Harry Potter Cluedo – een Cluedo met een twist

Toen ik zelf nog klein was, heb ik regelmatig Cluedo gespeeld. Wie heeft de moord gepleegd, met welk wapen en in welke kamer? Nu is er Harry Potter Cluedo van Identity Games, waarbij er duistere krachten aan het werk zijn….

Harry Potter cluedo

Los het misdrijf op met Harry Potter Cluedo

Er is een vriend verdwenen! Kruip in de huid van Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Loena of Marcel en probeer het uit te zoeken. Probeer er achter te komen in welke kamer de ontvoering heeft plaatsgevonden, wat het gebruikte wapen was en natuurlijk wie de schuldige is.
Dit doe je op dezelfde manier als bij de klassieke Cluedo. Maar er zitten een paar verrassende wijzigingen in het spel, die het spel nog magischer en spannender maken! Er ligt namelijk iets duisters op de loer….Degene die het raadsel heeft opgelost, gaat snel naar Het Nest, dient de aanklacht in en wint het spel!

Letterlijk ‘Cluedo met een twist’

Harry Potter Cluedo is letterlijk Cluedo met een twist! Het heeft echt een aantal toevoegingen op de traditionele Cluedo. Het meest opvallende zijn de draaischijven. Dat zorgt echt voor een twist… Door de draaischijven gaan de haarden aan en uit en deuren open en dicht. Zo heb je misschien al een heel plan in je hoofd, maar valt dat ineens in het water… Om met de haarden te reizen, heb je brandstof nodig. Spring daar zuinig mee om, want anders is het op. Maar als het duistere teken verschijnt, moet je misschien wel brandstof inleveren. Tenzij je de juiste hulpkaart in kunt zetten.

Harry Potter cluedo

Alles in de stijl van Harry Potter

Ik was heel nieuwsgierig naar dit spel, omdat het er gewoon al zo tof uitziet! Ik ben gek op de boeken en films van Harry Potter en vind echt leuk om te zien dat er tegenwoordig zoveel Harry Potter merchandise op de markt is. Een hele nieuwe generatie heeft ook Harry Potter in het hart gesloten.
Het spel Harry Potter Cluedo ziet er echt geweldig uit. De doos maakt al enorm nieuwsgierig (ook al staan er op de achterkant 2 foutjes in de tekst). Maar dat mag de pret niet drukken, want als je de doos openmaakt komt er echt een prachtig spelbord tevoorschijn. Met draaiende open haarden, mooi uitgewerkte kamers en toffe kaartjes met personages. Voor liefhebbers van Harry Potter, is dit spel alleen al om die reden geweldig! Wat een plaatje!

Onze mening over Harry Potter Cluedo

Ik heb dit spel samen met mijn man en zwager gespeeld. Mijn dochter van 10 jaar heeft niet zoveel met Harry Potter, dus die kon ik er niet voor porren helaas. Dit spel moet met minimaal 3 spelers gespeeld worden, dus je moet er wel voor zorgen dat je voldoende spelers hebt. We moesten om te beginnen echt weer even nadenken hoe Cluedo ook alweer ging, het was voor ons allemaal echt al een tijd geleden.

We hebben het idee dat de toevoegingen, zoals de draaischijven en de duistere krachten waar je je tegen moet wapenen een leuk idee zijn, maar niet heel veel toevoegen aan het originele spel. Het originele spel is qua concept natuurlijk al heel sterk, dus dat had naar onze mening eigenlijk geen extra toevoegingen meer nodig. De draaiende haarden en deuren die open en dicht gingen vonden we wel grappig, maar de hulpkaartjes vonden we eigenlijk niet zo heel veel toevoegen. Ze zijn mooi en leuk voor de echte Harry Potter liefhebbers, maar niet persé noodzakelijk om je potje Cluedo leuker te maken.

Ik was er bij toeval heel snel achter wat de oplossing was van het raadsel, dus had het spel al snel gewonnen. Fenrir Vaalhaar, met de Stupor in het Krijsende Krot. Dat is nog eens een mondvol. Maar volgende keer kan het weer heel anders zijn, dus nu maar eens kijken of ik mijn dochter kan overtuigen om een potje Harry Potter Cluedo te spelen!

Harry Potter cluedo

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

3 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.