Leuke kaartspellen in een nieuw jasje – een spel voor aan tafel

Toen ik een jong meisje was leerde ik al heel veel verschillende Leuke kaartspellen spelen. Jokeren, Duizenden, Pesten, Klaverjassen, Patience, Dubbel Patience en Harten jagen waren daarbij de echte favorieten. Nu zijn drie van deze spellen in een nieuw jasje gestoken door Identity Games. Ezelen, Jokeren en Pesten zijn er nu in aparte varianten waarbij er op de kaarten al goed staat afgebeeld wat de bedoeling is van de kaart. Zo staan de spelregels voor eens en altijd vast haha

Leuke kaartspellen

Vaste spelregels bij Leuke kaartspellen

Het voordeel van deze Leuke kaartspellen is namelijk dat de spelregels vaststaan. Hoe vaak ik wel niet een potje pesten speelde met iemand die weer andere regels had, die keren kan ik niet meer op 1 hand tellen. Met de spelregels die op de kaarten staan is het zelfs voor beginnende lezers van 6 jaar en ouder al duidelijk hoe ze de spellen moeten spelen. Voor sommige mensen zal dit een nadeel zijn, maar voor de meeste mensen en vooral kinderen is het wel zo fijn. Zeker als je als kinderen nogal stellig bent in je mening zul je het gewoon met de vaste spelregels moeten doen die bij de spellen zitten.

Jokeren

Jokeren lijkt eigenlijk heel erg op de grote klassieker Rummikub. Een pak kaarten is klein mee te nemen en lichter dan een doos vol stenen. Maar toen ik met dochterlief dit spel speelde werd ik al snel geconfronteerd dat het spel Jokeren eigenlijk heel anders gaat. Dit ouderwetse kaartspel heeft namelijk hele andere regels dan Rummikub en is hiermee op zijn eigen manier heel uitdagend.

Dochterlief en ik waren het wel eens dat we de regels stom vonden, dus uhm misschien dat we binnenkort toch de regels eens aanpassen. Oeps..

Pesten

Pesten lijkt weer heel erg op Uno. Ik had dus een behoorlijke kluif om dit spel te winnen van dochterlief. Maar het is me gelukt! aah zei ik dat hardop? Wat een loedermoeder haha We spelen hier in huis geregeld spelletjes hoor, dus ze is wel wat gewend van haar fanatieke moeder. De regels zijn wederom anders dan ik vroeger heb geleerd, maar er zijn nu wel minder pestkaarten dat is fijn. Dit spel vond dochterlief het leukste om te spelen van de leuke kaartspellen.

Wat ons wel opviel aan de leuke kaartspellen is dat de 6 en 9 lastig uit elkaar te halen zijn. Bij een gewoon kaartspel kun je het aantal tellen, hier moet je goed opletten dat je boven op de kaart kijkt.

Ezelen – Leuke kaartspellen

DIt spel moeten we nog spelen, ik ken het nog niet maar zal vast net als de andere twee spellen goed in de smaak vallen. Het ziet er super leuk uit met echte ezel poppetjes en vrolijke kleuren.

Leuke kaartspellen na het avondeten

Wij spelen vaak deze Leuke kaartspellen na het avondeten. De spellen duren niet lang en zijn er snel bijgepakt. Je kan ze goed met twee personen spelen maar ook met meer. Even rustig uitbuiken voordat we de tafel afruimen, afwassen en naar de bank verhuizen voor het jeugdjournaal.

Lees ook deze blogs

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

51 reacties

 1. Wat een mooie kaartspellen.
  Heel graag doe ik mee om de lockdown gezelliger te maken.
  Hier houden we allemaal wel van een spelletje
  Ik heb geen Social Media(privéredenen), maar volg bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.

  • Ik doe heel graag mee aan deze winactie omdat dit voor mij puur nostalgie is! Ik speelde deze spelletjes wanneer ik bij mn opa op bezoek ging.

 2. Oooohhh super gaaf!! Deze spellen zijn zoooo leuk. Ik loot graag mee. Zo cool om jokers in een speciaal kaartspel te hebben.

 3. Ezelen zullen mijn jongens super leuk vinden. Ik weet zelf niet meer precies hoe het gaat , maar het was iets met snel doorgeven en je duim niet als laatste op de tafel plaatsen.

 4. Erg leuk voor de kinderen, vooral als we een nachtje te vissen zijn (als de avondklok eraf is natuurlijk).. lekker kaarten ’s avonds laat in de tent!

 5. Kaartspelletjes doen het hier altijd goed! Blijft een gezellig (als iedereen tegen zijn verlies kan tenminste ;-)) en leuk tijdverdrijf! Perfect voor in de vakantie!

 6. Ik waag graag een kansje. Sinds Corona zijn we helemaal verzot op kaartspelletjes. Als de kids zich vervelen pakken we er snel een kaartspel bij, verveeld nooit, duurt niet lang is, zo gepakt, neemt niet veel ruimte in beslag, iedereen kan meedoen en is ook snel weer opgeruimd. Ideaal!

 7. Wat een super spellen voor onze Vico en Seppe. Ik moet bij ezelen aan mijn moeder denken, die er steeds intrapte als de kleinkinderen haar afleidden. Zulke fijne herinneringen

 8. Hier komt regelmatig een gezelschapsspel op tafel. Maar dit hebben we nog niet in onze collectie. Leuk hoor, de kinderen staan al te stuiteren!

 9. Onze vakantie naar Frankrijk gaat helaas niet door deze mei vakantie. Maar in onze eigen tuin kunnen we ook leuk spelletjes spelen. En we kunnen weer naar het terras, dan kunnen we makkelijk een leuk kaartspel mee nemen. Vakantie gevoel in eigen land.

 10. Kaartspellen komen hier vaak op tafel en we nemen ze vaak mee naar bos of park, waarmee we met de kids veel plezier hebben.

 11. Super leuk is dit. Wij zijn dol op spelletjes spelen en zou nu ook graag met de kindjes willen spelen. Doordat de uitleg op de kaarten staat heb je ook geen verwarring meer over de spelregels en dus ook geen geruzie hierover. Dan blijft het een gezellig spelletje spelen avond.

 12. Ezelen en pesten dat speelde we vroeger ook met gewoon spelkaarten. En als we dat moe waren bouwde we daar kaartenhuizen mee. Wat toch een leuke tijd om te herhalen met mijn zoon en dan met zijn eigen setje kaarten.

 13. De Traditionele kaartspellen hebben wij nog niet geïntroduceerd bij onze zoon. Hij is nu 6 jaar. Bedacht me net dat ik daar vroeger juist wel veel mee gespeeld heb. Dus zou ze graag voor mijn zoon willen winnen.

 14. Mijn kind heeft nogal moeite om zich aan de spelregels te houden vooral als hij gaat verliezen. Dan komen er in een keer hele andere regels aan bod.
  Bij deze spellen zag ik dat de spelregels vast staan, misschien een goede uitdaging om hem te gaan leren omgaan met spelregels.

 15. Zie dat ik al nummer 37 in de rij ben! Ben niet zo’n creatieveling als het om teksten gaat, dus gewoon onder het motto:
  WIE NIET WAAGT, WIE NIET WINT🥳

 16. Dit zijn inderdaad leuke en gezellige familie spellen. Ik zie ons al samen aan de keukentafel zitten. En ze zijn zo gepakt en ook weer zo opgeruimd.

 17. Bedenk me net dat het geweldig is om ook spelletjes te hebben waar je geen batterijen voor nodig hebt.

 18. Ik zou wel eens willen weten wie bij ons de grootste pestkop is!

  Wie de ezel is!!

  En wie er voor Joker staat!!!!

 19. Nog niet bekend met deze spellen, maar heel benieuwd naar! Lijkt me leuk om met het gezin te kunnen spelen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.