CD voor kleine kinderen – Ba-boem! Een klassieke van Krulmuziek

Nog geen idee wat je een baby voor Sinterklaas moet geven? Dan weet je dat wél na het lezen van deze blog. Krulmuziek speelt de leukste klassieke muziek voor baby’s, peuters en kleuters. Samen met mijn zoontje heb ik tijdens de presentatie van Ba-boem! onlangs ervaren hoe klassieke muziek zowel vrolijk, betoverend, kalmerend en opzwepend kan zijn voor kleine kinderen (én hun verzorgers). De muziek op deze klassieke CD voor kleine kinderen komt uit meerdere concertprogramma’s van Krulmuziek.

CD-presentatie in de bibliotheek

Vrijdagmiddag 25 oktober was de presentatie van de CD voor kleine kinderen in bibliotheek DOK Centrum aan het Vesteplein. Omdat mijn zoontje en ik inmiddels echte fans zijn van Krulmuziek konden wij dit natuurlijk niet missen. Ruim op tijd gingen we erheen, want ik moet bekennen dat mijn zoontje van bijna 3 nu al twee jaar lid is van de bibliotheek, maar we zijn nog nooit in de vestiging van het centrum geweest (alleen in DOK Voorhof). Daar keken wij onze ogen uit en voordat we het wisten, hoorden we de vioolklanken al op de achtergrond tussen de boekenkasten door.

Op de trap

De trap was tevens tribune en zat vol met baby’s, peuters en kleuters die samen met hun verzorger(s) waren gekomen om te luisteren wat Krulmuziek te ‘vertellen’ had tijdens de presentatie van hun CD voor kleine kinderen. Félice van der Sande (die Krulmuziek heeft opgericht) schrijft de liedjes en arrangementen. Van muziek van de grote meesters (Beethoven, Vivaldi en Tsjaikovsky) maakt zij nieuwe combinaties met kinderlied en –spel. Nooit eerder hoorde ik zo’n gezellige versie van ‘Poesje mauw’, waar niet als automatisme Hondje waf achteraan werd gezongen, maar ‘Poesje gaapt’ met fragmenten uit het klassieke Duetto buffo di due gatti.

Ba-boem!

En natuurlijk speelde Krulmuziek het nummer van Ba-boem! in de bibliotheek, het openingslied op de CD voor kleine kinderen. Het publiek kwam al aardig los en jong en oud klapte vrolijk mee op de muziek. Félice legde hierna uit dat er op de CD veel doe-liedjes staan. Waaronder het door haar (voor haar zoon) geschreven nummer ‘Aapje slingert’ wat het volgende nummer was tijdens deze presentatie. Daarbij kun je je kindje zachtjes heen en weer slingeren (aan de tak) totdat… (krak!).

BaBoem muziek voor kleine kinderen Krulmuziek

Het publiek doet mee, olé!

De flamingo is niet alleen mijn favoriet van de CD voor kleine kinderen. Ook van alle andere ouders, opa’s en oma’s die nog harder dan ikzelf “Olé” mee riepen tijdens het lied en dat geluid van gestamp en geklap wat ik hoorde, dat kwam echt niet van kleine kinderhandjes en –voetjes!

Waar onze neuzen zaten daar kwamen we achter tijdens het volgende nummer (Neus/Bourée uit Suite nr. 3 in C (fragment) waarbij er massaal op neuzen ge”mèp”t werd.

Hoedje van… – cd voor kleine kinderen

Daarna werden we allemaal aan het werk gezet om een hoedje van papier te maken. Gelukkig ging dat heel eenvoudig, zonder papier zelfs, Félice deed het even voor: je zet gewoon je handen als een driehoek op je hoofd. Net echt, toch? En net zo leuk om mee te zingen! En over meezingen gesproken…

Karaoke op de CD voor kleine kinderen Ba-boem!

Voordat het laatste nummer werd gespeeld, vertelde Félice dat er op de CD voor kleine kinderen niet alleen 19 verschillende nummers staan, maar dat het vanaf nummer 20 weer van voren af aan begint. Dan zijn het de karaoke-versies! Behalve dan de Noorse dans nr. 2, Le Tambourin en Contre-Danse, want die waren al helemaal instrumentaal. Tijdens het luisteren van het karaoke gedeelte kwam ik er trouwens achter dat het begin van “1,2,3,4, hoedje van… “ wel erg veel weg heeft van “Zo gaat de molen…”, oeps! Maar ach, ik had gelukkig geen groot publiek bij het zingen van de verkeerde tekst.

Zelf spelen

Na afloop van het optreden kregen de kinderen de gelegenheid om op een echte kinderviool of cello te spelen en de muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházková (altviool) , Sebastiaan van den Bergh (cello) en Félice van der Sande (zang/piccolo/slagwerk/speeldoosje) te ontmoeten, De grote mensen konden ondertussen de ter plekke aangeschafte CD voor kleine kinderen laten signeren.

BaBoem muziek voor kleine kinderen Krulmuziek

Ba-boem! Een cd voor kleine kinderen kopen?

BaBoem muziek voor kleine kinderen Krulmuziek

De CD voor kleine kinderen kun je na ieder optreden van Krulmuziek kopen. Ben je daartoe niet in de gelegenheid, dan kun je ‘m ook bestellen via hun website.

Lees ook muziek op schoot

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.