Skip to Content

Labyrint een mega doolhovenboek, vind jij de weg?

We zijn allemaal wel eens de weg kwijt toch? Hoe heerlijk is het dan om weer de weg te vinden. Ik denk dat dit deels de kracht is van Labyrint, een mega doolhovenboek. Het voelt zo voldaan als je de uitgang bereikt. Keer op keer. In deze review neem ik jullie mee in deze uitdagende en fantasievolle wereld.

Labyrint een mega doolhovenboek

Labyrint, een mega doolhovenboek

Verwarming aan? Dekentje op de bank? Dan kan dit doeboek een perfecte aanvulling zijn. Het boek staat boordevol gekke en ingewikkelde doolhoven. Ontdek een vreemde, omgekeerde stad, ontsnap aan een zwart gat. Of verlies jezelf in een mysterieus spiegelpaleis. Welkom in het labyrint, zal je ooit de uitweg vinden?

Uitdagend

Ik heb inmiddels al wat ervaring met de weg zoeken. Op papier dan, deze blog is geen persoonlijke blog op dat vlak. Nee puzzelboeken, zoekboeken, doeboeken en doolhovenboeken zijn onwijs populair en veel verkrijgbaar. Soms zie je door de doolhoven de uitgang niet meer. Labyrint een mega doolhovenboek is een prachtig boek waarbij elke pagina weer een genot voor het oog is. De doolhoven zijn uitdagend, dus je bent niet zo uitgespeeld. De dromerige werelden doen me aan Escher denken. Heerlijk vervreemdend soms en een plezier voor oog en hersens.

Labyrint een mega doolhovenboek

De weg vinden

In het begin is een korte introductie met enkele simpele regels. Het wordt aangeraden vanaf 8 jaar maar eigenlijk heb ik dit boek voor mezelf als volwassene in de kast staan. De illustraties zijn bijna weer te mooi om in te werken. Maar helemaal niks ermee doen is zonde, dus met potlood zoek ik elke keer mijn weg. Of wegen. In Labyrint, een mega doolhovenboek zijn soms meerdere wegen mogelijk die je allemaal mag gaan zoeken. Kom je er nou niet uit? De oplossingen staan er ook gewoon in.

Ik vind dit een prachtig boek, heerlijk om soms even in een wereld te verdwalen. Mijn dochter van 6 kijkt ook graag mee. Ik denk dat het ook echt een leuk cadeau is om te geven. Hou jij van puzzelboeken?

Specificaties Labyrint, een mega doolhovenboek

Illustrator: Simon Ward | Co-illustrator: Mark Walker | Uitgever: Giraf books | Augustus 2019 | 160 pagina’s | 9789492616593 | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.