Skip to Content

Vis met noodles en zeekraal, een supersnel en eenvoudig recept

Ik liep met mijn dochters in de supermarkt en ze mochten van mij het avondeten kiezen. Geen maren of vereisten, nee ze mochten samen iets uitzoeken. Het eerste ingrediënt was snel gevonden: noodles! Dit is supersnel klaar, alleen wat gekookt water en klaar. Ik kies dan voor de volkoren variant omdat dit gezonder is. Daarna zagen ze het schap met verse vis. Normaal kies ik hier niet voor, ik kom uit Den Haag waar alles vers gevangen wordt. Zo uit de supermarkt vind ik daardoor niet zo lekker. Maar goed een “verse” vis it is! En opeens kwamen mijn meiden daar aan met zeekraal, want dat lag naast de verse vis. Vis met noodles en zeekraal it is!

Vis met noodles en zeekraal

Zeekraal

Zeekraal? Ja dit hebben mijn meiden laatst voor het eerst gegeten. Het zat toen in een salade bowl, en ze vonden het heerlijk! Zeekraal kan je rauw eten, of bereid. Maar wat is het precies? Zeekraal (Salicornia europaea) is een plant die op kwelders groeit, aan de rand van de zee. Het wordt ook wel hanepoot of zouterik genoemd. Zeekraal is een typische seizoensgroente. Het seizoen loopt vanaf begin mei tot begin september. Maar ook gekweekte zeekraal bestaat, kan overal gekweekt worden en is vaak wat duurder

Zeekraal is eenvoudig te herkennen aan de typische, buisvormig verdikte stengels. Hoe dikker en steviger, hoe verser de zeekraal. De smaak is zilt / zoutig, typisch zoals de zee. Zeekraal zeer gezond. Het heeft een lage voedingswaarde, maar is een uitstekende bron van voedingsvezels. Het bevat veel mineralen en vooral veel calcium. Daarom is het een goede aanvulling op je menu als je geen gebruik maakt van zuivelproducten. Andere vitaminen en mineralen die er in zeekraal voorkomen zijn o.a. natrium, kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper en zink. Het bevat ook nog wat vitamine C. Op naar het recept van vis met noodles en zeekraal!

Recept Vis met noodles en zeekraal

Het recept Vis met noodles en zeekraal is voor ongeveer 2 personen en is in 15/20 minuutjes klaar. Heb je meer personen? Maak dan meer noodles en koop meer visfilets. Ik hou nu 1 visfilet per persoon aan. De zeekraal is prima te verdelen over meer eters.

 • Volkoren noodles naar wens (ik heb iets minder dan de helft gebruikt bij 2 personen)
 • 150 gram zeekraal
 • 1 visfilet per persoon
 • Verse citroen of citroensap/gedroogde citroenschil
 • Knoflookpoeder
 • Peper en zout
 • Olijfolie en bakboter
 • Eventueel extra kruiden naar smaak

Mijn visfilets snij ik in vieren. Vervolgens masseer ik beide kanten in met olijfolie. Ik strooi hier wat knoflookpoeder, peper, zout en gedroogde citroenschil op (verse is lekkerder!). In een pan verhit ik wat bakboter. Ondertussen kook ik water in mijn waterkoker. In de pan met verhitte bakboter ga ik mijn visfilets mooi aanbakken. Als ze bijna klaar zijn voeg ik de zeekraal toe, deksel erop, laag vuur en even laten stoven voor 5 minuutjes.

Ondertussen als dat lekker stooft is mijn water gekookt in mijn waterkoker. De noodles breek ik in een diepe kom en hierop schenk ik het gekookte water. Ik leg hier een deksel van een pan op en laat dit 4 minuten wellen. Afgieten en je noodles zijn klaar.

Ik schep de noodles in een diep bord, leg de visfilet hierop en daarover de zeekraal. Zeekraal is al zout dus extra zout is niet nodig! Eventueel wat extra citroensap en genieten maar van je vis met noodles en zeekraal.

Vis met noodles en zeekraal

Tips voor Vis met noodles en zeekraal

 • Ik had geen verse citroen dus ik heb mijn potje met gedroogde citroenschil gebruikt. Maar verse citroenschil is veel lekkerder. Rasp het geel van de schil over je vis.
 • Zeekraal is dus al ziltig/zout, gebruik niet teveel!
 • Ik heb als extra kruidenboterkruiden gebruikt maar gedroogde dille, gedroogde peterselie enzovoort is ook heerlijk.
 • Ook lekker met zalm, tonijn of welke vis je maar kiest.
 • De combinatie van de vis, met zeekraal en noodles is echt perfect wat mij betreft! En de bereiding is zo simpel en snel.
 • Ik vind het echt een goed recept deze vis met noodles en zeekraal gevonden door mijn dochters die het met veel smaak hebben gegeten.
 • De combinatie van olijfolie en bakboter zorgt dat de vis nog knapperiger bakt, en dat de zeekraal lekker kan stoven. Het hoeft echt maar kort, maar proef vooral zodat het voor jou lekker is.
 • Ik heb de helft van mijn verpakking noodles gebruikt voor 2 personen, nou iets minder omdat het voor kinderen was.

Handige linkjes

Lees ook deze blogs

Ingeblikte vis met liefde
Veggies & Fish
Tonijn in dragonsaus

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.