Skip to Content

Badkamer ontwerpen – een 3D planner kan helpen!

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat ontwerpen, is het belangrijk om na te denken over de gebruiksmogelijkheden én de opbergruimte. Een 3D planner kan hierbij erg behulpzaam zijn. Zo weet je precies wat je kunt realiseren en kom je niet voor verrassingen te staan. Bovendien kun je de planner ook gebruiken om je badkamer mee in te richten. Ideaal dus voor een complete make-over!

Badkamer ontwerpen, wat heb je nodig?

Allereerst moet je gaan bedenken wat je nodig hebt in de badkamer. Voor inspiratie kun je naar sanitair Utrecht waar je welkom bent in een showroom van Sanidirect. Of wellicht heb je al besloten wat je nodig hebt? Een badkamer is niet compleet zonder een wastafel of twee. Vergeet ook het toilet niet. Wil je er ook nog een kast in hebben? Kies dan voor een wastafelkast of een badkamerkast. Een badkamer ontwerpen kan pas echt goed als je de maten weten en weet wat je er allemaal in zou willen hebben. Hoe groter de ruimte, hoe meer er in kan!

Badkamer renovatie voor en na foto's

Een bad of een douche?

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een douche. Dit heeft verschillende redenen. In eerste instantie is een douche makkelijker schoon te houden dan een bad. Een douche is ook sneller en je gebruikt minder water. Dat is beter voor het milieu. Bovendien kun je in een douche makkelijker afspoelen dan in een bad. Als je je badkamer gaat ontwerpen moet je ook nadenken over wat soort douche je wil.

Als je kiest voor een douche, heb je de keuze uit verschillende type douches. Een handdouche is een kleine, compacte douche die je makkelijk kunt verplaatsen. Een regendouche geeft een fijne, zachte straal water die lijkt op regen. Een douchekop geeft een stevige, krachtige straal. Een thermostatische douche wordt gekenmerkt door een constante watertemperatuur.

Kies je voor een inbouw douche, dan heb je de keuze uit verschillende soorten. Een douche met thermostaat is ideaal als je kinderen hebt. Zo heb je altijd een veilige temperatuur.

Een bad is een luxe die niet iedereen kan permitteren. Als je een bad hebt, moet je er ook een plek voor hebben, ze nemen namelijk veel ruimte in beslag. Dit kun je checken in je 3D planner als je je badkamer gaat ontwerpen. Bovendien is een bad ook duurder in aanschaf en gebruik. Je gebruikt namelijk veel meer water dan bij een douche. Een bad is echter wel heel ontspannend. Je kunt er lekker in weken en je spieren ontspannen. Kies je voor een bad, dan heb je de keuze uit verschillende soorten. Een vrijstaand bad is een bad dat los staat in de ruimte. Een inbouwbad is een bad dat ingebouwd is in de muur of in een nis. Een bubbelbad is een bad met bubbelende water jets die je spieren masseren. Sommige mensen kiezen voor een jacuzzi in de badkamer, waar anderen deze liever plaatsen in de tuin.

Badkamer ontwerpen met een 3D planner

badkamer ontwerpen 3d planner

Zoals gezegd ben je welkom in de showroom van Sanidirect die gespecialiseerd zijn in badkamers. Naast een uitgebreid assortiment aan badkamerproducten, bieden zij ook de unieke 3D planner. Hiermee kun je je droombadkamer ontwerpen en inrichten, zonder dat je ook maar iets hoeft te tillen. Je kunt de planner gebruiken om te kijken hoe je badkamer eruit gaat zien met bepaalde producten, maar ook om de ruimte optimaal te benutten. Zo weet je zeker dat je badkamer praktisch én mooi is!

Advies op maat

Als je allemaal hebt uitgekozen wat je nodig hebt, is het tijd om naar de showroom van Sanidirect te gaan. Dit is een sanitairzaak die gespecialiseerd is in badkamers. Hier kun je terecht voor advies op maat. Sanidirect heeft ervaren badkameradviseurs die je graag verder helpen. Je kunt ook met hen brainstormen over je ideeën. Wil je graag advies op maat voor je badkamer ontwerpen? Tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek kunnen zij je badkamer precies aan de wensen aanpassen. Zo weet je zeker dat je een badkamer krijgt waar je hele gezin blij van wordt!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.