Skip to Content

Ik leer rekenen, met een handig zelfcorrigerend systeem

Naast de letters leren, klanken uitspreken en woorden gaan schrijven, begint nu ook de interesse in cijfers en rekenen te komen! Ik spring hier bovenop als moeder, want zo leert mijn dochter het beste. Is er interesse, dan moet dit gevoed worden. Ik ben even gaan speuren en uitgekomen bij ‘Ik leer rekenen’ van Jumbo. Een naam waarvan ik weet dat ze kwaliteit leveren. Eerder hebben we Ik leer symmetrie getest en dat is nog steeds een favoriet product hier. Dus ik kijk uit naar de rekenvariant hiervan.

ik leer rekenen

Ik leer rekenen

“Min is minder, plus is meer en dit is het = teken en daarna komt de oplossing”. Ik moet dit een paar keer herhalen, want het zijn redelijk nieuwe tekens voor haar. De plus is voor mijn oudste dochter het teken van Jezus (we zijn niet gelovig maar toch zit dit in haar hoofd) en de min is een i die omgevallen is.

Het bewustzijn in de rekentekens laat ik groeien door het steeds uit te spreken. “1 plus 1 is 2, 3 min 2 is 1. Ik laat haar het ook uitspreken en daarna leg ik een rijtje neer met rekentekens en mag ze deze opnoemen. Nu voer ik de moeilijkheid wat op en ze moet nu binnen een bepaalde tijd het rijtje oplezen, met als beloning een paaseitje. Ik ben niet zozeer een voorstander van belonen met snoep. Maar dit is voor haar zo’n grote prijs dat ze gemotiveerd raakt en het leert! Ik leer rekenen, en dan even op onze manier.

Mijn dochter heeft namelijk een achterstand door haar motorische angst. Verbindingen maken in haar hoofd verloopt nou eenmaal iets anders. Daarbij is door de jaren heen vaak gezegd wat ze niet kan en waar ze tekort in komt bij extra lessen, op school etc. Daardoor merk ik een bepaalde vorm van faalangst. Voor mij is dus heel belangrijk dat ik thuis de juiste verbindingen weet te maken. dat dit gebeurd in een veilige omgeving, zodat ze zelfverzekerd wordt om het in de klas ook te doen en te laten zien. Daarbij leert ze rekenen met eten veel beter heb ik gemerkt. Dit werkt voor ons en de eerste stappen in ik leer rekenen zijn gezet!

Zelfcorrigerend systeem bij Ik leer rekenen

Doordat het begin van iets leren altijd zo intensief en samen is, ben ik heel blij als educatief speelgoed zelfcorrigerend is. Niet omdat ik niet wil helpen, maar ook omdat ik zelfstandigheid heel belangrijk vind. De koffer van ‘Ik leer rekenen’ is handig en neemt niet heel veel plek in. We doen hem open, en alle cijfers vallen eruit. Oké dat pakken we de volgende keer anders aan. Tegelijk roept het meteen nostalgische herinneringen op aan mijn letterdoos op school. Die toch regelmatig viel en waardoor ik echt heb geleerd om beheerst ermee om te gaan. Het opruimen is altijd zoveel werk!

Samen maken we er een spel van en binnen no time zitten alle cijfers en rekentekens weer in de juiste bakjes. ‘Ik Leer Rekenen’ bevat 15 kaarten met 83 opdrachten op 6 verschillende niveaus: tellen, optellen, minsommen maken, cijfers herkennen, cijfers lezen en vermenigvuldigen. De aanbevolen leeftijd is 4 – 8 jaar en past dus bij groep 1, 2 en 3. De eerste opdrachten zijn vrij simpel, maar dat is goed om te beginnen en te wennen aan het systeem. Door de speciale achterkant van elk cijfer en rekenteken past er maar steeds 1 antwoord. En dat is het zelfcorrigerend systeem! Ze ziet meteen of haar antwoord klopt of niet.

Thuisonderwijs

Ik merk dat ze ‘Ik leer rekenen’ echt heel leuk vind, en met plezier is een goede basis gelegd van leren. Ze is niet onzeker hierbij en leert goed wat ze moet leren voor school. Wat mij betreft is dit een perfecte aanvulling voor thuisonderwijs, of gewoon omdat het leuk is. Het voelt aan als spelenderwijs leren. Het is spelen en leren en dat is perfect. Mijn dochter had al gespiekt bij de andere opdrachten en kijkt uit om ook te gaan lezen erbij! Letters en cijfers gecombineerd. Genoeg uitdaging dus.

Meer leuke blogs met spelenderwijs- en thuis leren!

Op Mamascrapelle is een groot team van mama’s, leerkrachten en pedagogisch professionals. Wij juichen educatief speelgoed toe en hebben dan ook al vele blogs met lestips of toffe reviews. Hieronder een greep uit ons grote aanbod die perfect aansluiten bij ‘Ik leer rekenen’!

Andere Jumbo ik leer items

Ik leer van Jumbo heeft heel veel toffe en diverse items!

ik leer rekenen
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.