Skip to Content

Stem Binaire Puzzel – Bouwkunde Technologie – een hersenkraker

Ik ben dol op binaire puzzels. Gewoon lekker simpel met nulletjes en eentjes. Op zoek naar de logica, de structuur en de ingewikkelde reeksen weer compleet maken. Het houdt mijn hoofd scherp waardoor ik maar op 1 ding tegelijk focus. Het is ontspannend en goed voor mijn hersens. Ook dochterlief heb ik sinds een tijdje kennis laten maken met deze vorm van puzzels. Ze vindt de puzzelboekjes erg leuk om te maken en ging dan ook vol enthousiasme aan de slag met de STEM Binaire puzzel. Deze puzzels zijn speciaal ontworpen om het leren, creëren, bouwen en ontdekken te stimuleren. Voor echte wetenschappers in de dop. De STEM Binaire puzzel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Lees verder voor meer informatie dit verrassend uitdagende speelgoed!

STEM Binaire puzzel

STEM is de Engelse afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Oftewel wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde. Allemaal concepten waar kinderen ontzettend veel van kunnen leren. Al eerder kwam de review van Lianne online over de tangram puzzel.

In deze STEM Binaire puzzel vind je een houten plank, heel veel houten stokjes met een 0 en een 1 erop en een boekje met de handleiding. Begin gewoon op een laag niveau en bouw het voorbeeld na. Wat ik superhandig vind is dat de cijfer op de stokjes aan de ene kant een rode kleur hebben en de andere kant een zwarte kleur. Zo kun je bepalen dat het vaste veld een rode kleur krijgt en de stokjes die je er instopt om de puzzel op te lossen de zwarte kleur boven hebben. Als je dan een foutje maakt, weet je welke stokjes echt moeten blijven staan.

Alleen – of samenspelen

De STEM Binaire puzzel nodigt uit om te spelen. Je vingers zijn aan het werk en je hoofd is aan het werk. Natuurlijk kun je deze puzzels prima in je eentje oplossen, maar samen is ook heel erg gezellig. Los samen stap voor stap de uitdaging op en je hebt direct een coöperatief spel te pakken.

Voor mij als ervaren binaire puzzelaar zijn de lastige puzzels nog makkelijk. Maar voor kinderen vanaf 8 jaar is dit perfect speelgoed om bijvoorbeeld mee te nemen naar een restaurant, op de achterbank of op visite bij familie.

De kracht van puzzelen

Puzzelen heeft alles te maken met logisch nadenken, creativiteit en heel veel verbeelding. Uit onderzoek is gebleken dat het heel goed is voor je hersenen om te puzzelen. Er worden nieuwe verbindingen aangemaakt, en het draagt er zelfs aan bij dat de kans op bijvoorbeeld dementie afneemt. Dus van puzzels kun je er niet genoeg in huis hebben. Het blijft leuk voor jong en oud. En dan is het erg leuk om ook eens een ander soort puzzel te proberen, zoals deze STEM puzzel.

STEM is een concept met meerdere speelgoedmogelijkheden. Zoals wetenschappelijke experimenten en wiskundige raadseltjes. Vernieuwend en origineel. Het is erop gericht om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met Bèta-onderwerpen. De STEM Binaire puzzel biedt dus op een speelse manier een voorproefje in de wereld van wiskunde en wetenschap.

Er zijn nog vele andere varianten van de STEM puzzels. Zoals de wiskunde sudoku, piramidepuzzel en wetenschap moleculepuzzel. Genoeg keuze dus!

Specificaties STEM binaire puzzel

Leeftijd: 8 – 88 jaar | Materiaal: hout | 5407006500421 | Uitgeverij Baeckens | Introductie juni 2020 | Meer informatie kijk hier

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.