Doeboeken voor kinderen – een lijst met vakantie boeken

Doeboeken voor kinderen zijn ideaal voor de vakantie. Van dagboeken, puzzelboeken, doolhoven, knutselopdrachten, technische uitdagingen, zoek de verschillen, kleuren en kleine verhaaltjes. Die vakantie boeken staan er vol mee en dat is super leuk om mee te nemen op vakantie of uit logeren bij opa en oma. Maar ook voor achterin de auto voor lange autoritten! Waarheen de reis ook gaat deze vakantie, met deze boeken vermaakt je kind zich opperbest!

Mijn allerliefste paard en ik – een doeboek voor kinderen

leukste doeboeken voor kinderen

Sja mijn dochter is een echte paardenfan. Inmiddels zit ze alweer een jaar op paardrijden.

Mijn allerliefste paard en ik is niet alleen een doeboek, het is ook vooral een invullijstjes boek met vragen over paarden. Er staan puzzels in en leuke DIY opdrachten. Op een van de vragen koos ze gelukkig voor nooit meer paardrijden in plaats van nooit meer douchen.

Dochterlief haar geweldige paardennaam is Dappere Swingende Winnaar, wil jij weten wat die van jouw kind is, en heb jij ook een echte paardenliefhebber in huis? Dan raad ik je aan dit leuke boek voor de vakantie te kopen!

leukste doeboeken voor kinderen

Auteur: Arja Veentjer | Illustrator: Samantha Loman | Uitgever Kluitman | meer informatie vind je hier*

CEMI doeboek 2

Ken jij Céline en Michiel uit België? Mijn dochter heeft ze echt jaren gevolgd op YouTube. Ik vind het een leuk enthousiast jong stel dat leuke filmpjes maakt. Ze hebben meer dan 3 miljoen abonnees en houden van humor!

Leuke pranks, hilarische challenges het komt allemaal voorbij en ook in hun nieuwste doeboek voor kinderen.

Leer alles over dit vrolijke duo, leer nieuwe mopjes en los raadsels op! Een leuk boek voor fans!

Céline Dept en Michiel Callebaut | 9789464103519 | 04 mei 2023  | 96 pagina’s | Meer informatie vind je hier*

Young Scientist boek in de leukste doeboeken voor kinderen

young scientist doeboek 2020

Bijna vakantie en natuurlijk kan een goed vakantieboek niet ontbreken. Net als vorig jaar kies ik voor het Young Scientist Vakantieboek. Dit jaar bomvol met allerlei weetjes over dieren.

Vragen als “ waarom zoenen muggen” en hoe kunnen monarchvlinders zover vliegen” worden beantwoord. Als je net als ik ook interesse hebt in bijzondere dieren dan kies je deze zomer voor het Young Scientist Vakantieboek.

Muggen, neusapen en nog veel meer

Het boek begint met de mug. Ik wil wel iets meer weten over dit irritante beestje wat mij ‘s-nachts wakker houdt. En natuurlijk wil ik weten waarom ze juist mij prikken. Ik kom nog veel meer te weten en mijn kennis word getest in een quiz. Er komen veel beesten aan bod,  ook waar ik al iets over weet zoals de neusaap. Heel leuk want die heb ik in het echt gezien in Borneo. Apen met een grote neus die ook nog eens naar ons vernoemd zijn. Buiten allemaal weetjes over dieren staan in het Young Scientist Vakantieboek ook veel codekrakers. Hier ben ik gek op. Streepjes, puntje of tekens die dan een boodschap weergegeven. Opdrachten, wist je datjes en van punt naar punt ontbreken niet in het Young Scientist Vakantieboek. Laat de vakantie maar beginnen.

Slim het nieuwe schooljaar in met een doeboek voor kinderen

Het Young Scientist Vakantieboek is geschikt voor alle dierenliefhebbers tussen de 8-12 jaar. Het Vakantieboek zit vol mooie foto’s in kleur van bijzondere dieren. De verhalen zijn leuk, goed te volgen en geven veel informatie over bijzondere dieren. Je kan testen of je wat meer te weten bent gekomen over de dieren. De verschillende puzzels, testen en opdrachten maken het Young Scientist Vakantieboek een leuk en leerzaam boek voor in de vakantie. Zo begin je ook nog eens slimmer aan het nieuwe schooljaar. Een leerzaam doeboek voor kinderen

win het young scientist doeboek

Auteur: Redactie New Scientist | juni 2023 | 100 pagina’s | 9789085718130 | meer informatie vind je hier | Meer Scientist boeken vind je hier

Ticket to Ride puzzelboek

Het ticket to Ride puzzelboek is een doeboek voor kinderen maar ook voor volwassenen. Menig raadsel dat in het boek staat is namelijk voor mij enorm uitdagend. In het boek ga je met de trein op wereldreis. Langs Noord-Amerika, Europa, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, De Britse eilanden, Scandinavië, Azië en de wereld! Achterin staan gelukkig de oplossingen.
Neem je treinkaartjes maar mee, want die kun je verdienen als je een puzzel oplost. Dat hoeft natuurlijk niet als je al krap in je bagage zit. Die kaartjes krijg je overigens vaak met een enorme tijdsdruk en voor sommige kinderen werkt dat alleen maar averechts. Wij waren al blij als we iets opgelost kregen.

Mijn grootste tip voor dit spel is google… Zijn de kinderen in het restaurant echt even uitgekleurd.. is er een dringend behoefte aan schermpjes tijd? Maak er dan een mix van. Educatief aan de slag met zijn allen. Werk samen om zo snel mogelijk de raadsels op te lossen. 1 iemand leest de vraag voor, de ander zoekt het op op google en de ander zoekt het antwoord in de woordzoeker.

Andere puzzels tekenden we op een simpele manier na en dan gingen we tegen elkaar strijden. Echt een aanrader voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar.

Richard Wolfrik Galland | Mus creatief | 9789045326412 | 23 december 2021 |  224 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Nog een paar leuke doeboeken voor kinderen die ik voorbij zag komen

Lees ook deze blogs leukste doeboeken voor kinderen

Ken jij nog meer leuke doeboeken voor kinderen?

Footer4 nieuw
Rosalie
Delen is enorm lief

Rosalie

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

11 reacties

  1. Mijn zoon heeft nu een leeftijd dat hij dit heel interessant vindt. Van dieren wil hij sowieso graag veel weten. Leuk voor deze vakantie!

  2. Wat leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze leergierige dochter Alicia. Ze vindt het leuk om in de schoolvakanties ook te leren.

  3. Ik zou hier graag het beste vriendje van mijn zoon blij mee maken.
    Heel lang verhaal, maar laat ik in het kort zeggen dat zijn ouders net uit elkaar zijn en alles deze zomer in het water is gevallen!. Dit zou hem toch niets opvrolijken en zijn gedachten even kunnen vergeten..

  4. Wat een leuk artikel. Mijn dochters van 11 en 7 zijn dol op doeboeken, puzzelboeken, doolhoven. Vooral de jongste, zeker nu ze het zelf kan lezen. Een eerdere versie van het young scientists doeboek is door hen verslonden.

  5. Oh dit zou gaaf zijn voor mn zoon nu ik voor de 3e keer in 4 maanden tijd onverwacht in het ziekenhuis lig verdient hij wel een leukere verrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.