiaal. Er werd gekozen voor 100% recycleerbaar ABS-kunststof, onschadelijk EVA-foam, vrij van phtalaten en BPA, én het is goedgekeurd in de EN71 categorie uiteraard.

Tevens genomineerd voor de Green Award en de Design Award van de Baby Innovation Award 2020. Meer informatie vind je op de site van Modutoy

Oceaan projector Cody, ZAZU

zazu

Cody de krab tovert de kinderkamer om in een prachtige onderwaterwereld met bewegende golven en rondzwemmende visjes. De projector heeft een uniek 3-stappen slaapprogramma. Eerst wordt de aandacht van het kindje gepakt door de visjes en oceaanmuziek. Langzaam aan wordt de helderheid omlaag gebracht en zwemmen er minder visjes. Uiteindelijk zwemmen er geen visjes meer en staat het water stil. Zodra de baby gaat huilen gaat Cody automatisch weer aan.

Al zal ik zo’n moeder zijn die er gezellig bij gaat liggen om samen naar de visjes te kijken! Veels te leuk!

Meer informatie vind je op de site van Zazu

Lees hier onze review van Cody de krab

Onaroo maathangers, Mama Mila

Baby Innovation Award 2020  onaroo

Als je moeder bent herken je dit, Maat 50, 56 of 62? Welke maat zal je kind hebben bij de geboorte? Alle drie hangen vast en zeker al klaar in de kast. Vaak is het zo dat de moeders precies weten welke kleding in welke maat is, maar de papa’s snappen er niks van. Kleding is toch gewoon kleding? Maar ook in latere maten hangt er vaak van meerdere maten wat in de kast klaar.

Hou overzicht in baby’s kledingkast met deze handige maathangers.  Gemaakt van stevig kunststof, gaan jarenlang mee, zijn eenvoudig schoon te maken en verkrijgbaar in mooie dessins. Ook leuk als kraamcadeau!

Meer informatie vind je op de website van Onaroo

Green Award

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 voor de Green Award zijn:

Dusq family bag – Baby Innovation Award 2020

De unisex bag heeft gebruikte materialen zoals Canvas van gerecyclede PET-flessen, Eco leer (plantaardig gekleurd en gelooid) en een voering van organic katoen, Organic hennep en ook R.PET.  Gemaakt bij een familiebedrijf in Portugal waar eerlijke lonen worden betaald.

Bugaboo Ant – Baby Innovation Award 2020

Geen klinknagels maar schroeven om onderdelen gemakkelijk te vervangen. Meer dan 80% van de materialen kan worden gerecycled. Onderdelen zijn op natuurlijke wijze gekleurd voor een gemakkelijke afvalscheiding.

Modu toys – Baby Innovation Award 2020

MODU is gemaakt uit ecologisch materiaal. Naast een bewuste keuze voor duurzame materialen, is ook het speelgoed en de spelvorm zelf duurzaam. Geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Design Award

De genomineerden van de Baby Innovation Awards 2020 voor de Design Award zijn:

Modu Toys

 modu toys

Vernieuwend en multifunctioneel speelgoed. Ondersteunt creatief spel. Lange leeftijdsrange. Gemaakt van duurzame recyclebare materialen. Dat betekent dat Modu Toys maar liefst in 3 categorieën is genomineerd!

Matty changing mat, Leander

Leander Matty Changing Mat is tijdloos en duurzaam. De zachte, veilige verschoningsmat is gemaakt van PUR foam dat de baby het gevoel geeft van huid-op-huid contact. Met stevige antislip basis voor thuis en onderweg. Een handdoek is niet nodig want hij is waterafstotend, vrij van schadelijke en hormoonverstorende stoffen, en slijt niet.

Zero Zero flesje – Baby Innovation Award 2020

Dit flesje valt op door zijn fraaie, nieuwe vorm. Het flesje heeft een herbruikbaar anti-koliek zakje van siliconen dat luchtvorming en kans op krampjes voorkomt.

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.