Skip to Content

Leuke kaartspellen in een nieuw jasje – een spel voor aan tafel

Toen ik een jong meisje was leerde ik al heel veel verschillende Leuke kaartspellen spelen. Jokeren, Duizenden, Pesten, Klaverjassen, Patience, Dubbel Patience en Harten jagen waren daarbij de echte favorieten. Nu zijn drie van deze spellen in een nieuw jasje gestoken door Identity Games. Ezelen, Jokeren en Pesten zijn er nu in aparte varianten waarbij er op de kaarten al goed staat afgebeeld wat de bedoeling is van de kaart. Zo staan de spelregels voor eens en altijd vast haha

Leuke kaartspellen

Vaste spelregels bij Leuke kaartspellen

Het voordeel van deze Leuke kaartspellen is namelijk dat de spelregels vaststaan. Hoe vaak ik wel niet een potje pesten speelde met iemand die weer andere regels had, die keren kan ik niet meer op 1 hand tellen. Met de spelregels die op de kaarten staan is het zelfs voor beginnende lezers van 6 jaar en ouder al duidelijk hoe ze de spellen moeten spelen. Voor sommige mensen zal dit een nadeel zijn, maar voor de meeste mensen en vooral kinderen is het wel zo fijn. Zeker als je als kinderen nogal stellig bent in je mening zul je het gewoon met de vaste spelregels moeten doen die bij de spellen zitten.

Jokeren

Jokeren lijkt eigenlijk heel erg op de grote klassieker Rummikub. Een pak kaarten is klein mee te nemen en lichter dan een doos vol stenen. Maar toen ik met dochterlief dit spel speelde werd ik al snel geconfronteerd dat het spel Jokeren eigenlijk heel anders gaat. Dit ouderwetse kaartspel heeft namelijk hele andere regels dan Rummikub en is hiermee op zijn eigen manier heel uitdagend.

Dochterlief en ik waren het wel eens dat we de regels stom vonden, dus uhm misschien dat we binnenkort toch de regels eens aanpassen. Oeps..

Pesten

Pesten lijkt weer heel erg op Uno. Ik had dus een behoorlijke kluif om dit spel te winnen van dochterlief. Maar het is me gelukt! aah zei ik dat hardop? Wat een loedermoeder haha We spelen hier in huis geregeld spelletjes hoor, dus ze is wel wat gewend van haar fanatieke moeder. De regels zijn wederom anders dan ik vroeger heb geleerd, maar er zijn nu wel minder pestkaarten dat is fijn. Dit spel vond dochterlief het leukste om te spelen van de leuke kaartspellen.

Wat ons wel opviel aan de leuke kaartspellen is dat de 6 en 9 lastig uit elkaar te halen zijn. Bij een gewoon kaartspel kun je het aantal tellen, hier moet je goed opletten dat je boven op de kaart kijkt.

Ezelen – Leuke kaartspellen

DIt spel moeten we nog spelen, ik ken het nog niet maar zal vast net als de andere twee spellen goed in de smaak vallen. Het ziet er super leuk uit met echte ezel poppetjes en vrolijke kleuren.

Leuke kaartspellen na het avondeten

Wij spelen vaak deze Leuke kaartspellen na het avondeten. De spellen duren niet lang en zijn er snel bijgepakt. Je kan ze goed met twee personen spelen maar ook met meer. Even rustig uitbuiken voordat we de tafel afruimen, afwassen en naar de bank verhuizen voor het jeugdjournaal.

Lees ook deze blogs

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Miekske Dingens

Wednesday 5th of May 2021

Nog niet bekend met deze spellen, maar heel benieuwd naar! Lijkt me leuk om met het gezin te kunnen spelen ;)

Jolijn

Tuesday 4th of May 2021

Helemaal leuk! Ik maak graag kans en heb alle extra stappen gedaan

Ramon

Tuesday 4th of May 2021

Ik zou ze ook graag willen winnen.

Priscilla

Tuesday 4th of May 2021

Na zo’n verveeldag als vandaag met die storm. Zijn nieuwe spellen van harte welkom😅

janneke

Monday 3rd of May 2021

zou dit graag willen winnen, zo kunnen we heerlijk spelletjes doen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.