Een puzzelcollectie van de natuurgeschiedenis – een leerzame uitdaging!

Een raadsel of puzzel oplossen is altijd leuk. Even je hersenen aan het werk zetten! Bijvoorbeeld met een woordzoeker, doolhof of sudoku. Maar dat is nog leuker als je er tegelijk iets interessants mee leert. En dat biedt dit boek Puzzelcollectie van de Natuurgeschiedenis. Allerlei verbazingwekkende weetjes komen we tegen over het ontstaan van de aarde en de mens. En dat in een hele gevarieerde én uitdagende collectie van meer dan honderd puzzels!

Ontdek het ontstaan van de mens, het heelal en de natuur met deze verbijsterende puzzels.

Natuurgeschiedenis puzzelcollectie

Een ontdekkingstocht door de natuur

Dat puzzelen een leuke bezigheid is, dat is al eeuwenlang bekend. Waarschijnlijk werd de eerste puzzel zelfs al meer dan 4000 jaar geleden gemaakt! Zo lezen we in de inleiding van deze puzzelcollectie van de natuurgeschiedenis. Het is samengesteld in samenwerking met het Natural History Museum in Londen. In dit boek maak je een ontdekkingstocht langs heel veel interessante weetjes over de natuur en de wereld.

Elke puzzel in dit boek heeft betrekking op een onderdeel van onze wetenschappelijke kennis, van de structuur van DNA en de evolutie van de mens, tot de symmetrie van vlinders en het bewegen van de aardplaten.

Inleiding Natuurgeschiedenis Puzzelcollectie

De Natuurgeschiedenis Puzzelcollectie is opgedeeld in zes hoofdstukken:

  • Het dierenrijk
  • Oceanen
  • Het heelal
  • Dinosaurussen
  • Ontstaan van de mens
  • De natuur
  • Oplossingen

Gelukkig is er een hoofdstuk met de oplossingen. Want de puzzels in het boek zijn zeker niet eenvoudig! Het boek is uitgegeven in samenwerking met het Natural History Museum en de puzzels zijn gemaakt door dr. Gareth Moore. Een uitgebreide puzzelcollectie en veel wetenschappelijke informatie dus over de natuurgeschiedenis!

Van het heelal tot de oceanen

Van de prehistorie tot de tijd van nu, en van het heelal tot de oceanen. Een breed scala van wetenschap, biologie, natuur en maatschappij komt voorbij in heel veel weetjes. Zo vinden we in het hoofdstuk over het heelal bijvoorbeeld een bladzijde over de nachtelijke hemel. Met twee bijna identieke afbeeldingen van sterren, en de uitdagende opdracht om 10 verschillen te vinden! Daarbij ook een Wist je dat:

  • Ons eigen sterrenstelsel bevat al 100 miljard sterren – en er zijn nog minstens 100 miljard andere sterrenstelsels!
  • Op een heldere nacht kijken we met het blote oog ruim 30 biljard kilometer ver (een 30 gevolgd door vijftien nullen).

Natuurgeschiedenis Puzzelcollectie

De puzzelcollectie natuurgeschiedenis – uitdagend en interessant

De puzzels zijn er in drie moeilijkheidsgraden – makkelijk, medium, moeilijk. De moeilijke zijn ook echt moeilijk en vragen veel denkwerk! Gelukkig kunnen we ook nog wat kleuren en stippenpuzzels doen voor een beetje makkelijke ontspanning. Voor kinderen is er ook leuke informatie te vinden, bijvoorbeeld in het hoofdstuk over dinosaurussen. We lezen over de beroemde Dippy de Diplodocus, die sinds 1905 in het Natural History Museum stond en nu op tournee is door Engeland. En ook lezen we over Mary Anning, die aan de Engelse kust veel fossielen vond aan het begin van de negentiende eeuw. Een heel inspirerend verhaal.

De informatie wordt steeds gekoppeld aan een puzzel. Bijvoorbeeld een woordzoeker, doolhof, cijferpuzzel of zoek-de-verschillen. De vormgeving van de puzzels is overigens ook echt heel mooi en kleurrijk! Dit is een puzzelcollectie over de natuurgeschiedenis om actief mee aan de slag te gaan en lang van te genieten. Want per puzzel ben je echt wel even bezig, en het zijn meer dan 100 puzzels! Het leuke is dat je de informatie uit de puzzel beter onthoudt doordat je er zo actief mee bezig bent. De wetenschappelijke naam van de Aziatische olifant weten wij dus hopelijk bij de volgende quiz! 

De Natuurgeschiedenis Puzzelcollectie is een boek dus voor puzzelaars, natuurliefhebbers, geschiedenisfans en wetenschappers in de dop. Van de evolutie tot de waterkringloop. Heel veel aspecten uit de natuur komen voorbij in deze uitdagende puzzelcollectie. Een leuk cadeau-idee voor de feestdagen, geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar!

Kijk hier voor meer leuke puzzelboeken:

Specificaties Natuurgeschiedenis Puzzelcollectie 

Puzzelcollectie: Gareth Moore | Illustraties en foto’s: Natural History Museum | Vertaling: Nathan Brinkman/ Vitataal | Opmaak: Rode Egel Producties | Uitgeverij Librero | 9789463594448 |

Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Natuurgeschiedenis puzzelcollectie
Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.