Skip to Content

365 spelletjes en raadsels – een boek om je nooit meer te vervelen

“Mam ik verveel me!!” , “Mam, ik weet niet wat ik moet doen….” , “Mama mag ik alsjeblieft alsjeblieft tv kijken of op mijn laptop?” Of in een restaurant als je net lekker uitgebreid zit te dineren: “mama ik verveel me hier ik wil naar huis”. Als je moeder of vader bent dan heb je deze zinnen waarschijnlijk al wel honderden keren gehoord. Zelfs met een huis vol speelgoed komt die zien nog steeds om de hoek te zetten. Maar tegenwoordig reageer ik er niet meer op. Ik pak 1 boek en een pen en leg deze zonder wat te zeggen voor haar neer. 365 spelletjes en raadsels is de oplossing om je kind vanaf 8 jaar nooit meer te laten vervelen. Al wil ik hier niet mee zeggen dat vervelen niet nuttig is, maar dat is weer een hele andere discussie…

365 spelletjes en raadsels

365 spelletjes en raadsels

Toen ik dit boek 365 spelletjes en raadsels zag, wist ik direct deze moet ik hebben. Een lekker dik boek vol met raadsels en spelletjes die mijn pittige dochter wel even zoet zouden houden. Zelfs vriendinnetjes en buurmeisjes weten zich er prima mee te vermaken als ze samen op zoek gaan naar verdwenen schilderijen, of andere leuke raadsels.

antwoorden

En het mooie van alles is, vind ik dan als mama, is dat ze zelf hun antwoorden kunnen controleren. In een doolhof van al die spelletjes en raadsels die dwars door elkaar heen staan in dit dikke boek staan achterin de antwoorden wat meer gebundeld per categorie. De kinderen moeten er dus ook echt nog wat voor doen om de antwoorden te zoeken. Ohw wat zijn ze zoet.. Daar houden we allemaal van toch?!

Ruimte voor inspiratie

Verbaasd was ik wel dat 365 spelletjes en raadsels ook nog ruimte bood voor inspiratie. De meiden kregen opeens zin om dingen na te tekenen in het boek. Soms is een kinderhand dus al snel gevuld. Met een klein beetje hulp weten ze hun verveling om te buigen naar eigen creaties en inbreng. Zo wordt een raadselboek opeens een natekenboek.

tekenen

Meeneemtas

Wij hebben thuis een meeneemtas staan voor als we naar familie zonder kinderen gaan, of naar een restaurant of een lange rit in de auto. In deze meeneemtas zitten altijd standaard wat dingen als smartgames, stiften en mini kleurboekjes, een klein spel om samen met iemand anders te spelen, een notitieboekje en nu ook het 365 spelletjes en raadsels boek. Nou ja dit boek zit er niet standaard in, want hij ligt ook regelmatig op de eettafel als er weer een zeur komt dat mevrouw zich verveelt.

Sja misschien ben ik een loedermoeder dat ze niet de hele dag tv mag kijken en mag gamen op haar laptop. Er is ook nog zoiets als vermaak zonder dat er technologie aan te pas hoeft te komen.

Waar wij vroeger binnen no time van die vakantieboeken uit hadden omdat we simpelweg niks anders hadden, zo anders zijn de tijden nu met huizen vol speelgoed.

Maar dit boek is er een om te hebben! Voor die momenten dat je kind zeurt liggen er spontaan 365 spelletjes en raadsels voor hun neus waar ze zich wel even zoet mee houden. Voor kinderen vanaf 8 jaar!

Specificaties 365 spelletjes en raadsels

365 spelletjes en raadsels

Auteur: Bernard Meyers | uitgeverij Deltas | 9789044761658 | 272 pagina’s | meer informatie bij de lokale winkel boekhandel of hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Friday 8th of October 2021

Wat een leuk boek. Ga het gelijk bestellen voor mijn kleinkinderen.

ellen

Saturday 9th of October 2021

wat leuk om te horen Will!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.