Een nieuwe Space Jam film: a new legacy

Samen met mijn zoon Mels (11 jaar) keek ik de nieuwe film Space Jam: a new legacy van Warner Bros. Misschien heb je de eerste film uit 1996 wel gezien? De Looney Tunes die samen met basketballer Michael Jordan een knotsgekke film maakte, met daarin ook de grote muziekhit ‘I believe i can fly’. Nu is Space Jam terug! Deze keer met basketballer LeBron James en natuurlijk opnieuw de Looney Tunes. Wij hebben met veel plezier gekeken. De film is te zien in de zalen van Pathé en Kinepolis.

De nieuwste Space Jam film: a new legacy
Foto’s Warner Bros

Waar gaat deze Space Jam film over?

In deze Space Jam film blijkt Lebron James zijn zoon Dom enorm te drillen om een goede basketballer te worden. Terwijl Dom veel meer houdt van het maken van videogames. Als Lebron James wordt uitgenodigd om te praten over het maken van een videogame met hem in de hoofdrol, belanden vader en zoon in een bizarre situatie. Ze worden door slechterik Al G Rythm gevangen gezet in een digitale wereld, waarbij hij Dom helemaal inpalmt en tegen zijn vader opzet. De enige manier om hier uit te komen is om de basketbal game die Dom op de computer heeft ontworpen, te winnen. Dom met alle ontworpen figuren inclusief trucjes tegen zijn vader. En als Lebron James verliest, moeten ze in deze digitale wereld blijven.

Looney Tunes to the rescue

In a new legacy gaat Lebron James in de digitale wereld opzoek naar spelers in zijn team, om het te kunnen opnemen tegen zijn zoon. Daarin stuit hij op Bugs Bunny, die hem graag wil helpen. Allerlei superhelden flitsen door Lebron’s hoofd, maar Bugs Bunny komt op de proppen met de Looney Tunes. Niet echt de beste sporters van de wereld. Hij coacht ze , net als zijn zoon. Maar dit blijkt niet de juiste manier: hij kan van de Looney Tunes geen topbasketballers maken zoals hij zelf is. Ze worden weggespeeld door Dom en zijn team, aangemoedigd door Al G Rythm. Pas wanneer Lebron James de Looney Tunes inzet zoals ze zijn, begint de wedstrijd te kantelen.

A new legacy

Lebron James komt tot inzicht dat wanneer je jezelf kan zijn, je kan stralen en excelleren. En wat voor de Looney Tunes geldt, geldt natuurlijk ook voor zijn zoon. Mooie boodschap, tikkeltje Amerikaans, maar toch ook fijn voor een mooie einde van de film. Net als Space Jam 1 zit ook deze film vol leuke muziek, die de film energiek maakt. Ik vond het grappig om op verschillende momenten in de film verwijzingen te zien naar andere films. Zo komt Harry Potter voorbij, de Flintstones en ook Batman en Robin. Mijn zoon vond het erg leuk dat de film een combinatie is van animatie en live action. En gevangen zitten in een digitale wereld vol algoritmes, dat is ook interessante en actuele onderliggende boodschap. Wat ons betreft is de nieuwe Space Jam film : a new legacy een aanrader! Je kunt de film nog zien in sommige bioscopen, maar ook thuis via Pathe Thuis, KPN, Apple TV, Youtube en Xbox.

Space Jam A New Legacy is vanaf 24 november te bestellen op DVD, Blu-Ray en 4K Ultra HD Blu-Ray

Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.