Skip to Content

Loco Mini, een vernieuwd aanbod met retro vibes

Loco Mini, wie kent het niet? Loco is namelijk al meer dan 50 jaar een onwijs geliefde manier van leren voor kinderen, in de leeftijd tussen 3 en 9 jaar. Omdat het perfect aansluit met wat kinderen leren op de basisschool, wordt het daar veel gebruikt. Maar door het gemak en speelsheid is het ook perfect voor thuis. Zeker in deze tijden waarin we heel veel aangewezen zijn op thuisonderwijs. Wij hebben de nieuwe set mogen testen van Zwijsen! Voor mij terug naar vroeger, voor mijn dochter een eerste kennismaking.

Loco Mini

Uniek aan Loco Mini is dat kinderen lekker zelfstandig aan de slag kunnen. Ze kunnen eenvoudig zelf controleren of de gemaakte opdracht goed is gedaan. Ideale manier om te leren. Daarbij is het aanbod groot. Heel erg groot. In diverse leeftijden, en met diverse onderwerpen. Van Bobo tot K3, van De Gorgels tot Dolfje Weerwolfje. En sinds kort het aanbod van 7 nieuwe basispakketten van Zwijsen. Het leuke is dat het een pakket is met een basisdoos plus 2 boekjes. Een perfect cadeau om te geven of om in huis te hebben. In de doos is nog ruimte voor wat extra boekjes als je deze los aanschaft, wat ook kan. Zo heb je handig alles bij elkaar.

Het grote voordeel van Zwijsen is dat je weet dat je kwaliteit in huis haalt. De Loco Mini sluit perfect aan bij school. Voor 100%! Je wilt natuurlijk wel dat wat kinderen leren, dat dit ook echt een goede basis is wat bij school aansluit. En Zwijsen geeft die garantie. Uiteraard moet leren leuk zijn maar dat het aansluit bij school vind ik ook heel belangrijk. Zo wilde ik een tijd terug het letters leren motiveren. Maar was ik toen niet bewust van grote en kleine letters. En zo dus iets gekocht wat alleen hoofdletters had die gek geschreven waren. Niet zoals kinderen het leren op school, en niet handig dus. Met de items van Zwijsen hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Pakket lezen kern 7-11

Wij gaan aan de slag met Loco Mini veilig leren lezen, kern 7-11. Abygail heeft wat leerachterstand door haar motorische angst. Ze kleutert een jaar extra zodat ze zich goed kan voorbereiden op groep 3. Helaas is daar door corona veel sluiting natuurlijk van de scholen en zijn we aangewezen op thuisonderwijs. Ik ben dan ook onwijs blij met de producten van Zwijsen De magnetische letterdoos is een onwijs succes en zo testen we Loco Mini uit!

De leeftijd die bij Loco Mini staat is heel accuraat, het is perfect voor groep 3 beginners. Abygail is door haar achterstand nog niet daar, maar het is wel een goede uitdaging! De opdrachten zijn divers en echt leuk. Zo kiezen wij ervoor om bijvoorbeeld bij opdracht 1 meteen dubbele medeklinkers te gaan leren. Los kent ze ze al, en nu leren we de korte en de lange ei/ij. Het werkt zo goed dat ze na de opdracht opeens snapt dat letters klanken hebben en hoe sommige klanken uitgesproken worden! En zo leest ze haar eerste woorden: ei, pijl, bijl en vijf gaan prima. Ze is zo trots en ik ben als mamajuf ook zo blij.

Retro vibe Loco Mini

Het plezier wat ik ermee had, dat heeft mijn dochter nu ook. Dat is zo leuk om te zien. Loco Mini is gewoon 50 jaar geleden heel goed bedacht, en het werkt nog steeds. Zwijsen zorgt voor de perfecte aansluiting met school, wat perfect is. Het is voor ons echt een goede aanvulling op thuis leren, thuisonderwijs. Ik heb inmiddels al wat extra boekjes besteld omdat deze manier van leren heel goed aansluit bij mijn dochter. Op naar een stabiele basis voor groep 3 straks!

Aanbod nieuwe Loco pakketten

Loco bambino 3-5 jaar

Loco Mini 4-6 jaar

Loco Maxi 7-9 jaar

Linkjes naar de pakketten

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.