Cijferpuzzel boeken, een perfect cadeau om te geven

Cijferpuzzel boeken kun je nooit teveel hebben, is mijn mening dan. Dagelijks maak ik vaak meerdere cijferpuzzels. Soms wat minder als de puzzel uitdagend genoeg is. Mijn favoriete cijferpuzzel boeken zijn Binairo en tectonic. Maar van die laatste zijn lastig puzzelboeken te vinden helaas.

cijferpuzzel boeken

Mijn favoriete cijferpuzzel boeken

Mijn favoriete zijn eigenlijk die waar ik mij goed op kan concentreren en die lekker uitdagend zijn. Van die makkelijke legpuzzels hou ik dus absoluut niet. Laatst had ik een blok binairo gekocht, maar die waren allemaal zo makkelijk dat ik het boek hop in een boekenkastje langs de weg heb gedaan.

Met de komst van deze cijferpuzzel boeken van Baeckens ben ik wel weer even zoet!

cijferpuzzel boeken

Binairo

Binairo zijn puzzels die alleen maar bestaan uit 0 en 1. Computertaal dus en ja ik ben wel een beetje een tech persoon. In dit dikke cijferpuzzel boek staan maar liefst 500 binairo puzzels van niveau 1 tot 5. En dat is leuk want dan kan mijn dochter straks de eerste niveaus maken. Die zijn namelijk zonder na te denken al bijna helemaal in te vullen.

Niveau 5 echter blijft er heel wat over om over na te denken. I love it!! Ja hier kan ik mij dus echt op vastbijten en net zo lang doorgaan tot het opgelost is. Maar op dagen dat ik moe ben, lichamelijk of geestelijk dan willen mijn hersens dat niet. Dan pak ik lekker een niveau 3 of 4 erbij om toch even lekker aan mijn ontspanning te werken.

Gewoon aan niks anders denken dan aan 0 en 1! Achteraan staan de antwoorden, maar ik moet zeggen dat ik dat nooit gebruik. Lang leve potlood en gum zeg ik altijd maar.

cijferpuzzel boek
cijferpuzzel boeken

Auteur: Peterfrank | Uitgever: Tdm Publishing Baeckens |9789059248267 | november 2020 | 320 pagina’s | meer informatie vind je hier

cijferpuzzel boeken

Cijferpuzzels

In het ander cijferpuzzel boek staan 101 cijferpuzzels die je hersens doen kraken. En hier staan voor mij ook totaal nieuwe cijferpuzzels in. Leuk!

De puzzels van Sudoku kent iedereen denk ik wel, en de binairo heb ik net uitgelegd. In dit cijferpuzzel boek staan verder ook nog kruissompuzzels, connect puzzels en kleiner en groter dan puzzels. Deze laatste 3 had ik nog nooit gezien of gedaan.
Met mijn Pippi Langkous mentaliteit, ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan, ga ik hier natuurlijk vol goede moede aan beginnen.

Gelukkig staan er aan het begin van elke cijferpuzzel soort een duidelijke uitleg in. En heb je altijd achterin de antwoorden nog!

Per puzzel staan er in dit cijferpuzzel boek 3 niveaus. Dus wederom kies ik bij Sudoku en Binairo voor het hoogste niveau, maar bij de 3 nieuwe cijferpuzzels begin ik eerst maar eens met het beginnersniveau.

Daar kraken mijn hersens voorlopig wel voldoende mee!

cijferpuzzel boek

Wil jij meer over leuke cijferpuzzel boeken reviews lezen?

Joyce schreef een blog over Sudoku puzzelboeken

Kelly en Selena schreven over Doolhoven tegen de klok en er is een blog over Labyrint. En ook nog een blog over de  4 mooiste puzzel en raadselboeken op StoerLeesVoer.

Wat is jouw favoriete cijferpuzzel boek?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.