K3 en de mottige mot uh vlindershow – een gave show

Afgelopen zaterdag ging ik voor het eerst naar een K3 concert met dochterlief! We gingen naar hun nieuwe show over K3 en de mottige mot uh vlindershow bedoel ik! Ja er is nogal wat ophef over die mottige mot geweest. Of wij dat nou ook zo eng en spannend vonden? 

K3 en de mottige mot

K3 en de mottige mot

Na de eerste shows van K3 en de mottige mot in Hasselt en Eindhoven was het geen goed nieuws voor K3. Veel ouders hadden klachten over de hoofdrol van de mottige mot in hun show K3 in vlinderland. Hij was eng en had een nare stem en lach! Kinderen liepen huilend de show uit en wilden zelfs naar huis!

Dit had ik zelf helemaal niet verwacht van een K3 met een grote studio 100 erachter. Nu zou ik zelf niet zo snel een meisje van 1/2/3 jaar meenemen naar een concert, maar daar gaat het nu dan niet over. Er waren ook meisjes van 5/6 jaar die in huilen waren uitgebarsten.

Voor het eerst naar een K3 concert

k3 baljurk

Zo als ik al zei gingen wij dus voor het eerst naar een K3 concert met dochterlief en ze vond het super spannend natuurlijk! Van te voren had ik haar verteld over de mottige mot en ze besloot dat haar knuffel/doekie Muissie mee moest gaan! Dat mocht wel van mij. Lief he ­čśë

’s Morgens wilde ze eigenlijk niks eten. Mama ik ben zo zenuwachtig! Ga ik echt echt K3 zien? De echte K3? Na wat aandringen at ze gelukkig haar boterham op. We werden opgehaald en de dames achterin hadden al reuze lol. De ene in een baljurkje en de ander in een regenboogjurkje zagen ze er schattig uit.

Te schattig voor woorden

En dan kom je daar in Rotterdam bij de nieuwe Luxor theater en dan zie je daar allemaal lieve schattige kleine meisjes in baljurken en regenboogjurken. Een paar in een ananaspakje of het nieuwe basketbal outfitje van K3. Slechts een enkeling had geen K3 kleren aan. En het was zoooo schattig! Al die baljurkjes die duidelijk op de groei gekocht waren en al die regenboogjurkjes die voor sommige duidelijk al wat aantal jaren meegingen. Vaak zag je twee meisjes bij elkaar waarvan de een een regenboogjurkje aan had en de ander het baljurkje.  Zo schattig!!

K3 en de mottige mot

K3 en de mottige mot
aftellen met Luka Luna

Afgezien dat ik heel benieuwd was naar de show van K3, was ik natuurlijk ook heel erg benieuwd naar die mottige mot! En misschien moet ik eerst even dan het verhaal vertellen van K3 en de mottige mot uh vlinderland.

vlindershow

K3 wordt uitgenodigd door de koningin van vlinderland voor het feest van de magische nectar. Ze wil vragen of K3 een optreden wil geven en dat willen de enthousiaste dames wel natuurlijk! Maar wat nu de mottige mot heeft het koningrijk overgenomen! Alle vlinders en bloemen zijn bevroren en de toegangspoorten zijn bevroren. K3 en de mottige mot gaan de strijd met elkaar aan. De mottige mot stuurt 3 enge dingen op hun af die ze moeten bestrijden. Makkie denken de dames, maar de koningin helpt hun toch maar even door de microfonen te betoveren met het laatste beetje magische nectar wat ze heeft.

K3 en de mottige mot
geen valpartij voor klaasje gelukkig tijdens K3 en de mottige mot
K3 en de mottige mot

K3 gaat de strijd aan tegen de mottige mot en ze overwinnen met hun liedjes en de hulp van het publiek de wind, regen en vuur! Maar die mottige mot is heel gemeen want hij heeft ook een kaars branden en dat vuur brandt nog steeds!

K3 en de mottige mot
het podium stond voor kinderogen echt in brand

Gelukkig weten ze ook die kaars uit te krijgen en de mottige mot heeft verloren! K3 mag mee naar vlinderland en geeft een spetterend optreden voor de vlinders.

vlindershow

De show heet K3 vlindershow, maar je ziet de mottige mot meer dan de vlinders. Dus ik noem de show gewoon K3 en de mottige mot!

Is dit mottige mot nou echt zo eng?

K3 en de mottige mot

Wij vonden dat dus reuze meevallen. Dochterlief gaf na een half uur haar muissie al aan me terug met mama die heb ik niet nodig. Tuurlijk het is een groot harig vies beestje, maar je ziet duidelijk de man in het kostuum. En verder heeft hij het de hele tijd over mottie mottie mottie, vuurie vuurie vuurie, nattie nattie nattie en ga zo maar door. Ik kreeg er een groot Bumba gevoel van in elk geval!

Natuurlijk was hij gemeen doordat hij de vlinders had bevroren, en hij was wel erg aanwezig in de show. Zelf heb ik geen kinderen horen huilen en ik heb ook niemand weg zien lopen eigenlijk. De enige kinderen die ik heb zien huilen waren de kinderen die een helium ballon kregen na afloop en die niet goed waren vastgemaakt aan hun armpjes en dus wegvlogen de wijde wereld in.

Ook de twee meiden van bijna 7 en 5,5 jaar vonden die mottige mot absoluut niet eng!

En wat vonden we van K3?

vlindershow

Ach en ik zou bijna die dames van K3 vergeten! Marthe, Hanne en Klaasje jullie hebben het geweldig gedaan! Vol enthousiasme staan jullie daar op het podium prachtig te zingen! En Klaasje ik kreeg kippenvel van je dwarsfluit optreden. Prachtig!

Ik zong nog harder mee dan dochterlief met alle liedjes en jullie wisten de zaal goed mee te krijgen met alle opdrachten om die mottige mot te verslaan.

Ik hoop dat de negativiteit over jullie show ook snel overwaait! Maar misschien de volgende show iets vrolijker en minder spannend laten zijn? Dat zal voor veel van jullie jongste fans die ook naar een concert willen gaan vast fijn zijn!

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.