Skip to Content

Ik leer symmetrie, een andere kijk op de wereld

Ik leer symmetrie van Jumbo is een toffe manier om de hersens van je kind eens flink te prikkelen. Want wat is symmetrie? Wij hebben als mensen de drang om aangetrokken te zijn naar symmetrie, om overal te zoeken naar die perfecte balans. Veel vormen in de natuur zijn ook symmetrisch en er is zelfs een hele wiskundige balans op te maken. Maar dat is misschien een andere blog waard. Nu wil ik bij het begin starten, bij onze kinderen en het begrip symmetrie op een speelse manier duidelijk maken.

Ik leer symmetrie

Ik leer symmetrie

Ik leer symmetrie van Jumbo is een lerende spelvorm waarbij kinderen de basisprincipes leren. Wat is symmetrie? Ze leren over vormen en kleuren en het stimuleert de creativiteit. Het is een perfect evenwicht van eigen vrije ruimte en opdrachten op verschillende niveaus die aangeboden kunnen worden. In totaal zitten er 40 opdrachten bij op 4 verschillende niveaus. Dit alles in een handige meeneemkoffer. Had ik al verteld dat het werkt met spiegels?

Ik leer symmetrie

Spiegels

Hoe creëer je perfecte symmetrie? Nee geen zorgen ik bedoel dit niet als filosofische vraag. Het antwoord op deze vraag is heel simpel en daar heeft Jumbo al aangedacht. Door middel van spiegels! Door gebruik hiervan ontstaat er altijd een symmetrie. Het leuke van ik leer symmetrie is dat er niet 1 maar 2 spiegels bijzitten voor verschillende symmetriepunten! Dit maakt het nog diverser en leuk voor jong en ouder.

De test

Ik kan nog zo leuk schrijven en een bepaalde onderbouwde pedagogische gedachte hebben bij het aanbieden van een spel of speelgoed. Maar er is maar 1 echte test.. en dat is mijn zesjarige dochter. De doos stond al een paar dagen in de kast en ze bleef er maar naar kijken. De vormen en kleuren zien er heel uitnodigend uit. Tegelijk was het niet direct duidelijk wat de bedoeling nou was. Symmetrie is een begrip die voor haar nog niet vaak besproken is.

Het uitpakken is simpel en spreekt voor zich en is zo goed als meteen klaar voor gebruik. Mijn dochter haalt de vormpjes uit het karton en sorteert ze naar het evenbeeld op de foto. Netjes per bakje bij elkaar. De lege kartonnen vormen kaarten bewaren we. Ze is op het moment erg veel aan het tekenen met sjablonen en deze met diverse vormen zijn een toffe aanvulling hierop!

Ik leer symmetrie

Ik leer symmetrie!

Met een klein beetje uitleg en sturing gaat ze aan de slag. Het is zo tof om te zien, zelfs om de hersens te horen kraken. Ik zie aan haar blik dat ze opeens anders kijkt en denkt. Haar wereld is verrijkt met een andere blik. Het is even zoeken naar het ruimtelijk inzicht van wat ze ziet en wat ze “moet” doen. Het opdracht kaartje vertalen naar de spiegel en vormpjes. Maar al snel heeft ze het door en laat ze zich verbazen door wat ze ziet. Ze volgt de opdrachten.

Omdat ze wat achterstand heeft met haar ontwikkeling had ik eigenlijk verwacht dat de moeilijke opdrachten met 2 spiegels te lastig zouden zijn. Maar gek genoeg vond ze dit makkelijker dan met 1 spiegel. Ze heeft echt heel lang zichzelf met Ik leer symmetrie vermaakt en na de opdrachten ging ze lekker vrij aan de slag. En toen ze klaar was kon alles makkelijk in de meeneemkoffer, ideaal!

Ik leer symmetrie

Ik denk dat Ik leer symmetrie van Jumbo een verrijking is voor elk huis. Het is een speelse en creatieve vorm van lerend vermaak. Een goede aanvulling op het thuisonderwijs aanbod, een leuke cadeautip en een mooi feestdag item! Meer informatie over Ik leer symmetrie van Jumbo.

Andere spellen van Jumbo die interessant zijn

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.