Skip to Content

Klimdriehoek voor binnen, een geweldige aanvulling in huis

Op Mamascrapelle besteden we veel aandacht aan speelgoed en thuisonderwijs. Wat is er allemaal mogelijk? Met leuke lestips en speelgoeditems proberen we iedereen op een juiste manier te prikkelen. Maar wat we nog niet echt besproken hebben is een klimdriehoek! Dit is een item wat om diverse redenen niet mag missen in je huis. Plezier, educatief, ontwikkelen en nog veel meer. En wat ben ik blij met Rachelle van De Kleine Lama, die heeft de perfecte klimdriehoek gevonden wat mij betreft!

De Kleine Lama

Ik moet bij het begin beginnen en dat gaat terug tot 2014. Begin van dat jaar beviel ik van mijn eerste dochter. Tegelijk ontstond er in mij ook een bewust vlammetje. Ik wilde weten wat ik aan mijn dochter gaf qua voeding, speelgoed en verzorging. Dat vlammetje sloeg wat teveel uit en inmiddels in 2021 ben ik redelijk in een fijne balans met bewust leven en genieten. In 2014 waren bewuste keuzes helemaal niet zo gangbaar en normaal. Het was dan ook zoeken naar fijne en betaalbare producten. Ik kwam in 2016 terecht op een kleine en persoonlijke webshop: De Kleine Lama. En wat een verademing was dat. Rachelle heeft namelijk een hele fijne kijk op duurzaamheid en weet de mooiste producten te verzamelen. Van verzorgingsproducten tot Klimdriehoek. En nog heel veel meer inmiddels.

In mijn bewuste zoektocht vond ik het soms zo moeilijk om juiste keuzes te maken. Maar Rachelle deed dit vaak al voor me met haar aanbod. Ik weet van haar producten in de webshop dat het echte en eerlijke producten zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld fijne zonnebrandcrèmeMeukvrije Zonnebrandcrème voor volwassenen, kinderen en baby, de perfecte billencrème, borstvoedingszakjes, tepelpads, speelgoed en heel veel meer moois bij haar gevonden. Ook mijn zomerse enkelbandje van ambersteentjes wat handgeknoopt is, is nog steeds favoriet. Nog steeds, want de producten zijn ook echt duurzaam en gaan lang mee. Het contact is heel zorgzaam, liefdevol en persoonlijk. Vandaar dat ik na 7 jaar nog steeds zo enthousiast ben. En nu dus ook over de Klimdriehoek.

De kleine lama

Klimdriehoek?

Heb je de “hype” al meegekregen van een klimdriehoek? Of heb je echt geen idee waar ik het over heb. De driehoek wordt ook wel de Pikler-driehoek genoemd. Emmi Pikler was een kinderarts met duidelijke pedagogische visies. In het kort vond zij dat kinderen alle vrijheid moeten krijgen om zelf hun creativiteit, behendigheid en mobiliteit te ontwikkelen. En zo is onder andere de klimdriehoek ontstaan. Een baby kan er al lekker onder doorkruipen en als ze groeien, groeit het speeltoestel en de functies daarvan mee. Ze kunnen zich optrekken, er tegen staan en op den duur lekker klimmen.

Klimmen hoort er bij lieve mensen. Mijn eerste dochter deed dit minimaal door haar motorische angst. En mijn tweede dochter doet dit maximaal. Geen bank, trap en vooral mama is veilig. Nu heb ik op het moment ook een lichaam wat vecht tegen extreme gewrichtspijnen, en kan ik die klimpartijen niet hebben. Op sommige dagen lukt het me gewoon niet om de deur uit te gaan naar bijvoorbeeld een speeltuin. Daarbij weet ik dat klimmen een gezonde behoefte is en daar zou toch gewoon een veilige oplossing voor moeten zijn.. verrassend antwoord: hallo klimdriehoek!

Waar moet je op letten bij een klimdriehoek?

Om meteen maar helder te zijn: een goede klimdriehoek is niet goedkoop. En is dat het wel, dan moet je echt goed de veiligheid checken. Er is veel, en stevig hout nodig. Het moet goed ontworpen zijn, zodat het veilig is. En daar betaal je nou eenmaal voor. Het fijne is wel dat het dan ook superduurzaam is. Het gaat jaren mee. Zoals gezegd kan een baby lekker al eronder doorkruipen en zo langzaam aan kunnen kindjes zich fijn gaan optrekken. Deze klimdriehoek van De Kleine Lama kan wel tot 50 kg gewicht dragen. En daarbij kan je het prima weer doorverkopen tweedehands. Ook zijn er opties tot opklappen, wat fijn is als je een klein huis hebt. Dus allemaal dingen om mee te nemen in je overweging.

Sawdust & Rainbows Wee’un klimdriehoek

Er zijn vele soorten te krijgen. Ook met uitbreidingen zoals een plank die als glijbaan fungeert. Ik ben verliefd geworden op de Sawdust & Rainbows Wee’un klimdriehoek. Rachelle heeft dit merk weer goed uitgezocht. De driehoek is in 3 kleurvariaties te krijgen: naturel, pastel en fel. Het is superstevig en inklapbaar. En je kan er een glijbaan en klimdisks bij bestellen. Alles wordt in Noord-Ierland met de hand gemaakt van FSC hout en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen.

Eigenschappen

  • Geschikt voor alle leeftijden en kan een gewicht dragen van zeker 50 kg
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd berkenmultiplex en FSC-roodhouten deuvels.
  • Gemakkelijk op te bergen
  • Kan buiten gebruikt worden maar kan niet buiten blijven bij nat weer
  • Handgemaakt op het Noord-Ierse platteland
  • Uit te breiden met diverse accessoires
  • CE, ASTM, SOR en ISO getest. Dit is dus veilig en goedgekeurd speelgoed

Onze ervaring

Ik had het als verrassing gehouden, maar stond te popelen achter de deur. De bezorger hoefde niet aan te bellen want ik zag hem al aankomen. Ik had een grote doos verwacht, maar nee het is fijn en klein. Scheelt weer afval. De klimdriehoek mag je namelijk zelf in elkaar zetten. Dit lukte mij prima zelf. Er zit een beschrijving bij en de benodigde materialen zitten ook allemaal erbij. Na een half uurtje schroeven stond er een onwijs stevige driehoek. Het hout gaf wat stof af en ik was verkeerd begonnen met in elkaar zetten. Maar dat maakte gelukkig niet uit. Mijn beide dochters waren heel ongeduldig en zodra het stond zaten ze al bovenop.

Een spannend momentje, maar dat spannend is al snel weg. Wat een plezier en stevige driehoek! De kleuren zijn echt prachtig en de kwaliteit is perfect. Mijn jongste dochter zit trots bovenop te zwaaien. En mijn oudste klimt ook nog lekker mee. Ze verzinnen zelf spel met hun knuffels, maken soms een hutje ervan met een deken. En het blijkt een toffe aanvulling op thuisonderwijs te zijn.

Thuisonderwijs

We zijn inmiddels wel wat gewend met thuisonderwijs. We zijn er nog niet vanaf en ik denk dat het nooit helemaal zal weggaan. Onze kast ligt vol met mooi educatief speelgoed. Maar zoiets actiefs als een klimdriehoek miste nog. Bij thuisonderwijs hoort namelijk ook actief spel! Even bewegen nadat de hersens hebben gekraakt. Tegelijk leren sommige kinderen beter met bewegingen. Voor mijn oudste dochter is het alfabet nu bijvoorbeeld een struikelblok. Maar dankzij de klimdriehoek maken we er een spelletje van. Net zoals de dagen van de week, en met sprongen van twee tellen. Elke stap op de driehoek is dan een letter, een dag of een sprong met twee. Eerst gaat ze alleen vooruit. Maar nu vraag ik ook eens om een stapje terug te doen. ABC.. stapje terug en weer van C naar B enzovoort. Door het visueel te maken leert ze veel beter!

Ondertussen ligt haar tweejarige zusje lekker eronder te zwaaien naar grote zus of ze probeert mee te doen. De kleine klimgeit is helemaal voldaan. Al klimt ze nog net zo graag op mama. Maar dat geeft niet. Het fijne van deze Sawdust & Rainbows Wee’un klimdriehoek is dat het niet stoort in de woonkamer. En zijn we het zat, dan vouwt het heel simpel op om even weg te bergen. Ook kan deze klimdriehoek buiten gezet worden, al kan je het niet laten staan in de regen.

Klimdriehoek doen!

Ik zit nog vol in mijn enthousiasme en blijdschap. Ik zie wat het met mijn beide dochters doet. Het geeft ze plezier, uitdaging en verrijking. Ook zelfvertrouwen en kracht. Ik ga sparen voor een glijbaan erbij, dat lijkt me nog een leuke toevoeging. In dat enthousiasme zeg ik doen! Het is een item wat jaren meegaat en echt een fijne aanvulling is. Vraag het desnoods voor een verjaardag of feestdag, en dat meerdere mensen inleggen. En zie het als een investering. Voor jaren speelplezier.

Neem een kijkje bij De Kleine Lama naar het aanbod en naar al het andere moois wat Rachelle in haar webshop heeft!

Welke kleur vind jij het mooist van Sawdust & Rainbows wee’un?

Check ook mijn andere blogs

Footer2
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.