Skip to Content

Smartgames Colour Catch – een uitdagend spel vanaf 7 jaar

Colour Catch van SmartGames is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019 in de categorie 6-7 jaar. Smartgames Colour Catch is samen met 3 andere smartgames spellen genomineerd namelijk Braintrain in de categorie 0-3 jaar, Smart Farmer in de categorie 4-5 jaar en Atlantis Escape in de categorie 8-9 jaar. Niet voor niets, want deze spellen staan voor uitdaging.

Opdrachten en verkleurende puzzelstukken

Smartgames Colour Catch is een spel wat bestaat uit een opdrachten boekje, een vierkant puzzelvlak met kleuren en puzzelstukken. De puzzelstukken hebben kikkers, salamanders en insecten die transparant zijn en van kleur veranderen als ze op het gekleurde puzzelvlak worden geplaatst.

smartgames colour catch

Het Smartgames Colour Catch opdrachten boekje bestaat uit 4 moeilijkheidsgraden. Je begint bij starter dat zijn de makkelijkste opdrachten, dan naar de junior opdrachten die al een stuk ingewikkelder zijn, dan naar expert wat ook echt moeilijk begint te worden en uiteindelijk de grootste uitdaging vind je bij de master opdrachten. Het spel is voor 1 speler maar samen de oplossing vinden is natuurlijk ook leuk. Twee zien meer dan één.

Smartgames colour catch – Dat is toch niet moeilijk?

Dat is toch niet moeilijk? is mijn eerste reactie. Dan pak ik het boekje en ga beginnen met de uitleg te lezen en opdracht 1 te maken. De eerste opdrachten gaan makkelijk. Ik ben 9 jaar en dit spel is genomineerd in de categorie 6-7 jarige mam, ik zei toch: makkelijk. Maar een paar opdrachten verder begint het al aardig lang te duren voor ik de oplossing gevonden heb.

Vervolgens heb ik mijn vader mee laten kijken bij een junior opdracht van smartgames colour catch. Volgens mij kan dit niet hoor.., mijn vader kijkt en zegt ; nou volgens mij is dit hem. Nee hoor, verkeerd. Die groene salamander hoort blauw te zijn. Geen groene salamander in deze opdracht en ook het insect heeft een verkeerde kleur. Hihi toch lastiger dan het lijkt. Het duurt even maar hij heeft de oplossing gevonden. Ik kijk achterin het boekje of de oplossing klopt. Ja, gelukt. Nog even door oefenen voor ik de master opdrachten kan maken.

smartgames colour catch

Stem op Smartgames Colour Catch

Wat ons betreft is Smartgames Colour Catch een uitdagend spel/puzzel wat je aan het denken zet. Indien je bezit over ruimtelijk inzicht, je flexibel kan denken en een beetje geduld hebt, zal je veel plezier en uitdaging vinden in dit spel. Let goed op de kleuren, kikkers en salamanders en vang de insecten om tot de juiste oplossing te komen. Wat ons betreft een terechte nominatie en net als de andere Smartgames een winnaar!!

Kijk ook eens bij deze blogs

Footer4 nieuw
Rosalie
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.