Skip to Content

Los het op – Pronto’s spelletjesboek een uitdaging vol raadsels

Ik hou wel van goede breinbrekers waar je je echt even in vast kunt bijten. Afgewisseld met moeilijke Binaire of Sudoku’s ben ik altijd wel even zoet. Ook dochterlief begint zich steeds meer te interesseren voor de wat uitdagendere puzzels al is dat soms ook wat lastig. Met Los het op hebben we een spelletjesboek te pakken waar we samen gezellig mee aan de slag gaan. Even weg van schermpjes en ontspannen ons brein aan het werk zetten.

Breinbrekers in Los het op

Van die uitdagende breinbrekers krijgt ze er regelmatig ook wat van mee naar huis van haar plusklas. Dan zitten we thuis de oplossing te bedenken en die is soms zo voor de hand liggend dat het te moeilijk is. Ik zit dan helemaal moeilijk te denken terwijl de oplossing zo voor de hand ligt. Out of the box denken en je brein echt aan het werken zetten. Het houd je jong en scherp. Met Los het op kunnen dochterlief en ik samen aan de slag terwijl we beiden het antwoord niet weten.

Spieken achterin

Achterin het puzzelboek van Los het op, staan gelukkig de antwoorden. Maar die wil je er eigenlijk niet bij pakken gelijk. Maar we maken wel een afspraak. Zodra een van ons gefrustreerd raakt, mogen we achterin spieken voor een kleine hint. Dat heb je soms gewoon even nodig om op weg te komen. En dat mag ook vindt ik. Het is onnodig om met iets te spelen en dan het maar weg leggen omdat je er niets mee kunt.

Bekende en minder bekende raadsels en spelletjes

In Los het op staan voor mij bekende raadsels en spelletjes. Zoals doolhoven, patronen, ontbrekende blokken in een kubus en een soort van zoek de verschillen. Maar er staan ook hele andere raadsels in waarbij we echt even de tijd moesten nemen om het op te kunnen lossen. Veel codetaal, rebussen, verborgen boodschappen.

Wat mij betreft een perfect cadeau voor kinderen vanaf 8 jaar om samen met ouders te doen of voor kinderen vanaf 10 jaar om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Maar ook perfect voor volwassenen die hun hersens weer even flink aan het werk willen zetten. In elk geval geen puzzelboek om op het toilet neer te leggen, want daarvoor ben je te lang bezig met de raadsels.

En terwijl ik aan de gang ben met dit boek denk ik aan het thema voor het kinderfeestje van dochterlief volgend jaar. Ze wil een escape room thuis.. Ik geloof dat ik nu wel voldoende inspiratie heb om met deze puzzels zoiets te gaan maken!

Specificaties Los het op

Los het op

Pronto | Standaard Uitgeverij | 9789002274602 | november 2021 |  80 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.