Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut

Als je een vaste lezer bent van de blogs van MamaScrapelle, dan weet je vast dat enkele bloggers van ons team een grote liefde hebben van kleurboeken voor volwassenen. En toen ik ‘Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut’ in handen kreeg, was ik op slag verliefd!

Vlinders tekenen, krabbelen en kleuren met Carll Cneut

Een bijzonder (kleur)boek: vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut

Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut is een verzameling vol verbijsterende vlinders, lustige lieveheersbeestjes en rebelse rupsen. De kleurboeken van Carll Cneut zijn een inspiratie voor jong en oud. Ze sporen aan om buiten de lijntjes te kleuren, eigen vormen en invullingen te ontdekken die keer op keer tot een mooi resultaat leiden. Geef de vlinders in dit boek kleur en vorm, vervolledig ze, teken hun wereld. Je mag kleuren, schilderen en krijten. En nee, je hoeft niet binnen de lijntjes te blijven!

Van kleurboeken heb je nooit genoeg

Ik heb echt al een hele verzameling kleurboeken voor volwassenen. Dat is eigenlijk een aantal jaren geleden begonnen, omdat mijn dochters graag kleuren. Dan ging ik er vaak bij zitten en vonden ze het leuk als ik mee deed. Toen kreeg ik een keer een kleurboek voor volwassenen en ontdekte ik hoe leuk en ontspannend dit eigenlijk is! Inmiddels heb ik er dus al behoorlijk wat, en allemaal verschillende soorten. Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut is niet een boek dat specifiek alleen voor volwassenen is, maar kan eigenlijk door het hele gezin gebruikt worden. Dit boek is echt leuk voor jong en oud. Zelfs kleuters kunnen hier al goed mee uit de voeten.

Lees ook deze blog met de onderwaterwereld van Carll Cneut!

Lekker divers

Wat ik het allerleukste vind aan ‘Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut’ is dat het zo afwisselend is. Je hebt instructies over hoe je stapsgewijs vlinders moet tekenen, vlinders die je moet inkleuren en tekeningen die je moet afmaken. Maar deze moet je niet allemaal hetzelfde maken, maar soms juist allemaal verschillend. Gek, gekker, gekst, in verschillende kleuren of met allemaal verschillende stippen. De tekeningen van Carll Cneut zijn natuurlijk fantastisch! Ook ontzettend tof dat er niet alleen zwart-wit tekeningen zijn, maar ook illustraties in full colour. Sommige tekeningen zijn enorm realistisch met hele kleine details, terwijl andere alleen de zwarte buitenlijnen bevatten. Het papier is redelijk dik. Je kunt er dus met stiften lekker op werken.

Alcoholmarkers moet je echter niet gebruiken, die drukken door. Aquamarkers drukken overigens niet door! Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut ziet er enorm speels uit, en het nodigt echt uit om er meteen mee aan de slag te gaan. En dat hebben wij hier dus thuis ook meteen gedaan!

Specificaties ‘Vlinders tekenen krabbelen en kleuren met Carll Cneut’

Auteur/ illustraties: Carll Cneut | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462916777 | oktober 2022 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.