Skip to Content

Een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing: tips voor ouders 

Laten we eerlijk zijn, het verbouwen van de badkamer kan een behoorlijk ingrijpende klus zijn. En vooral op het moment dat je huishouden bestaat uit opgroeiende kids, doe je er maar al te graag alles aan om dit project zo snel mogelijk en zo vlekkeloos mogelijk uit te voeren. Hoe je dat het beste aan kunt gaan pakken? We geven je een paar erg handige tips voor een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing in dit artikel. Laat het upgraden van de badkamer bij jou in huis dus maar snel komen. 

Gezinsvriendelijke badkamerverbouwing

Kies voor een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing in plaats van een ingrijpende verbouwing 

Het aanpakken van de badkamer hoeft gelukkig lang niet altijd even ingrijpend te zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een renovatie van de badkamer meer dan voldoende is. In dat geval moet bijvoorbeeld enkel het tegelwerk en het sanitair worden vervangen. Grote sloopwerkzaamheden, het vervangen van een douchekop en het aanpassen van de leidingen zijn in dat geval niet in beeld. En dit bespaart je zowel erg veel tijd als erg veel kosten!

Zorg voor een zo strak mogelijke planning en dus ook minimale hinder 

Kies je ervoor om te starten met de gezinsvriendelijke badkamerverbouwing? Dan is het hanteren van een strakke planning belangrijker dan ooit. Zorg er echter wel voor dat deze planning realistisch blijft. Zo moet er bijvoorbeeld genoeg tijd vrij zijn voor het drogen van het stucwerk of misschien mag je enige tijd niet lopen over een gietvloer of de tegels die net zijn gelegd. Hierdoor weet je altijd zeker dat het design van de badkamer perfect tot zijn recht komt. 

badkamer

Je doet online de nodige inspiratie op voor de badkamer van je dromen 

Is het de hoogste tijd om binnenkort de badkamer bij jou in huis een keer goed onder handen te nemen? Dan wil je natuurlijk maar al te graag weten wat in een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing zoal mogelijk is. Eén ding is zeker, vandaag de dag is er erg veel mogelijk op het gebied van het ontwerp van je eigen badkamer. Doe daarom de nodige dosis inspiratie online op en ontdek uit wat voor soort stijlen je zoal kunt kiezen, bijvoorbeeld op het gebied van een wc bril. Voor iedere wens en voor ieder budget is er altijd meer dan genoeg aanbod. Het is dus altijd een goed idee om van tevoren voor jezelf helder in kaart te brengen naar wat voor soort stijl je voorkeur uitgaat. 

Badkamer stijlen

Een populaire stijl is de moderne badkamer. Met strakke lijnen, minimalistische details en een focus op functionaliteit, straalt een moderne badkamer een eigentijds en chic gevoel uit. Materialen zoals glas, metaal en gepolijst steen worden vaak gebruikt om een strakke en luxe uitstraling te creëren.

Voor degenen die houden van een tijdloze elegantie is de klassieke badkamer een uitstekende keuze. Met details zoals sierlijke kranen, marmeren bekleding en rijke kleuren, ademt een klassieke badkamer een gevoel van luxe en verfijning uit. Het is een stijl die de tand des tijds doorstaat en altijd in de mode blijft.

Als je een minimalistische levensstijl omarmt, past een minimalistische badkamer perfect bij jou. Met eenvoudige vormen, neutrale kleuren en weinig decoratieve elementen straalt een minimalistische badkamer een gevoel van rust en sereniteit uit. Alles heeft een doel en er is geen ruimte voor overtollige versieringen.

Voor degenen die houden van een ruwe, stoere uitstraling is de industriële badkamer de juiste keuze. Met blootgestelde bakstenen muren, betonnen vloeren en metalen accenten, geeft een industriële badkamer een robuuste en edgy sfeer. Het is een stijl die doet denken aan oude fabrieken en lofts.

Ten slotte is er de landelijke badkamer, perfect voor degenen die houden van een warme en gezellige sfeer. Met houten accenten, vintage details en een rustieke uitstraling, ademt een landelijke badkamer charme en landelijkheid. Het is een stijl die je het gevoel geeft alsof je ontsnapt naar een landelijk toevluchtsoord.

Het kiezen van de juiste stijl voor je badkamer voor je gezinsvriendelijke badkamerverbouwing is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk om rekening te houden met je eigen smaak, behoeften en de algehele stijl van je huis. Een goed ontworpen badkamer, die past bij jouw gezin, kan een oase van rust en ontspanning worden.

Gezinsvriendelijke badkamerverbouwing

Gezinsvriendelijke badkamerverbouwing – waar ga jij mee beginnen?

Hier zijn enkele tips om te beginnen met een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing:

  1. Identificeer wat belangrijk is voor jouw gezin, zoals voldoende opbergruimte, kindvriendelijke functies of een ruime douche.
  2. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan de verbouwing en houd hier rekening mee tijdens het planningsproces.
  3. Blader door tijdschriften, websites en sociale media om ideeën en inspiratie voor je nieuwe badkamer op te doen. Maak een moodboard om je visie te visualiseren.
  4. Raadpleeg een professionele aannemer of ontwerper om je te helpen bij het maken van plannen en het beheren van de verbouwing. Zij kunnen waardevol advies geven en ervoor zorgen dat de verbouwing vakkundig wordt uitgevoerd.
  5. Overweeg indelingswijzigingen om de functionaliteit van de badkamer te verbeteren. Creëer bijvoorbeeld extra opbergruimte of verdeel de ruimte in zones voor kinderen en volwassenen.

Nog een paar tips

  1. Gebruik materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Denk aan waterbestendige vloeren, stevige kranen en duurzaam sanitair.
  2. Zorg ervoor dat de badkamer veilig is voor alle gezinsleden, vooral voor kinderen. Installeer bijvoorbeeld antislipvloeren, kindveilige stopcontacten en temperatuurregelaars voor het badwater.
  3. Integreer slimme opbergruimteoplossingen in de badkamer, zoals lades, planken en kasten, om de ruimte georganiseerd te houden en het gemakkelijk te maken om benodigdheden op te bergen.
  4. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en goede ventilatie om een frisse en heldere sfeer te creëren. Overweeg ook functionele verlichting rondom de spiegel en accentverlichting voor een gezellige ambiance.
  5. Houd rekening met de evoluerende behoeften van je gezin. Plan bijvoorbeeld ruimte in voor groeiende kinderen of overweeg aanpassingen voor ouderen om de badkamer toekomstbestendig te maken.

Onthoud dat een gezinsvriendelijke badkamerverbouwing draait om functionaliteit, comfort en veiligheid. Door deze elementen in gedachten te houden, kun je een badkamer creëren die geschikt is voor het hele gezin.

Kijk hier voor meer tips in en om het huis

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.