Doeboeken voor een ontspannen vakantie voor kinderen

De zomervakantie is voor kinderen de beste tijd van het jaar om volledig te ontspannen. Met een periode van 6 weken geen school en in veel gevallen veel aandacht van ouders die zelf ook even vrij nemen.
Waar de kerstvakantie een periode van prikkelen en ontprikkelen is, is de zomervakantie met al het buitenleven de echte periode om deze doeboeken voor een ontspannen vakantie te geven!

Mijn mindfulness doeboek

Chill en geniet met het mindfulness doeboek. Een boek met meer dan 100 stickers en de pagina’s in de kleuren geel en zwart. Het voorwoord is geschreven door Lauren Callaghan. ZIj is adviserend klinisch psycholoog en medeoprichter en klinisch directeur van Trigger Publishing.
In dit boek komen spelletjes, knutselen en puzzelen samen waarmee er aandacht wordt gegeven aan mindfulness en meditatie.

Op het oog lijkt het een spelletjesboek voor de vakantie, maar dit doeboek zorgt voor een ontspannen vakantie want het bevat veel meer. Vooral voor kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder die al goed kunnen lezen en zelfstandig kunnen knutselen. Er staan hele laagdrempelige mindfulness oefeningen in Met alleen een potlood of een pen kom je al een heel eind bij dit boek, maar er is ook ruimte om te kleuren.

Doe begeleide meditaties en leuke yoga oefeningen en ik weet zeker dat met dit doeboek een ontspannen vakantie geslaagd zal zijn! En zelf kun je als ouder of gezin natuurlijk ook goed mee doen! Gezellig samen liggen op het strand terwijl je een kleine bodyscan doet.

MIjn doeboek over gevoelens

Alles komt goed met dit doeboek over gevoelens. Een boek met meer dan 100 stickers en de pagina’s in de kleuren paars en zwart. Ook hier is het voorwoord geschreven door Lauren Callaghan.
In dit boek komen spelletjes, knutselen en puzzelen samen waarmee er aandacht wordt gegeven aan gevoelens. Want door kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met praten over gevoelens krijgen ze vaardigheden waarmee hun kansen op mentale gezondheid vergroot worden.

Met een gevoelens woordzoeker leren de kinderen ook niet voor de hand liggende emoties als opgewekt, krachtig en vastberaden. Waar veel boeken het altijd over blij, boos, verdrietig, bang en verliefd hebben gaat dit boek verder waarmee ook de woordenschat wordt vergroot.

Er zijn vragenlijsten, maar ook brainstormsessies over bijvoorbeeld de emotie woede. Er zit ook een leuk gevoelens spel in om samen met anderen te spelen.

Terwijl ik de boeken doorblader denk ik dat het niet alleen geschikte doeboeken voor een ontspannen vakantie zijn, maar ook voor coaches en leerkrachten. Deze doeboeken zijn ook fijn om te werken met kinderen. Voor in de klas of op het spreekuur of als opdrachten voor thuis.

Doeboeken voor een ontspannen vakantie

doeboeken voor een ontspannen vakantie

Kan jouw kind wel wat ontprikkeling gebruiken tijdens de zomervakantie dan zijn deze doeboeken perfect voor een ontspannen vakantie. Ben jij een leerkracht met een drukke klas dan vind je hier ook zeker geschikte werkbladen in. Perfect om met een klein groepje kinderen of 1 op 1 te doen.

Alles komt goed door te chillen en genieten met het doeboek over gevoelens en het mindfulness doeboek!

Standaard uitgeverij | Illustraties Josephine Dellow | Upside Down books | 9789002276149 | juni 2022 |  64 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Standaard uitgeverij | Illustraties Josephine Dellow | Upside Down books | 9789002276156 | juni 2022 |  64 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Mindfulness met kinderen
Gedrag en emoties van je kind
Hoe verloopt de gewetensontwikkeling
Decemberstress

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.