Skip to Content

badkamer renovatie foto’s, een blog volop inspiratie voor en na

Afgelopen voorjaar werd mijn badkamer gerenoveerd. Daardoor zat ik twee weken zonder wasmachine en warm water. En met een peuter. Hoe bereid je je voor op het verbouwen van de badkamer in een gezin met kleine kinderen? Lees in deze blog hoe ik dat heb gedaan en kijk naar meerdere foto’s ter inspiratie voor badkamer renovatie voor en na.

badkamer renovatie foto’s voor en na 1

Op zoek naar een aannemer voor de badkamer renovatie

Van een goede bekende hoorde ik alweer een ruime tijd geleden dat hij tevreden was over de aannemer die hij in huis had gehaald. Die badkamer renovatie voor en na heb ik bewonderd en zoiets wilde ik ook wel. De afwerking zag er zeer goed uit. En ik vond het belangrijk om op deze manier – via via dus – aan een betrouwbaar adres te komen, zodat je weet wie je in huis haalt. Je kunt er tenslotte niet non-stop bij zijn, tenminste, ik niet.

Dus ik zocht contact met deze aannemer. En al gauw kwam hij langs om de badkamer te bekijken die hij zou moeten gaan verbouwen. Hij nam alles op en stuurde binnen een paar dagen een offerte. Tijdens zijn bezoek – in oktober – gaf hij al aan dat hij een wachttijd van ongeveer een half jaar had. Dat vond ik niet erg. Zo had ik namelijk ruim de tijd om het verbouwen van de badkamer voor te bereiden en te kijken of ik bijvoorbeeld nog douchedeuren wilde of niet.

badkamer renovatie foto’s voor en na 2

Als eerste maakte ik een lijstje met alles wat ik in de badkamer wilde hebben na het verbouwen zoals de accessoires. De badkamer renovatie voor en na moest natuurlijk voor mij wel een goed verschil maken. En dat leek eigenlijk wel mee te vallen.

Een nieuwe wastafel met onderkast en met daarboven niet gewoon een spiegel, maar een spiegelkast. Want stiekem kwam ik toch wel veel kleine spulletjes tegen die ik in de badkamer wilde hebben, maar dan wel buiten het bereik van grijpgrage kinderhandjes. En als je gaat googlen is de keuze echt reuze… dus mijn voorkeur gaat dan altijd uit naar een winkel bezoeken. Ook daar is een hoop te zien, maar je hoeft dan niet meer uit honderden, maar uit tientallen producten te kiezen. Ik slaagde meteen bij IKEA. En daar kwam ik er trouwens ook meteen achter dat ik helemaal was vergeten om verlichting voor boven de spiegel op mijn lijstje te zetten.

badkamer verbouwen tekeningen

Wachten op aanbiedingen

Omdat ik mijn Ikea-kraan in de keuken nu al voor de derde keer binnen 5 jaar tijd moet gaan vervangen, besloot ik niet te besparen op kranen. Uhm, ik bedoel dat ik heb gekozen voor de duurdere merken (Grohe), qua besparen heb ik, dankzij de wachttijd van de aannemer, gewoon kunnen wachten op een mooie aanbieding. Bij de meeste bouwmarkten zie je namelijk dezelfde kortingsacties, bijvoorbeeld dus 20% korting op alle kranen, met regelmaat terugkomen. Datzelfde geldt voor tegels trouwens.

badkamer renovatie foto’s voor en na 3

Alleen tegels moet je niet té ver van tevoren kopen… Je kunt ze namelijk vaak alleen nog ruilen binnen 30 dagen. En dat geldt ook voor terugbrengen van de tegels die je over hebt na het verbouwen van de badkamer. Bij de bouwmarkt waar ik ze had gekocht, was dat binnen 60 dagen. Ook is het niet handig om ze erg ver van tevoren te kopen, omdat het kan zijn dat de tegel die je hebt uit de collectie is gegaan. En je juist een pak extra nodig hebt tijdens het verbouwen van de badkamer…

Ik was zelf blij dat ik nét voor de lockdown de tegels binnen had, want doordat er toen nog geen ventilatie in de lift van onze flat was, vermeed ik die al die maanden. En om nou met al die pakken tegels 256 treden omhoog te gaan lopen, nee dankje! Heen en weer naar de lift was al voldoende om er spierpijn van te krijgen, haha.

badkamer renovatie foto’s voor en na 4

Weet je trouwens waar je ook spierpijn van krijgt? Van een wasmachine in je eentje uit de badkamer tillen. Want tja, midden in de coronatijd, was het lastig om iemand om hulp te vragen. Ook de koelkast en de diepvriezer had ik uit de keuken naar de woonkamer verplaatst, omdat die op dezelfde groep als de badkamer zit in de meterkast. Dat wist ik wel uit mijn hoofd, maar al jaren nam ik me voor om eens een lijstje te maken met welke groep waarvan is. En dat was nu ook eindelijk eens gebeurd. Zo hoefde de aannemer dat niet eerst uit te gaan zoeken. Zo kun je dus veel zelf doen tijdens de badkamer renovatie voor en na het klussen.

De boiler, die in de badkamer hing, zou verplaatst worden naar de kamer naast de badkamer. Mijn slaapkamer was dat, die dus óók helemaal leeg moest. Ik verhuisde mijn bed naar de logeerkamer. Over logeren gesproken, het oorspronkelijke plan was om tijdens het verbouwen van de badkamer bij mijn ouders te gaan logeren. Niet alleen omdat twee weken zonder warm water en wasmachine best lang is met een peuter, maar ook om ons het stofhappen te besparen. Maar toen kwam corona… Gauw nog even oordoppen besteld, want de herrie konden we ook niet ontvluchten op de dag die ik vrij was. Een badkamer renovatie voor en na maar ook tijdens kan de nodige herrie met zich meebrengen.

oordoppen kind

Badkamer renovatie voor en na zonder warm water en wasmachine met een peuter

Van lieve mensen had ik twee extra waterkokers geleend, zodat we ons in ieder geval met warm water konden wassen in de gootsteen. De keukenramen had ik daarvoor maar even afgeplakt trouwens. Het was best een goed idee om de oproep van de waterkokers op Facebook te zetten, want ik kreeg spontane reacties om bijvoorbeeld lekker in bad te gaan en om de was bij vrienden te doen. Die was doen, dat hoefde uiteindelijk niet. Want ik had gelukkig mijn kledingkast nog niet uitgemest en mijn zoontje zat op dat moment tegen het einde van maat 104. Dus kocht ik voor hem alvast allemaal nieuwe kleren in zijn volgende maat.

Badkamerrenovatie financieren

Die nieuwe kleding kopen was wel even een dingetje, omdat ik normaal gesproken erg van de aanbiedingen ben. En we hebben ook vaak geluk om zelfs gratis tweedehands kleding te ‘winnen’ via zogenaamde weggeefhoeken. Maarja, dit zag ik dan maar even als een geval van overmacht. Best vervelend, want het verbouwen van een badkamer is immers al niet gratis. Daarvoor is geld lenen altijd een optie. Ik raad je trouwens wel aan om een vergelijking te maken, als je geld lenen voor verbouwing overweegt. Want zo voorkom je dat je te veel rente betaalt. Goed besparen is het halve werk en daarmee gunde ik mezelf een heerlijke warme regendouche en een goede badkamerverlichting.

Met dank aan vrienden en familie van Ellen voor hun verbouwingsfoto’s!

Lees ook deze blogs

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Emma de Graaf

Monday 29th of November 2021

Beste Delicia, wat leuk om te lezen hoe jullie de renovatie van de badkamer hebben gedaan en wat is het mooi geworden! Wij gaan volgend jaar onze badkamer aanpakken en zijn nu net op zoek naar een aannemer. Wat een goede tip om daar via via aan te komen, dat gaan wij ook proberen.

ellen

Monday 29th of November 2021

Als jullie een samenwerking willen aangaan voor een do follow link dan kun je mij altijd mailen op ellen@mamascrapelle.nl

Shafra OVO

Wednesday 21st of April 2021

Flinke verbouwing heb je achter de rug zeg. Leuk om te zien dat je er zo intensief mee bezig was. Het ziet er ook goed uit!

Lara Haas

Monday 12th of April 2021

Wat een interessante blog Delicia. Zo te lezen heb je een flinke verbouwing gehad van een badkamer. Wat goed van je dat er zo intensief mee bezig ben geweest en dat je de juiste persoon hebt kunnen vinden. Ik moet zeggen het resultaat mag er zijn, geweldig. Helaas heb ik niet zo'n handige man, die de badkamer kan verbouwen. Een aannemer inhuren daar gaat flink in de papieren lopen. Wij hebben ook beperkte ruimte in de badkamer met een mobiel bad en daar ben ik erg blij mee. Zelf ben ik fan van een lekker bad. Ik heb een een opvouwbaar ligbad gekocht omdat mijn ruimte ook beperkt was. Ik gebruik hem in de winter binnen en zomers, voor en najaar buiten echt heerlijk. Tip, Voor alle moeders zonder handige mannen :) of krap met de portemonnee.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.