Skip to Content

Kawaii tekeningetjes maken – leuk voor jong en oud

Ik roep altijd over mijzelf dat ik ‘echt niet kan tekenen’. Eigenlijk is dit niet wat ik mijn kinderen mee wil geven, zo’n gefixeerde overtuiging over mijzelf. Kawaii tekeningetjes lijken mij haalbaar om te maken, dus ik ben de uitdaging aangegaan. Samen met mijn dochter van 9 zijn we hard aan het oefenen en blijven we lief voor onszelf als we aan het tekenen zijn. Dit laatste is misschien nog wel de grootste uitdaging!

Kawaii tekeningen maken hoofdfoto

Kawaii tekeningetjes maken stap voor stap

Mijn dochter en ik gebruiken het boek Kawaii tekeningetjes stap voor stap van Librero. Dit boek is gemaakt om te gebruiken bij bulletjournals en planners, maar kan ook voor ontspannen tekeningen gebruikt worden. Het is laagdrempelig om in te stappen, dus wij zien het helemaal zitten.

Het boek begint met een aantal algemene tips. Over veel oefenen, pengebruik, papiergebruik en veelgebruikte lijnen. Dit is erg prettig, zeker voor volwassenen, omdat je iets meer achtergrond krijgt bij de opzet van het boek. Mijn dochter en ik vinden beide de bladzijde over ‘aardig zijn voor jezelf’ erg passend voor in onze situatie. Beide willen we graag direct perfecte tekeningen afleveren. We nemen de tip dan ook ter harte om onze eigen tekeningen alleen met onze eigen tekeningen te vergelijk en we leggen beide een bulletjournal aan waarin we gaan oefenen door de tijd heen.

Aardig zijn voor jezelf

We oefenen wat af!

Het is een heerlijke activiteit voor ons samen, het maken van de kawaii tekeningetjes. Mijn dochter begint direct met de ‘echte tekeningen’, ik begin met de bulletjournal plaatjes, zoals banners. Het lijkt zo simpel, en heel eerlijk… dat was het ook wel! We hadden er allebei zoveel lol in en het resultaat werd ook al gauw beter. Of mochten we daar nou niet op letten?

Allerlei thema’s

Het boekje Kawaii tekeningetjes stap voor stap zit vol met voorbeelden in verschillende thema’s. We tekenen verschillende seizoenen, eten en drinken, alledaagse voorwerpen en dieren. Erg leuk om in heel korte tijd kennis te maken met veel technieken. En het allerfijnst? Je hebt zo snel resultaat! Het lijkt al heel gauw op ‘iets’ en dat is voor mij echt niet heel gewoon als ik aan het tekenen ben.

Je hebt niet veel nodig voor het tekenen. Een potlood, gum en een fineliner en je kunt aan de slag. Je kunt dit natuurlijk uitbreiden met verschillende markers en pendiktes. Dit is niet noodzakelijk, maar maakt het tekenen nog leuker.

Meer tekenboeken

Ben je geïnspireerd en wil jij of wil jouw kind ook aan het tekeningen? Verdiep je dan, naast het maken van Kawaii tekeningetjes, ook eens in één van onze andere blogs over tekenboeken:

Specificaties Kawaii tekeningetjes stap voor stap

Auteur: Cindy Guentert-Baldo | Uitgever: Librero | 240 pagina’s | 9789463598781 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.