Een opvouwbaar kinderbadje van Stokke® Flexi Bath® XL

De Stokke® Flexi Bath® XL is een opvouwbaar kinderbadje dat geschikt is voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met de unieke mogelijkheid om het badje met één simpele beweging op te vouwen tot een pakket van slechts 10 cm breed. Zo wordt dit ruimtebesparende badje ideaal voor op reis of in een badkamer met weinig opbergruimte. De eer aan mijn zoontje van ruim 2,5 jaar om dit opvouwbaar kinderbadje uit te proberen.

Ruimtebesparend

Dat dit ontwerp van Stokke awards heeft gewonnen voor het unieke, ruimtebesparende design, verbaast mij niets.  Dit lichtgewicht opvouwbaar kinderbadje heeft een inhoud van wel 69 liter, maar daar merk je niks van als je het opgevouwen opbergt. Wat een besparing van ruimte zeg!

opvouwbaar kinderbadje

Newborn Support

opvouwbaar kinderbadje

Voor baby’s tot 8 maanden (of 8 kg) is er een Newborn Support verkrijgbaar, waarin je kindje veilig en met extra steun en comfort kan badderen. Aan de binnenkant van het opvouwbaar kinderbadje is op een subtiele manier aangegeven tot welke hoogte het waterniveau veilig is voor de allerkleinsten: aan de zijkant zijn er golfjes gedrukt en daarboven de tekst 0 – 10 months max. Als je het tot aan die markering vult, zit er ongeveer 15 liter in het badje.

opvouwbaar kinderbadje

Veilig (buiten) spelen in een opvouwbaar kinderbadje

Het opvouwbaar kinderbadje heeft een anti-slip bodem. Wel zo veilig, aangezien mijn zoontje er ook nog wel eens in wil gaan staan. Om vervolgens weer te gaan zitten. En te gaan liggen. Om daarna weer te gaan staan. Etcetera. In het babybadje mocht hij dat niet van mij, omdat hij daarin door dit soort acties al een paar keer bijna is uitgegleden. Maar met de anti-slip bodem van dit opvouwbaar kinderbadje ben ik daar helemaal niet bang meer voor. En mijn zoontje heeft het badje ook naar hartenlust gebruikt om buiten verkoeling te zoeken met de diertjes die hij had verdiend tijdens zijn zindelijkheidstraining.

Stop met warmtesensor

Wat ook fijn is, is de stop met warmtesensor. Zodra het water te warm wordt, kleurt de antracietkleurige stop roze. Zodra de stop eruit gehaald wordt na het badderen, loopt het badje echter wel héél erg langzaam leeg (tenzij je het opvouwbaar kinderbadje met het gat boven een afvoerputje zet), omdat het gat aan de onderkant zit. De XL-versie is niet geschikt voor de Stokke Flexi Bath badstandaard.

Niet geschikt voor oliën

In de kleine lettertjes las ik dat het opvouwbaar kinderbadje alleen geschikt is voor zeep en shampoo en niet voor oliën. De reden daarvan heb ik niet kunnen ontdekken, wellicht heeft dat te maken met het materiaal: het is gemaakt van polypropyleen en thermoplastische elastomeren

XL opvouwbaar kinderbadje

De XL variant is 25% groter dan de ‘gewone’ Flexi Bath van Stokke. Of de grootte van het uitgevouwen bad geschikt is voor kinderen tot ongeveer 6 jaar, oftewel mijn ‘XL’-zoontje,  dáár heb ik mijn twijfels over. Maar dat zullen we vanzelf gaan zien. Tot die tijd heeft Stokke er een tevreden klant bij. Het platte pakketje is een grote aanwinst.

Productspecificaties opvouwbaar kinderbadje:

opvouwbaar kinderbadje

Kleur: | Type badje: Opvouwbaar kinderbadje | Afmetingen uitgeklapt (b x h x d): 91x57x96 cm | Afmetingen ingeklapt ( bxhxd) 91x18x104 cm Meer informatie vind je bij Stokke

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.