Skip to Content

Magical Movie Harry Potter en de steen der wijzen

Ik heb denk ik nog nooit zoveel tv gekeken als de afgelopen maanden. Heel wat series op Netflix heb ik er doorheen gejaagd. De een wat meer oplettend bekeken dan de ander, maar gewoon het feit dat je lekker kunt zitten en eigenlijk niks anders hoeft te doen dan ademhalen en kijken is soms al genoeg als je moe bent. Toen ik de Magical Movie Harry Potter en de steen der wijzen, van Warner Bros, keek met dochterlief moest ik heel erg wennen om uit die niksdoen houding te komen. Want opeens staan je zintuigen op scherp om niks te missen van al die magie! Wil je weten waar ik het in hemelsnaam over heb? Lees dan gauw verder!

Magical Movie Harry Potter

Magical Movie Harry Potter en de steen der wijzen

Welkom bij de Magical Movie Harry Potter een prachtige nieuwe manier om de steen der wijzen film te kijken. Ontdek het eerste jaar van Harry, Ron en Hermelien met allemaal leuke extraatjes. Ontdek geheimen en verhalen van de set met regisseur Chris Columbus. Er zijn verlengde of verwijderde scenes uit de film en leuke weetjes en feitjes.

Maar er is meer! Af en toe zie je een soort triviant vraag in het Engels. Dat is de Zweinstein Trivia uitdaging waarmee je je Harry Potter kennis kunt trainen. Hoe je dat doet? Zet je denkbeeldige sorteerhoed op je hoofd en deel je in bij een van de 4 afdelingen van Zweinstein. Voor elke goed beantwoorde vraag krijg je 5 punten. Let op! Zie je in een van de scene’s de snitch voorbijkomen, als hij er niet hoort, dan krijg je 25 bonuspunten!

Laat het avontuur beginnen!

Toen dochterlief dat hoorde werd de film op stop gezet, pen en papier werd erbij gehaald en ik kreeg vriendelijk ( ahum) te horen dat ik niet bij Griffondoer mocht komen want zij ging al in dat team. Dat is dus even niet een film kijken met popcorn, nou ja die popcorn verdween ook wel in onze mond. Maar alles werd scherp bekeken en ik schrok meerdere malen van dochterlief dat ze weer JA riep als ze de snitch ontdekte. En ik dus niet hahaha

Synopsis Harry Potter en de steen de wijzen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en barbaarse oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door Hagrid, een woeste figuur op een vliegende motorfiets. Met een speciale trein die vertrekt van perron 9¾, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters.

Ook komt Harry erachter dat zijn ouders tovenaars waren en dat hij wereldberoemd is. Toen hij een baby was, heeft hij een moordaanslag overleefd van de meest gevreesde magiër Voldemort. Met zijn beste vrienden Ron en Hermelien komt hij opnieuw tegenover de Heer van het Duister te staan.

Magical Movie Harry Potter

Chris Columbus

Chris Columbus geeft tijdens de Magical Movie Harry Potter film leuke weetjes en feitjes over de film terwijl deze rustig door speelt. Bij de magische opbjecten die langskomen in de film worden er interessante weetjes verteld. Daarnaast zie je een foto of plaatje van het object met een close up.

Een paar leuke “wist je dat”- jes

  • Wist jij dat een drieling baby Harry speelden? Het was onmogelijk om het litteken op het hoofd aan te brengen van de baby. Deze is digitaal gemaakt.
  • Wist jij dat de leerlingen die bij de dierentuin naar buiten lopen allemaal groene jasjes dragen? Welke bekende afdeling van Zweinstein hoort daarbij?
  • Wist jij dat alle brieven die door de brievenbus omen zijn echte brieven . Tevens het eerste moment waarop Harry echt blij is in zijn leven, een terechte favoriete scene van de regisseur.

Extra scenes in de Magical Movie Harry Potter

De eerste verlengde scene in deze Magical Movie Harry Potter film is bij de verjaardag van Dirk. Het gaat over de school waar de jongens wel of niet naar toe zullen gaan.

Een extra scene die ze er wel in hadden mochten laten is dat tante Petunia in haar eieren ook allemaal briefjes vind voor Harry Potter. Zo kan ze geen ontbijt maken natuurlijk haha

Ook de scene in de metro waarin Harry zijn lijstje opleest met alles dat hij nodig heeft voor school vond ik erg leuk om te zien.

Magic you have mist

Dit komt meerdere keren in de Magical Movie Harry Potter film voor. Laat ik deze maar lekker geheim houden want er moet natuurlijk ook nog nieuwe dingen voor jullie zijn als je deze film zelf gaat aanschaffen.

Weet jij waarom Marcel een geheugensteen van zijn oma kreeg? Ik nu wel!

Deze film leert je door andere ogen te kijken. Zoals de scenes dat Harry Ron en Hermelien hun sjalen alle drie op een andere manier dragen. Doordat je veel scherper kijkt, je wil natuurlijk de snitch niet missen, vallen steeds meer nieuwe dingen op. Maar die zullen voor iedereen anders zijn. En het scheelt daarbij ook wel of je de film voor de eerste keer kijkt of voor de tiende keer.

Wat is 4K UltraHD

Veel bioscoopfilms worden standaard in 4K opgenomen. 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd en is dus 4 keer scherper beeld dan FullHD. Hiermee geniet je van films in de hoogste kwaliteit van dit moment. Met de 4K Ultra HD resolutie laat je elke film tot leven komen en creëer je jouw eigen thuisbioscoop. Je hebt wel een 4K-blu-rayspeler nodig om de schijfjes af te spelen. Dat kan niet op een ‘gewone’ blu-ray-speler. En over een paar jaar gaan we naar de 8K voor nog beter beeld.

Magical Movie Harry Potter

Specificaties Magical Movie Harry Potter en de steen der wijzen

Hieronder de linkjes naar deze Magical Movie Harry Potter dvd’s!

In deze categorie vind je meer films zoals Space Jam

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.