Skip to Content

Woezel Pip verstoppertje spelen – Een Woezel waar ben je? spel

“Ik ben verstoh-hopt!” roept Woezel. Zit hij soms in de zak van Sinterklaas? Woezel & Pip verstoppertje spelen van Identity Games is het perfecte cadeau voor Sinterklaas. Kijk goed naar de plaatjes waar je Woezel moet zoeken. Als hij geluidjes maakt misschien kun je Woezel dan wel horen. Speel met je kind samen dit leerzame spel. Volg de speltechniek die bij de leeftijd van het kind hoort. Vanaf 6 maanden kun je al Kiekeboe spelen! Woezel, waar ben je?

Woezel & Pip verstoppertje spelen, Identity Games cadeau voor sinterklaas

Eerst batterijen zoeken 😉

In Woezel & Pip – verstoppertje spelen zitten 24 locatiekaartjes, spelregels en natuurlijk Woezel Exclusief 2x 1,5V AAA alkaline batterijen *, dus die moet je er nog even apart bij kopen. Pak een kleine (kruiskop)schroevendraaier om het schroefje los te draaien in het compartiment op de onderkant, doe de batterijen er in en schuif het knopje naar ON.

Woezel & Pip verstoppertje spelen, Identity Games cadeau voor sinterklaas

Niveaus van Woezel & Pip – verstoppertje spelen

In het boekje met de spelregels worden drie verschillende spellen uitgelegd. Niveau 1 is voor baby’s van 6 – 12 maanden, niveau 2 is voor dreumesen van 1 – 2,5 jaar en niveau 3 is bedoeld voor peuters van 2,5 – 5 jaar. Het laatste niveau staat niet alleen voor verstoppertje met 1 kind uitgelegd, maar ook met meerdere kinderen. Wellicht heb je met je kindje al eens geoefend met verstoppertje spelen op een andere manier.

Help, papa of mama gaat weg!

Op deze leeftijd raken baby’s steeds meer vertrouwd met hun vaste omgeving en verzorgers. Maar als papa of mama verdwijnt, begrijpt hij of zij nog niet dat papa of mama ook weer terugkomt. Met Woezel & Pip – verstoppertje spelen kun je hierop inspelen door Woezel voor de baby te zetten en een zakdoek (in het begin nog niet volledig) over hem heen te leggen. Zet hem daarna aan, zodat hij geluid gaat maken. Laat je baby Woezel zoeken en de doek wegtrekken.

Woezel en Pip verstoppertje spelen spelregels

Bij een dreumes kun je met Woezel & Pip -verstoppertje spelen bijvoorbeeld kruipen en lopen stimuleren. Leg een aantal voorwerpen om de dreumes heen en laat je kind de handjes voor zijn/haar ogen houden. Verstop Woezel achter één van de voorwerpen en zet hem aan. Laat je kind ernaar toe kruipen/lopen en maak de afstand steeds wat groter.

De wereld ontdekken met Woezel & Pip – verstoppertje spelen

Peutertijd is de tijd dat je kind op onderzoek gaat. Voor peuters kun je met behulp van het benoemen van de plaatjes van de locatiekaartjes de taalontwikkeling vervolgens stimuleren. Als je het spel met 1 kind speelt, kun je drie kaartjes pakken en Woezel verstoppen op één van de drie plekken die op de kaartjes te zien zijn.

Laat dan de kaartjes aan je kind zien en laat hem daarna zelf zoeken. Als er meerdere kindjes meedoen, kun je het kind dat als eerste Woezel gevonden heeft, het kaartje laten houden. En wie op het laatst de meeste kaartjes heeft verdiend, die heeft dan gewonnen.

woezel pip verstoppertje spelen

Speeltijd van Woezel & Pip verstoppertje spelen

De speeltijd van Woezel & Pip – verstoppertje spelen is normaal gesproken ongeveer 10 minuten. Met mijn zoontje duurde het spel zelfs iets langer. Dit omdat de introductie misschien wat lang was… Ik was namelijk bezig met een spontane poppenkastvoorstelling. Hoe dat zo? Nou omdat ik de handpoppen van Sint en Piet tegen kwam bij het tevoorschijn toveren van mijn “decemberdoos”.

In het verhaal dat ik voor hem speelde, was Sinterklaas kwijt en gingen Piet en Amerigo hem vervolgens zoeken. Toen ze compleet waren, verstopte ik Woezel om mezelf zo achter het gordijn vandaan te lokken 😉 We hebben uiteindelijk de variant voor meerdere spelers gespeeld, want Sint en Piet moesten ook meedoen, haha. Maar we hadden dus de grootste lol om Woezel te vinden.

Je koopt het onder andere op bol *

Lees ook deze blog van nijntje kiekeboe

Footer4 nieuw
Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.